Ima neke istine u tome što pišete….baš si nekako razmišljam kako atpl ne raste tako strelovito u odnosu na bdi i neka prošla razdoblja…..kada je bdi rastao i puno manje od ovog zadnjeg rasta dionica bi strelovito išla gore ponekad i puno više od samog postotka rasta bdi-a dok sada u odnosu na postotak rasta bdi -a nismo ni blizu…..
Nema I.B. da nabija cijenu…ovo je zdravi rast…
Imam ATPL…sa svakim rastom sve manje
Ima neke istine u tome što pišete….baš si nekako razmišljam kako atpl ne raste tako strelovito u odnosu na bdi i neka prošla razdoblja…..kada je bdi rastao i puno manje od ovog zadnjeg rasta dionica bi strelovito išla gore ponekad i puno više od samog postotka rasta bdi-a dok sada u odnosu na postotak rasta bdi -a nismo ni blizu…..
[/quote]
Meni izgleda da je jako,jako rano prodavati na ovim cijenama ako se pokaže da ce se ovako visoke vozarine zadrzati u nekom razdoblju, recimo do kraja godine……u tom slučaju cijena dionice bi mogla i trebala biti i duplo viša od današnje……no ako se vodite onom : bolje vrabac u ruci nego golub na grani, razumijem vas……ja na ovim a i 20% vecim razinama ne razmišljam ni o “kračenju” pozicija a kamoli o potpunom izlasku iz dionice…….sve izgleda predobro da bi se baš preko noči moglo urušiti i vratit nas na recimo 300 kn…..pa i ova današnja cijena dionice više mi odgovara vozarinama za pamamaxe od 12000 usd a ne 16000 usd….cijena je vjerovatno ovako niska samo zato što su vozarine ovako malo vremena na visokim razinama……što se vrijeme trajanja visokih vozarina bude povečavalo, bez obzira da li je riječ o 16000 ili 20000 za panamaxe cijena dionice će rasti……
[/quote]
Meni izgleda da je jako,jako rano prodavati na ovim cijenama ako se pokaže da ce se ovako visoke vozarine zadrzati u nekom razdoblju, recimo do kraja godine……u tom slučaju cijena dionice bi mogla i trebala biti i duplo viša od današnje……no ako se vodite onom : bolje vrabac u ruci nego golub na grani, razumijem vas……ja na ovim a i 20% vecim razinama ne razmišljam ni o "kračenju" pozicija a kamoli o potpunom izlasku iz dionice…….sve izgleda predobro da bi se baš preko noči moglo urušiti i vratit nas na recimo 300 kn…..pa i ova današnja cijena dionice više mi odgovara vozarinama za pamamaxe od 12000 usd a ne 16000 usd….cijena je vjerovatno ovako niska samo zato što su vozarine ovako malo vremena na visokim razinama……što se vrijeme trajanja visokih vozarina bude povečavalo, bez obzira da li je riječ o 16000 ili 20000 za panamaxe cijena dionice će rasti……
[/quote]
Potpuno se slazem kolega s vama, a ako se ista ne zse ne treba podcijeniti, to je potencijal porasta dionice ATPL ako se vozarine odrze duze vrijeme na ovim razinama, te firma nastavi biljeziti sve vecu dobit i sve slatke brige koje dolaze s tim, kao dividenda, otkup dionica od trezora i slicno.
Meni je ovo trenutno best buy na burzi, naravno uz uvijet da se vozarine ustabile na ovim razinama ili jos malo vecim.
Jos jedna stvar koju se ne smije zanemariti, a koju znaju iskusniji na ovoj burzi, da se ne treba boriti protiv trenda koji je trenutno rastuci.
Nakon 20g prvi put pada izvoz željezne rude iz Australije. Za očekivati je da će se kao zamjena povećati uvoz iz Brazila?
https://asia.nikkei.com/Business/Energy/Australia-s-iron-ore-output-heads-for-first-downturn-in-20-years
U Kini danas svi segmenti ponovno u plusu.
To te ja pitam…
Da, savršena oluja zadnjih mjesec dana s indeksima…samo neka se ustabile na ovim višim razinama…
Tajming je odličan za stabilnost vozarina na ovim ili višim razinama, jer je zadnja trećina godine tradicionalno najbolja, a to je vrijeme koje nam tek dolazi.
…se to okrene cas posla, kako je bilo u jednu stranu, tako i u drugu 😉
zato se ovdje non stop prati bdi jer čim okrene u crveno ide najbrži prst tko prvi vidi preokret
zato se ovdje non stop prati bdi jer čim okrene u crveno ide najbrži prst tko prvi vidi preokret
[/quote]
Preokret je jedno a korekcija drugo…..sumnjam da se preokret u trendu može u ovim uvjetima dogoditi samo tako…..
Dok god BDI raste, dobro je, jer to znači da ne pada.
Najbrži prst može biti samo po asku, nikako po bidu.
Cape?