Ulazimo u zadnja 4 najpotentnija mjeseca za brodarski sektor a vozarine i na ovim razinama pruzaju vlasnicima brodova odlicnu profitabilnost. Misljenja sam da do kraja godine uz eventualni nacelni dogovor amera sa kinezima slijedi vatromet narocito u zadnjem kvartalu…dionica atpl je uvijek nepredvidljiva medutim i ona ce biti “pustena s lanca”.😉
Optimizam zasnovan na vanjskim i unutarnjim pokazateljima 🙂
BDI index reached an incredible 9-YEARS HIGH (must pass 2270 points):
BDI +0,44% 2.277
..bitno je da je nadmašen zadnji peak (2189?) od 22.7. ove godine (slijedeće dno je bilo malo iznad 1700), znači izgleda O.K. (viši vrhovi i viša dna):
https://www.investing.com/indices/baltic-dry-chart
ovo se zove optimizam …..mi cemo pratit pad kad BDI pocme lagano ic prema dole
Kolega joka14,cesto puta logika i realnost nemaju blage veze na burzi kao i sada kod ATPL, medutim ekstrem je bio i onaj ludi rast 2017.sa 100 na 700kn te se cijena iznivelirala do cc.300kn a isto svjedocimo i sada uslijed puno vecih vozarina gdje dionica ne prati sa rastom vrijednosti te ce se isto tako iznivelirati do kraja godine na razine koje prate ovako visoke vozarine.Ocekujem cijenu Atpl uslijed dodatnog umjerenog povecanja vozarina cc.20-25% do kraja godine oko 800kn.
https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2Csalt%2Cnmm%2Cnm%2Csb%2Csblk%2Cship%2Cdrys%2Cdsx%2Cegle%2Cesea%2Cgnk/view/v1?ltr=1&bypass=true&guccounter=1
ovo se zove optimizam …..mi cemo pratit pad kad BDI pocme lagano ic prema dole
a šta je to čudno, mi smo posebni 🙂
The Baltic Exchange’s main sea freight index rose for a sixth-straight session on Thursday, holding near a 5-1/2 year high, supported by firmer panamax and supramax demand.
Baltic index rises for sixth session on uptick in panamax demand
Bude ATPL porasla kada Panamaxi pređu 20 000$
Jel zna tko kada je to zadnji put bilo?
Izvadite almanah, jer ulazimo već u drugo desetljeće od zadnjeg takvog vrha
29.09.2010. 20.278$
👍😁😉😀✌👋👏🤞
Danas u Kini porast Panamaxa i Supramaxa, Cape-ovi bilježe mali pad