Lijepo su Supre potegnule
Samo da podsjetim. Probojem 460 kn idemo na cca 550-570 kn. To kažu imanentni i relevantni tehničari.
a sto ako vozarine iducih dana okrenu u crveno?
[/quote]
pa ništa, onda će okrenuti u crveno.. mislin sigurno će jednog dana okrenuti u crveno, dali sutra, za tjedan, mjesec…. bumo vidjeli 🙂
Samo da podsjetim. Probojem 460 kn idemo na cca 550-570 kn. To kažu imanentni i relevantni tehničari.
[/quote]
pa ništa, onda će okrenuti u crveno.. mislin sigurno će jednog dana okrenuti u crveno, dali sutra, za tjedan, mjesec…. bumo vidjeli 🙂
[/quote]
danas ocito zeleno…..bar na otvaranju 🙂
Ova turbulentna i pomalo luda godina bi se na kraju mogla preslikati u jednoj recenici “Od ponora do zvijezda” Prvi kvartal i zadnji kvartal u godini ocekujem da ce biti najveca razlika u cijeni vozarina proteklih 10 godina.
[/quote]
[/quote]
danas ocito zeleno…..bar na otvaranju 🙂
[/quote]
Svi osim dva su zavrsili u zelenom 🙂
Polako sad krece pad vozarina, jer čelicane u Kini u 11 mjesecu moraju, zbog oneciscenja, smanjiti ili potpuno zaustavirti proizvodnju do veljace. Zato su 7 i 8 mjesec najaktivniji u brodarskom sektoru, jer se Kina puni zalihama za preko zime. Tu naravno spada i ugljen. Nastavi li se 1.9 rat i dalje s Kinom, mozete očekivati jaci pad BDI-a.
Polako sad krece pad vozarina, jer čelicane u Kini u 11 mjesecu moraju, zbog oneciscenja, smanjiti ili potpuno zaustavirti proizvodnju do veljace. Zato su 7 i 8 mjesec najaktivniji u brodarskom sektoru, jer se Kina puni zalihama za preko zime. Tu naravno spada i ugljen. Nastavi li se 1.9 rat i dalje s Kinom, mozete očekivati jaci pad BDI-a.
Viditi cemo.. nego, možete li nam dati izvor iz kojeg ste ovo zaključili? U suprotnosti mi je s prognozama iz prijašnjih linkova koji su kolege poslali
To si sanjao? Tak izgledaju tvoji “mokri snovi”?!
Gledaj kak će danas sve sastavnice BDI-a bit u plusu.
slazem se, vani sam citao slicne analize
@gklemenc
Pročitaj neki ino članak o sezonalnosti vozarina i pogledaj povijesna kretanja indeksa (dulji period) kroz godinu pa će ti možda nešto biti i jasnije…a možda i neće
FFA posting significant gains this afternoon, with #Capesize +6-7% on prompt dates & #Panamax +3-4%. This is in-line w our expectations tweeted 14 Aug. Bright outlook for #equities $GOGL $SBLK $GNK $DSX $SB $SALT $EGLE $GLBK $SHIP
O ljudi moji. ja sam analiticar i analize koje radim, radim sam, a govorim vam i iz dugotrajnog iskustva. Oni koji su kupovali moje analize, dok sam ih jos radio, znaju da nikad ne fulam. A vi slusajte vanjske analiticare, ove, one, lijeve, desne. Ne govorim da će danas početi padati vozarine, ali svakako uskoro. Uglavnom, zaboli me dal ćete poslušati ili ne