Procitao sam da 70 brodova ceka u brazilu na ukrcaj zeljeza, pa cijena Capeova raste.
Mora se nadoknaditi zastoj pocetkom godine, a Kina treba zeljezo
Capeovi ce izgleda uskoro preko 15 000 $
BULK: BALTIC CAPESIZE INDEX + 1.4% TO $ 14,769 / DAY
A kako će to nama pomoći…
A kako će to nama pomoći…
To samo BudFox i dragi Bog znaju!
Panamax iz dana u dan stagnira ili blago pada, što posljedično znači da je trenutni rast vozarina za capesize brodove i rast BDI indexa za domaće brodare KOJO (kujac od jalove ovce).
Panamax iz dana u dan stagnira ili blago pada, što posljedično znači da je trenutni rast vozarina za capesize brodove i rast BDI indexa za domaće brodare KOJO (kujac od jalove ovce).
[/quote]
Ma BMK, treba prodati sve i kupiti Optimu, jedino ona raste, pa na 5 – 7 mil. kn. prometa raste OPTE na 15 kn… vec sam poceo…
[/quote]
Ma BMK, treba prodati sve i kupiti Optimu, jedino ona raste, pa na 5 – 7 mil. kn. prometa raste OPTE na 15 kn… vec sam poceo…
[/quote]
Rista, nitko sretniji od mene da Panamax index naraste za recimo nekih 10%, ali na žalost, ništa od toga.
https://www.investing.com/indices/baltic-panamax
[/quote]
[/quote]
Rista, nitko sretniji od mene da BPI naraste za recimo nekih 10%, ali na žalost, ništa od toga.
[/quote]
Ma tak mi svejedno, dosadno mi je, pa stavljam ovdje svaki dan indekse, ali na Optimi je igra, a ovo sve ostalo je k… labudova
Znam da nam to neće pomoći, ali mi je fascinantno koliko je tržište volatilno,
pogotovo Cape tržište…
U Kini su Cape-ovi porasli preko 16 000$, dok su u 2. mjesecu bili oko 4 000$, što je 4 puta više.
To pokazuje koliko se ustvari potencijal ovdje krije, samo je pitanje kada će se ostvariti!!
China-Japan/Pacific Round Voyage 180000DWT Capesize $/day 16456 685
BDI nepromijenjen
https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/06/Slik-gaar-det-med-toerrbulk-aksjene3