BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hoćemo li uskoro vidjeti ovakve vozarine.

Ja jedva čekam Cape-ove na 100.000$ i Panamaxe na 50.000$ jer će onda ATPL doći na 550 kn. To bi bila prava stvar…

Sljedećih 6–7 mjeseci možemo očekivati znatno veće cijene vozarina a ukoliko se dogodi da dođe do zagušenja luka a okolnosti su takve da će se još više povećati potražnja a ponuda dodatno smanjiti u tom slučaju slijedi ekstremni rast barem u polugodišnjem razdoblju a možda i duže. Bit će vraški zanimljivo pratiti nadolazeće razdoblje a neće niti ATPL ostati imuna na ove ekstreme…ps.kolega maratonac3, Skromnost je vrlina a pohlepa vodi u propast.

China offers to make US farm purchases as officials prepare for trade talks
China made a peace proposal in a phone call this week with top US trade officials with an offer to buy a modest amount of US agricultural goods, according to two people briefed on the call.
That offer, however, could be contingent on the United States easing export restrictions on Chinese tech giant Huawei and delaying an October 1 tariff escalation on roughly US$250 billion in goods, the people said.
Depending on how negotiations proceed, US President Donald Trump is also considering delaying another round of tariffs that will be imposed on December 15 on almost all remaining imports from China, including laptops, smartphones and other consumer goods, the people said.
Political donors and executives from major companies such as Wal-Mart made a push two weeks ago hoping to persuade Trump to back off the December round of tariffs, which would severely hurt consumers, one of the people said.
The US Chamber of Commerce released an analysis on Friday that showed 43 per cent of executives at Fortune 500 companies have raised or addressed concerns over the duties. The report comes amid growing signs that the escalating tariffs are slowing US economic growth and may even be directing the country toward a recession.
“At this moment of uncertainty, it is critical that our leaders take decisive steps to bolster the economy and avoid actions that could turn talk of recession into reality,” Chamber CEO Tom Donohue wrote in a recent op-ed. “For the Trump administration’s part, the escalation of trade tensions with China must come to an end.”

@jasko
“…a short one way trip at a rate approaching $100,000/day, albeit a very special situation …”
isto ide u prilog navodima iz vaše ranije analize, gdje se govori o budućoj velikoj volatilnosti:
..we expect to see Capesize rates hitting 45,000/day soon. However, we also expect drawdowns closer to 20,000/day.
jer (kao inače), bit je u detaljima..a euforija je za znalce 🙂

Kolega amerikanec, pa kaj sam pohlepan ako priželjkujem ATPL na 550 kn?!
Al kak se trguje tom dionicom, imam osjećaj da Panamaxi moraju doći do 50.000$ da bi ATPL to po pratila rastom do 550 kn?
Koji dio mog posta vas je uopće asocirao na pohlepu?

Kolega maratonac to i ja onako malo ironicno diskutiram u vasem stilu…nista osobno prema vama…vidim da nas ova CO drzi za j.ja i vrijeme je da i njima neki v.ag dođe iz du.eta u glavu i pocnu razmisljati.

👍💪👌✌️👏🙌

Kakva je situacija u Kini?

Capeovi -2.2%, 36.121$

😀😎😂😉👌🤞👼👍😁

Veliki pozdrav glavnom kreativcu foruma Woodironu, My Moonu, ali ne manji Bubimiru. AJMO PROMATRAT 😀😎✌🤘🤙🖐👌👍🤚👋👋

Sad će se možda malo smirit pa ćemo onda vidjet dalje.

BDI -1.62%, 2.422

Capesize -2.17% to $36,121

Panamax -1.12% to $17,556

Supramax 58k tons -0.59% to $15,010

Handysize +0.01% to $10,051

👍🤞😉😂😎😀💪✌👏

Veliki pozdrav glavnom kreativcu foruma Woodironu, My Moonu, ali ne manji Bubimiru. AJMO PROMATRAT 😀😎✌🤘🤙🖐👌👍🤚👋👋

New Report

Close