BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Maratonci trce počasni krug ahahaaha. Do 1.9 bi BDI mogao jos i rasti jer će kina pojacati kupnju prije nastupanja carina. Naravno, cijene brodara to neće pratiti. Onda kud koji mili moji. Jel ti jos maratonac trebam na zabavi? Cekajte, tek je počelo

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

Amrei trebaju zahvaliti Trumpu, a mi našoj nelikvidnoj ZSE što se brodari još mogu kupiti ovako jeftino.
Jer uskoro toga više neće biti, u USA će se srediti stvari, a kod nas se investitori vraćaju nakon godišnjih odmora.
Tko je jeftino jamio, jamio je.

Danas još jedan veliki poklon brodarima s trumpolina.
Baš kad krene taj zatwita. Di li ga samo nađoše?

Trump na brodarima skuplja novčeke da kupi Greenland……

nema naznake da će vozarine usporiti, naprotiv ovo se otima kontroli, danas će se probiti vrh iz 2010. godine. Pomalo, nema žurbe.

slažem se, ali nije sve baš tako jednostavno :)), jer vrag je (i u drugim detaljima) ..i bilo bi prejednostavno, zar ne, gledati samo vozarine?
[/quote]kolega hugh je odgovorio umjesto mene, baš kako i ja mislim. Inače ako dođe do dogovora to će biti raketa… samo da se ne načekamo ali kad stigne to će biti ludnica.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Ti povremeni toplo hladno tweetovi su glavni razlog zasto trenutno nema prevelike korelacije izmedju kretanja BDI indexa i dionica brodara. Trenutna razlika od 31.03. do sada u razlici porasta BDI-a i brodarskih dionica(Dry bulk stock index) je 89%, dakle BDI je porastao za 89% vise od indeksa brodarskih dionica, te zbog nesigurnosti oko trgovinskog rata vise nema direktne korelacije kao prije.

"And the gap keeps growing: Month-to-date, $BDRY has outperformed dry bulk stocks by another 27%, bringing the total since 3/31 to 89%. Sentiment vs. reality, as dry bulk stocks have not done much while $BDRY is up 110% since March 31. "

Imate graf i objasnjenje na prilozenom linku

https://mobile.twitter.com/DryBulkETF/status/1164976613722918912

točno to.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

bug0
ma taj Trump samo lupeta ….ne može on ništa Kinezima …
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/nezabiljezen-napad-americkog-predsjednika-na-guvernera-sredisnje-banke-srusio-wall-street/9273491/

What a Yield-Curve Inversion Really Says About the U.S. Economy
..
Which leads us back to Trump, who’s made his stewardship of the U.S. economy his No. 1 issue. “The strong economy is Trump’s best message and it is the one that has the broadest appeal and offers the best chance to increase his support base,” says Republican strategist Matt Mackowiak. To put it differently, a recession would doom the reelection bid of a president who, even with today’s robust economy, can’t get his approval numbers much above 40%.
Trump knows he’s divisive, but he’s banking on voters to reward him for presiding over the latter stage of what’s become the longest economic expansion in U.S. history. “You have no choice,” he told voters at a rally in New Hampshire on Aug. 16. “Whether you love me or hate me, you gotta vote for me.” If economic conditions continue to be favorable, he just might get what he wants.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-08-22/what-a-yield-curve-inversion-really-says-about-the-economy

Cijene dionica brodara koji prevoze rasute terete, u Americi i kod nas, debelo zaostaju za fundamentima/vozarinama/BDI. Kineski uvoz soje i žitarica iz Amerike je već na tako niskoj razini, da više nema puno prostora za daljnji pad – to se već zbilo i uračunato je u trenutne vozarine. Tehnološke dionice su neka druga priča, prenapuhane u svakom slučaju.

Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me. Dakle, ko vjeruje da bilo šta na razini svjetske politike nije dio plana i dogovora, taj je naivcina najveća. Kao i svaki puta do sad, kao u svakom dobrom filmu ili turskoj sapunici, prije happy enda treba biti i dobar zaplet, jer inače kako bi publika čekala sljedeću epizodu i babe pričale ko je koga prevario. Uskoro, kad sve bude čudom rješeno i dogovoreno, bit će to win win dogovor, kao u slučaju koreje, trump veliki državnik I novi reizbor a Kinezi neoštećeni.

P. S. Ime ove teme zapravo je genijalno, i tu leži odgovor kako će ovaj rat biti završen. Dovoljno je pogledati bdi i imate čarobnu kuglu

Bensell

Mozda nisi dobro procitao, ali ovako sam napisao prije par dana; “Polako sad krece pad vozarina, jer čelicane u Kini u 11 mjesecu moraju, zbog oneciscenja, smanjiti ili potpuno zaustavirti proizvodnju do veljace. Zato su 7 i 8 mjesec najaktivniji u brodarskom sektoru, jer se Kina puni zalihama za preko zime. Tu naravno spada i ugljen. Nastavi li se 1.9 rat i dalje s Kinom, mozete očekivati jaci pad BDI-a.

To ti je samo 3 stranice unazad. Nemoj dušu griješiti da nisam spomenuo

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

U rujnu počinje sezona žitarica u južnoj americi-Brazil, Argentina, i traje do prosinca.
Glavni prijevoznici žitarica su Panamaxi i veći supramaxi.

Da li supramaxi atpl-a prevoze žitarice?

New Report

Close