BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-08-30/iron-ore-freight-starts-to-cost-a-ton-as-great-fuel-shift-begins

Nevjerojatno da kod nas ni na Atpl ni na Ulpl nema bida na nekim razinama, a nekad su se znali svi gurati jedan iznad drugog.

kad je IB krenuo kupovati dionice ATPL cijena je bila oko 100 kn i kupovao je kupovao dok nije skupio količinu koja mu je donijela poziciju i ulogu koju sada ima u ATPL….sad više ne kupuje jer njega ne zanima cijena dionice, nego pozicija koju mu je ta količina dionica donijela…i to sada ima…tako da nema tko drugi dizati cijenu osim špekulativno, a da do toga dođe krenuo bi masovni iskrcaj trejdera koji su ovdje zaglavili očekujući brzi skok i unovčavanje dionica…
svemu tome dodaj da je dionica izlistana na godinama ukomiranoj ZSE, kao i to da se u svim medijima sve više piše o skoroj recesiji i onda imaš ovakvu situaciju gdje se nitko veći ne usudi skidati prodaju jer zna što slijedi….
o ULPL ne treba trošiti riječi, tamo je sve poznato…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

@zorangutan

“..sad više ne kupuje jer njega ne zanima cijena dionice, nego pozicija koju mu je ta količina dionica donijela…”

Sa svime se slažem sa vama, ali mislim da je IB itekako stalo za cijenu dionice, samo
više ekplicitno ne kupuje. U svim intervjuima koje je dao zadnjih godinu dvije, govori
o cijeni dionice, te nabraja razloge zašto ne raste (agrokor, stanje na zse…)
Moje mišljenje je da je trenutno cijena tu gdje je, jer Croatia osiguranje prodaje veći dio,
ako ne i cijeli svoj paket i traži se kupac tog paketa na tržištu. Zato se ne dopušta da
cijena na tržištu poraste. Kada i ako Croatia proda svoj paket i cijena će skočiti.
Veliki vode igru ovdje, a ne mi mali forumaši.

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

@budfox
naravno da mu je stalo do cijene dionice, ali ne u toj mjeri da ide kupovati dionice da bi one porasle….njemu je kupnja dionica bila bitna iz razloga koje sam napisao i to je sada gotova priča….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Kina Cape / Pmax / Supra up 6,22 / 0,49 / 1,29

Čini se da BDI danas prelazi 2500 bodova

Vauu

Da mi je netko to rekao početkom godine kada je
BDI bio na 600 i nešto bodova, rekao bih mu da je lud!!
Ni u najmokrijim snovima se nisam nadao da je to moguće,
ali ovo je ravno ostvarenju snova svih brodara diljem svijeta :-)))

P.S. Ono što je najbolje čini se da rast ni tu ne staje, već lokomotiva
šiba i dalje sve u šesnaest

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Gdje je zapela objava Cape-ova?

BALTIC CAPESIZE-INDEKS +3,9% TIL USD 37.519/DAG

ATPL nema Cape-ove. Ne kupujemo BDI koji raste. Zašto uopće očekujemo rast ATPL koji se neće dogoditi…
Naši stručnjaci su već u ovu cijenu uračunali ovaj rast vozarina, recesiju koja će tek doći i ponovni pad vozarina kao rezultat te recesije, tako da su zacementirali ATPL na ovoj cijeni koju smatraju fer vrijednošću s obzirom na sva njihova znanja koja su inkorporirana u taj složeni izračun fer cijene. Ja to naravno ne razumijem. Nemam te neuronske potencijale, ali moram vjerovat da oni vjerojatno znaju što rade. I što mi preostaje?
Pomirit se s tom činjenicom.
Čemu sad dizat cijenu na 700-800 kn, pa u slučaju trgovinskog sporazuma i na 1.200-1.500 kn, kad će u jednom trenutku doći do recesije, do ponovnog pada vozarina, što bi moglo rezultirati padom dionice ATPL ponovo na 430 kn tamo negdje oko 2030. godine. Pa čemu talasat…

Oni igraju na sigurno, dakle oročena štednja ili beton.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Gotovo sve svoje prihode domaći brodari zbrajaju u dolarima pa će se jači dolar pozitivno odraziti na poslovanje svih njih.

http://www.seebiz.eu/dolar-prema-kuni-najjaci-od-svibnja-2017/ar-198064/

29.07.19.

Sutra opet nizbrdo. Vrh je bio na 459 kn i pitanje je kad ćemo opet to vidjet. Vozarine će se strmoglavit i brže nego kaj su porasle. Već vidim povratak marcipana, Smarta, aliena2 i ostalih koji će se naslađivati, a mi ćemo opet čekat Godota kojeg Jubito, Jethro i ima ih još, čekaju već 10 godina.

To je to… moram stavit nick: ultramaratonac jer će samo opako izdržljivi ovo izdržati.

New Report

Close