BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Raspravljate se s čovjekom koji ne razumije ni najosnovnije stvari u brodarstvu,koji ne zna što je time charter trip, time charter period, spot.
I piše o prosjecnom BDI-u, a ne zna ni što to znači.
Mister smart, tj. pametni.

Ti blage veze nemaš o pr vozarinama po godinama i klasama, kao ni Tvoj friend Smartić.

smart@ promašuje jer se sili gledati na svom grafu što je billo prije 5-6g ali ne želi vidjeti trend u zadnje 3.
koji je trend važniji?

Moje reakcije i konkretna pisanja dovoljno govore o meni, a evo ovo je samo za vas momci, za “BDI dream team”. Ako već mislite da će te me isprovocirati. 😉

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

smart@

kod nas na palubi nema nervoze ,kako je na obali?
samo bez opuštanja i čvrsto držite te konope jer ako makina upali…
dobro si ovo zaljepio ali to si trebao svom kolegi sinergijcu,kao da se on malo unervozio?
da nije FI,rast vozarina,dogovor kineza i amera,rani znakovi buđenja zse…..
ima bijelih miševa,doći će i odgovori…
Ppoz

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

China committed to buy an additional 10 million metric tons of U.S. soybeans in a meeting in the Oval Office on Friday, U.S. Agriculture Secretary Sonny Perdue said on Twitter.
The commitments are a “show of good faith by the Chinese” and “indications of more good news to come, , Perdue wrote.
https://www.reuters.com/article/usa-trade-china-soybeans/update-1-china-commits-to-buy-10-mln-tonnes-us-soy-in-white-house-meeting-perdue-idUSL1N20H1RJ

Dvanaest praznih supertankera otkrivaju pravu istinu o današnjem tržištu nafte

Ma šta ste prognozirali svi skupa?
Neke astronomske iznose i vozarine, na kraju ste se počeli skeivati iza prosjeka…izvješća će pokazati pravu sliku…a koja će biti sve gora…
Nema deala…to razvlačite ko žvakaću gumu ovdje…
Kako nisu niže vozarine…pogledaj gdje su ti cijene danas, a gdje su bile pred pola godine…drugi mjesec ide prema svome kraju…
Nećete gledat bdi na višim razinama od 1365 bodova…bez obzira na capeove, perfect stormove ili usa-china dealove…
Ne zanima me koliko je tko zaradio ili nije…tko koga laže ili ne…
Eto…ja sam govorio svoje…a ti sad gledaj kako će se odvijati…

Washington and Beijing are reportedly to hammer out a trade agreement by the end of the week, extending a trade truce.
https://www.teletrader.com/dow-jones-tops-26-000-amid-trade-talks-optimism/news/details/46882059 [teletrader.com]

ne razvlačimo mi već pregovarači iako čini se da će tvojoj nestrpljivosti doći kraj uskoro.samo da te to ne pogodi previše?
jer po tebi neće doći da sporazuma ili nebi smjelo,ili ti nebi htio…
nismo od jučer na marketu pa da neznamo da se tu ne ispunjavaju želje?
ponekad se tako čini ali drugi su razlozi zašto je nekad ovako ili onako.
mi smo samo kroničari vremena i ako si izaberemo tako možemo postati pirati u potrazi za blagom.
tvoja odluka tvoja stvar,čak ako ne želiš shortanjem se kladiti na svoje prognoze?
igraj virtualno ako ti je tako draže i skupljaj šta se već skuplja.
p.s.
imate još tjedan dana(možda malo više) da uvježbavate sinergijsko držanje konopa kako sada stvari stoje pa će trenatak istine ili jadranski susreti ili david protiv golijata ili….
ja se kladim na dečke iz strojarnice a možda i griješim,nebi bilo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

BULK:BALTIC DRY-INDEKSEN +0,5% TIL 637 POENG
Oslo (TDN Direkt): Baltic Dry-indeksen er opp 0,5 prosent til 637 poeng, ifølge The Baltic Exchange mandag.

Baltic Dry +0,5%
Capesize -2,2%
Panamax +2,8%
Handysize +2,0%
Supramax +1,7%
Baltic Dry-indeksen angis i poeng. Resterende segmenter er snittrater i dollar pr dag

Dato BDI Capesize Panamax Handysize Supramax
25.02.19 637 5.747 5.518 5.311 8.068
22.02.19 634 5.873 5.370 5.206 7.933
21.02.19 630 5.988 5.296 5.110 7.736
20.02.19 622 6.095 5.229 4.988 7.393
19.02.19 635 6.646 5.147 4.845 7.159
18.02.19 643 7.135 5.061 4.644 6.862
15.02.19 639 7.308 5.029 4.544 6.529
14.02.19 628 7.342 4.988 4.486 6.161
13.02.19 608 7.284 4.919 4.372 5.634
12.02.19 598 7.326 4.828 4.285 5.345
11.02.19 595 7.561 4.714 4.229 5.038
08.02.19 601 7.911 4.618 4.202 4.870
07.02.19 610 8.230 4.506 4.198 4.840

sidre nas capeovi i to žestoko.
s jedne strane nesreća a s druge dali bi mogli kako možemo da nije bilo nesreće?
bolje bi bilo bez nje,imat će vrijeme puno toga za odgovorit u 2019.
svakim danom smo bliže dogovoru usa kina iako je trenutni fokus na FI.
mogu biti dvije loše ali i dvije dobre vijesti u nizu ili 1:1
sinergije svih vrsta su u igri.
napetost se može nožem rezat kao u kaubojcima samo neznam da će baš netko i jedno i drugo jer sve je šuplje pred finale.
svi su se pozicionirali i čeka se.
PIRpoz ekipi na palubi,strojarnici i dečkima na oballi koji žuljaju ruke na konopima i zagrijavaju čavlerice i ostalu opremu.

Baltic Dry +1,9%
Capesize +1,0%
Panamax +4,1%
Handysize +1,7%
Supramax +0,8%

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

opaa…
već smo zaboravili kako to izgleda bdi sinergija u rastu?
znalo je to biti i znatno žešće ali kada se nakon dugo vremena desi ovako nešto izmami osmijeh na lice.
a i FI i najava dividende izmami osmjeh na lice nama na palubi a dečkima na obali to znači više žuljanja ruku na konpima iako ja se i dalje kladim na dečke iz strojarnice.
sirena za ukrcavanje se oglasila uskoro će i makina upaliti paa dečki na obali crijeme je da se stavi pojas za spasavanje da se zažniraju čavlerice i se zaume stav noge u koljenu pod 90 stupnjeva,težište prema natrag,čvrst hvat na konopu i sinhronizirano disanje pa nek jači odnese a slabijem kupanje u moru gratis.
:))
p.s.
najte kaj zameriti malo se šalimo a što ćemo drugo kad za želje nas se ne pita zar ne?
tu smo da kusamo kako smo si skuhali i to je to,nekad bolje nekad lošije,dobro je dok ima više boljeg nego lošijeg.
kao da idu bolja vremena,možda griješim,nebi bilo…

https://finance.yahoo.com/quote/DSX?p=DSX&.tsrc=fin-srch
dobro je ide se prema ATL

DSX krcat Capeovima. A jesi našao brodara s kojim ćeš uspoređivat ATPL.
Tik, tak, tik, tak…

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

Dsx je prodala nekoliko pnmx brodova prosle godine ako me sjecanje dobro sluzi i kupila capeove.

New Report

Close