BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vani pada cijelo tržište zbog trgovinskog rata, a brodari rade na svjetskom tržištu,
pa padaju i oni. Trenutno nema korelacije između kretanja BDI indeksa i cijene
brodarskih dionica. Ovdje treba biti strpljiv trenutno, a tko nema živaca uvijek stigne
prodati i uložiti u nešto drugo.

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Fox, ti pričaš o trenutnom strpljenju, a pravi pomor brodarskog tržišta (osim cruise-ra) traje već 11 godina!?
Nikad prije, a nadam se i nikad poslije, ovakvu krizu brodarski svijet nije i neće više vidit.
Trumpova “carinska intervencija” je samo šlag na vrhu torte ovog dugogodišnjeg, kako ga ti nazivaš trenutnog strpljenja.
Svijećice koje još treba dodati na tu tortu (da bi bila potpuna), mogu biti rođendanske, ali Boga mi – kako stoje stvari, mogu biti i svijećice upaljene za veliku gomilu brodara pokojnika, kolateralnih žrtava prijašnjih velikih investicijskih apetita svojih Uprava te današnjeg totalnog i teško objašnjivog negativnog tržišnog trenutka (podebljanog nadolazećim investicijama za ugradnju BWTU i Scrubber kombinacijama).
Neće ovo “okrenuti na bolje” tako brzo, ali zakon velikih brojeva biti će svakako više na strani onih ulagača koji će sada friško uletiti u ovu brodarsku igru, imaju novca, a ne fali im strpljenja.
Pritom, jasno moraju i pogoditi u odabiru dionice brodara (nažalost ništa ne prolazi bez pomoći sreće).
Neki stari igrači (točnije veliki broj njih) totalno su izmoždeni, međutim kao i u svemu – ko preživi pričat će.
Vremena najbržeg prsta, po mom skromnom sudu još nisu na skorom vidiku, ali kad krene….

Tema je BDI, pa…čini se da će drugi dio godine biti puno bolji što se tiče vozarina…

Both cape and panamax up in China today. In addition, there are now reports that the rates for cape in Asia are booming well 🙂

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

BDI danas?

Ne mogu ga naći na forumu, još nisu objavili…

BDI -0,9% 1.097
Cape -1,5% 12.965 $
Panamax +0,26% 10.740$
Supre -0,79% 8,556$
Handy +0,52% 5,943$

BULK: BALTIC CAPESIZE INDEX + 0.2% TO USD 12,987 / DAY

Oslo (TDN Direct): Baltic capesize index is up 0.2 percent to $ 12,987 per day, according to The Baltic Exchange Friday.

Freight futures am update Capesize up ~ 1% Panamax up ~ 1%

BDI -0,1% 1.096
Cape +0,2% 12.987 $
Panamax -0,3% 10.705$
Supre -0,5% 8,511$
Handy +0,4% 5,969$

Cape-ovi i danas rastu, lijepo! Od početka 2. mjeseca preko 300% porasta!

BULK:BALTIC CAPESIZE-INDEKS +2,1% TIL USD 13.258/DAG

Oslo (TDN Direkt): Baltic capesize-indeks er opp 2,1 prosent til 13.258 dollar pr dag, ifølge The Baltic Exchange mandag.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/06/Baltic-Dry-loefter-seg

BDI +0,6% 1.103
Cape +2,1% 13.258 $
Panamax -0,8% 10.618 $
Supre -0,5% 8,468 $
Handy +0,7% 6,011 $

Cape +5% 13.916$

New Report

Close