Svih 5 panamaxa Atlantske je na Atlantiku a tamo je spot panamaxa iznad 20.000 $ već tjedan dana.
P. S. Samo ATPL ima panamaxe od naših brodara.
US trade war negotiators likely to visit China next week for first face-to-face talk since G20, source says
American delegation led by trade representative Robert Lighthizer and Treasury Secretary Steven Mnuchin are set to meet Vice-Premier Liu He
Nastavlja se porast vani, mogao bi GOGL uskoro preko 7$ 💪💪💪💪💪💪💪
A kako će ta zelenjava u USA nama pomoći?
Ovo vani je jednostavno previse zelenila, cak i za mene… Pa jedan brodar raste danas cak 18%…. sta je previse je previse :-)))
Ovaj rast vani neminovno poteže pitanje: što to ovi u USA znaju što naši vrhunski fond manageri ne znaju?!
Super je moći kupovati brodare kod nas jeftinije, dok vozarine rastu iz dana u dan.
Nekome izgleda treba novac za nešto.
Ali mislim da će zato rast biti iznenadan i velik.
kejpovi danas značajno niže, panamaxi u plusu.
Možda?
Ako je nekim čudom stvarno počeo oporavak vozarina nakon dugih i teških 10 godina mrtvila koji od stranih brodara kupiti? Izbjegavao sam brodare dugo vremena.
Svaki mi se čini bolja kupnja fundamentalno od ATPL tako da ako bi kupovao uzeo bi neki strani pa nek se kiseli u portfelju. Naravno ako sam u krivu ne bi nešto da mi padne 50% za dva mjeseca.
Čini mi se da bi najbolje bilo imati one koji imaju najviše Newcastlemax i Capesize u floti, te da ne voze na dugoročnijim ugovorima. Ipak ne bi neke koji su puno zaduženi.
Čine se ok SBLK,GOGL,DSX,GNK?
Je li tko pratio ovaj sektor malo bolje, ne pada mi na pamet i nemam vremena izgubiti tjedan-dva da sam malo bolje istražim