ako usa i kina ne postignu dogovor gledat ćemo gadan zaron brodarskih indeksa
Pa to vec imamo zadnjih godina 🙂
Indeksi su prvenstveno zaronili početkom ove godine zbog pucanja
brane u Brazilu i privremenom zatvaranju rudnika željeza, koji su poslije
opet otvoreni i Cape-ovi su onda porasli preko 100%.
Također, zbog trgovinskog rata je Kina prestala kupovati žitarice od amera
i to ni manje ni više nego su za 30% smanjili uvoz robe iz Amerike zbog
nametnutih carina na kinesku robu i prijetnjama podizanju novih carina.
Sve to je dovelo do ovog statusa quo koji već predugo traje, a danas
navečer ili sutra će se već znati da li ide nova eskalacija ili stvari idu prema
dogovoru dvije strane.
vani opet rone brodari… ajde trampe samo twitni jel idemo up ili down… nerviraš.
Stvarno ne bi htio da iskusimo to “zadovljstvo” eventualnog nedogovora USA-Kina…. .kada je prošle godine sve izgledalo optimistično i vozarine su bile na dobrom putu da brodari poberu vrhnje ovi su počeli ratovat……pa onda i perfect storm….nekako smo i to preživili bez dramatično loših rezultata čak i održali glavu iznad vode…..za neki “lagodan san” na brodarima treba nam ovaj dogovor……potražnja za panamax i supramax prijevozom zasad je stabilna,možda tako ostane i u slučaju eventualnog nedogovora ali te vozarine ipak su dovoljne samo za preživljavanje ne i za neke super rezultate kojima se mi koji imamo brodare ipak nadamo……
Totalno nelogično, brodari padaju, a brodarski indeksi rastu….
Sve je to nama naša trampa dala…
Stvarno ne bi htio da iskusimo to "zadovljstvo" eventualnog nedogovora USA-Kina…. .kada je prošle godine sve izgledalo optimistično i vozarine su bile na dobrom putu da brodari poberu vrhnje ovi su počeli ratovat……pa onda i perfect storm….nekako smo i to preživili bez dramatično loših rezultata čak i održali glavu iznad vode…..za neki "lagodan san" na brodarima treba nam ovaj dogovor……potražnja za panamax i supramax prijevozom zasad je stabilna,možda tako ostane i u slučaju eventualnog nedogovora ali te vozarine ipak su dovoljne samo za preživljavanje ne i za neke super rezultate kojima se mi koji imamo brodare ipak nadamo……
Kakve sam ja sreće da uvijek piknem prstom u ….. vjerojatno se neće dogovoriti, ali pričekajmo…
Stvarno ne bi htio da iskusimo to "zadovljstvo" eventualnog nedogovora USA-Kina…. .kada je prošle godine sve izgledalo optimistično i vozarine su bile na dobrom putu da brodari poberu vrhnje ovi su počeli ratovat……pa onda i perfect storm….nekako smo i to preživili bez dramatično loših rezultata čak i održali glavu iznad vode…..za neki "lagodan san" na brodarima treba nam ovaj dogovor……potražnja za panamax i supramax prijevozom zasad je stabilna,možda tako ostane i u slučaju eventualnog nedogovora ali te vozarine ipak su dovoljne samo za preživljavanje ne i za neke super rezultate kojima se mi koji imamo brodare ipak nadamo……
burze su na povijesnim vrhovima i treba im dobro hlađenje pa im je ovo idealno došlo…ili je samo odlično tempirano i planirano
Trump: There is ‘excellent alternative’ to trade deal
United States President Donald Trump said on Thursday he came up with an “excellent alternative” to a trade deal after receiving a letter from his Chinese counterpart Xi Jinping.
“He just wrote me a beautiful letter, I just received it, and I’ll probably speak to him by phone,” Trump told reporters just 12 hours before new tariffs on $200 billion worth of Chinese goods are set to go into place. “We have two great alternatives, we’ll see,” he explained before adding “but our alternative is an excellent one.”
President Trump’s initial remarks were unclear on who came up with the “alternative.”
Earlier, Trump told supporters at a rally in Florida he moved forward with hikes on Chinese imports because Beijing “broke the deal.”
https://www.teletrader.com/trump-there-is-excellent-alternative-to-trade-deal/news/details/47865263?internal=1
Što god da to značilo…..što moźe biti alternativa dogovoru?…nedogovor?….znači li to da ako u sljedečih 12 sati ne postignu dogovor USA uvodi dodatne poreze a Kina uzvrača protumjerama ili?
Kina ima 100 mlrd razloga da potpise ugovor.
Mislite da delegacija ide bezveze preko oceana ?
Ovo je grand finale sukoba najjacih svjetskih sila.
hugh,
“sudačka nadoknada, produžeci, penali” , iskoristiti će oni to dobro za svoje države,
ako im je u cilju srušiti tržišta u ovome trenutku, to će učiniti, ako nije onda će postići dogovor, sve mogu odigrati kako njima odgovara, mi možemo samo promatrati i navijati ako imamo favorita, ali oprez je svakako na prvom mjestu