BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

..a nije ni čudno kad cijelu prošlu godinu prognozirate krivo…

Misliš prošlo desetljeće? 🙂
[/quote]

sinergija?
dvojca koji je propusti sa 100na700 u dvije godine?
koji zadnje 3g pronozira pad a avg vozarine rastu?
koji u zadnje 3g prognozira lošija FI i promašuju?

iz ovakve sinergije izgledno je da će se izroditi nešto dobro,kvalitetno,možda čak i močno,a nebi bilo prvi put zar ne?
:))
p.s.
dečki s obale držite taj konop da ne popusti jer ode brod opet na pučinu bez vas:)

piratski pozdrav

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

BDI +1.29%, 630
Capesize -1.76% to $5,988
Panamax +1.28% to $5,296
Supramax 58k tons +4.64% to $7,736
Handysize +2.45% to $5,110

😀

Veliki pozdrav glavnom kreativcu foruma Woodironu, My Moonu, ali ne manji Bubimiru. AJMO PROMATRAT 😀😎✌🤘🤙🖐👌👍🤚👋👋

sinergija?

iz ovakve sinergije izgledno je da će se izroditi nešto dobro,kvalitetno,možda čak i močno,a nebi bilo prvi put zar ne?
p.s.
dečki s obale držite taj konop da ne popusti jer ode brod opet na pučinu bez vas:)

piratski pozdrav

migra…drukeru stari…reci ti nama koliko će biti prosječne vozarine veće za ovu godinu u odnosu na prošlu…ajde molim te…jedan konkretan broj…a može se i gigić priključit sa svojom ekspertizom…

marcipanu stari “stručnjače”,više nego dokazani si benchmark koji ako je bio pravilno protumačen
donio je anualizirane prinose mjereno na skali u stotinama % u proteklom vremenu.
mislio sam da su drukeri oni čije se prognoze i očekivanja ne ostvaruju ali ako ti tako kažeš nema problema.
više se doživljavam kao pirata u potrazi za blagom i nije tajna kada sam dio prodao i isto kupio nazad jer očekujem da ćeš biti razočaran sa ovim i sljedećim izvješčima.
a kada sam to ja izbjegavao i na čemu dati prognozu i rezime svoje prognoze?
očekujem za sada da ono što je relevantno za nas,znači bez cape segmenta da će za ostale klase vozarine u 2019 biti veće nego u 2018.
to je ono što bi za tebe trebalo biti najvažnije jer u zadnje dvije godine najavljuješ pad koji se nije dogodio.
intenzitet rasta u numeričkom obliku ovisi o nekoliko važnih odluka koje su pred nama pa za preciznije procjene treba pričekati.
slavodobitno navješčuješ i opet debelo promašuješ očekivanja za brodare što se na večini stranih brodara potvrđuje,a ovdje smo prvenstveno radi atpl.
i nedavno sam ti napisao da ćeš biti izgledno razočaran + da ćeš možda i sumnjati u FI.
napisao sam ti i u čemu je tvoje najveća zabluda i nerazumjevanje sektora pa i posljedično promašaji osim u zadnjem peaku koji je bitno manje važan od avg vozarina.
godina je tek počela,loše počela u poslovično najlošijem kvartalu,rano si počeo “hop”ati a ima još puno vrememena i za potencijalne velike preokrete,zar bi bilo prvi put?
pomalo,po investitorski a razumijem i tvoj unutarnji pritisak koji te tišti pa ti samo raspali.
uloži na pad brodara,pohvali se ovdje pa ćemo rezimirati po investitorski naravno kao i uvijek.
nekako mi sve više ostavljaš dojam virtualca?
možda griješim,nebi bilo…

p.s.
nemam ništa protiv virtualaca ali nije to ono što i uložiti konkretno.
drugačije se razmišlja ipak konkretno u odnosu na virtualno.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

China Reportedly Proposed Buying Another $30 Billion In US Agricultural Products
According to Bloomberg, China has proposed that it buy an additional $30 billion of US agricultural products a year, including soybeans, corn and wheat, as part of the trade pact. The offer would be included in one of the memorandums. The purchases would be added to pre trade war levels of goods for the period covered.
https://www.zerohedge.com/news/2019-02-21/china-reportedly-proposed-buying-another-30-billion-us-agricultural-products

China Reportedly Proposed Buying Another $30 Billion In US Agricultural Products
According to Bloomberg, China has proposed that it buy an additional $30 billion of US agricultural products a year, including soybeans, corn and wheat, as part of the trade pact. The offer would be included in one of the memorandums. The purchases would be added to pre trade war levels of goods for the period covered.
https://www.zerohedge.com/news/2019-02-21/china-reportedly-proposed-buying-another-30-billion-us-agricultural-products [zerohedge.com]

brodolomac@

napisao sam negdje nedavno da je kina uštopala zalihe a nije bilo teško za pretpostaviti i tada zašto.
očekujem isti obrazac i na ugljenu jer kako bi se velika neravnoteža trg razmjene barem približno uravnotežila kinezi imaju bitno manji izbor roba.
na nama je da čekamo i rezimiramo posljedice po investitorski ako je to naš izbor a može i držanje konopa na obali ali kad makina upali znam na koga se nebi kladio,čak usprkos sinergiji.
🙂

marcipanu stari "stručnjače",više nego dokazani si benchmark koji ako je bio pravilno protumačen
donio je anualizirane prinose mjereno na skali u stotinama % u proteklom vremenu.
mislio sam da su drukeri oni čije se prognoze i očekivanja ne ostvaruju ali ako ti tako kažeš nema problema.
više se doživljavam kao pirata u potrazi za blagom i nije tajna kada sam dio prodao i isto kupio nazad jer očekujem da ćeš biti razočaran sa ovim i sljedećim izvješčima.
a kada sam to ja izbjegavao i na čemu dati prognozu i rezime svoje prognoze?
očekujem za sada da ono što je relevantno za nas,znači bez cape segmenta da će za ostale klase vozarine u 2019 biti veće nego u 2018.
to je ono što bi za tebe trebalo biti najvažnije jer u zadnje dvije godine najavljuješ pad koji se nije dogodio.
intenzitet rasta u numeričkom obliku ovisi o nekoliko važnih odluka koje su pred nama pa za preciznije procjene treba pričekati.
slavodobitno navješčuješ i opet debelo promašuješ očekivanja za brodare što se na večini stranih brodara potvrđuje,a ovdje smo prvenstveno radi atpl.
i nedavno sam ti napisao da ćeš biti izgledno razočaran + da ćeš možda i sumnjati u FI.
napisao sam ti i u čemu je tvoje najveća zabluda i nerazumjevanje sektora pa i posljedično promašaji osim u zadnjem peaku koji je bitno manje važan od avg vozarina.
godina je tek počela,loše počela u poslovično najlošijem kvartalu,rano si počeo "hop"ati a ima još puno vrememena i za potencijalne velike preokrete,zar bi bilo prvi put?
pomalo,po investitorski a razumijem i tvoj unutarnji pritisak koji te tišti pa ti samo raspali.
uloži na pad brodara,pohvali se ovdje pa ćemo rezimirati po investitorski naravno kao i uvijek.
nekako mi sve više ostavljaš dojam virtualca?

p.s.
nemam ništa protiv virtualaca ali nije to ono što i uložiti konkretno.
drugačije se razmišlja ipak konkretno u odnosu na virtualno.

Vidiš kako se skrivaš…napiši neki broj…marcipan ga je napisao prošle godine…eto…napisao sam ga vam i ove…za koliko to veće vozarine očekuješ?
Ja sam napisao za koliko očekujem niže…
Interesantno je to na ovom forumu…svi su kupili atpl na 100…prodali na 700…i sad ponovno kupili na 300…svaka čast…
Znači kad ste u mišjim rupama…9nda niste u pozicijama…sada ste aktivni…znači unutra ste…malo ste na palubi, malo na kopnu…malo piškite, malo kakite…nekad i prduckate…

marcipan@
1.naznam” za sve”,znam za sebe i znam da sam javno sve napisao,traži i naći ćeš.
2, za sada je dovoljno da sam prognozirao rast avg vozarina bez cape za razliku od tebe koji si i nakon nekoliko promašaja pada opet prognozirao pad.
ok nastavi tako i sigurno će doći nekad u budućnosti godina kada ćeš moći reći “jesam vam rekao”
od mene ćeš čuti bravo majstore + pitanje dali si i koliko zaradio u promatranom vremenu na svojim prognozama.
ok nećeš čuti to pitanje od mene ako kažeš da si vitualac jer tada nebi imalo smisla zar ne?
vidiš da se kinezi zatežu i da si prazne zalihe da bi što više od amera mogli povući robe?
konop se zateže a koliko će se pružiti?
očekujem kroz godinu da će to biti toliko da će avg vozarine rasti.
ne zaboravi jednu važnu stvar a to je da će već krajem ove godine početi na market vozarina početi stizati posljedice većih cijena goriva.
a ako još uskoro se potpiše sporazum a suprotno bi za mene bilo veliko iznenađenje stvaraju se preduvjeti za žuljeve na rukama onih koji na obali drže konope?
možda griješim,nebi bilo..

Ma šta ste prognozirali svi skupa?
Neke astronomske iznose i vozarine, na kraju ste se počeli skeivati iza prosjeka…izvješća će pokazati pravu sliku…a koja će biti sve gora…
Nema deala…to razvlačite ko žvakaću gumu ovdje…
Kako nisu niže vozarine…pogledaj gdje su ti cijene danas, a gdje su bile pred pola godine…drugi mjesec ide prema svome kraju…
Nećete gledat bdi na višim razinama od 1365 bodova…bez obzira na capeove, perfect stormove ili usa-china dealove…
Ne zanima me koliko je tko zaradio ili nije…tko koga laže ili ne…
Eto…ja sam govorio svoje…a ti sad gledaj kako će se odvijati…

Ma šta ste prognozirali svi skupa?
Neke astronomske iznose i vozarine, na kraju ste se počeli skeivati iza prosjeka...izvješća će pokazati pravu sliku…a koja će biti sve gora…
Nema deala…to razvlačite ko žvakaću gumu ovdje…
Kako nisu niže vozarine…pogledaj gdje su ti cijene danas, a gdje su bile pred pola godine…drugi mjesec ide prema svome kraju…
Nećete gledat bdi na višim razinama od 1365 bodova…bez obzira na capeove, perfect stormove ili usa-china dealove…
Ne zanima me koliko je tko zaradio ili nije…tko koga laže ili ne…
Eto…ja sam govorio svoje…a ti sad gledaj kako će se odvijati…

neznam za druge ali kad u nešto vjerujem ne može me ništa izbaciti iz takta,često me to i zabavlja kao i ovaj moj privilegirani piratski status u zadnje vrijeme.
vjeruješ u svoja očekivanja,prognoze?opusti se u naslonjaču i uživaj što će tvoja očekivanja i prognoze se ostvariti.
ili bolje rečeno napokon ostvariti jer si i proteklih godina očekivao pad avg vozarina.
a što se tiče FI,pričekajmo još malo ali strani brodari nadmašuju očekivanja usudim se reći bitno većih stručnjaka od tebe,ako će ti biti lakše i od mene ali ja ipak za razlilikuod njih sam očekivao njihov promašaj.
da se ne ponavljam jer sam i ovdje u zadnje vrijeme nekoliko puta i tebi pojasnio,lako je naći.
nisam ja stručnjak nego pirat u potrazi za blagom a žačudio bi se kako piratska logika+intuicija može vidjeti što pravi stručnjaci ne vide a pred nosom im je.
a tako je kad se ljudi sile a i stručnjaci su ljudi zar ne?
evo na nekim usa brodarima su stručnjaci po 4-5 kvartala u podbačaju,a kako ako se ne sile?
sile se biti pesimistični i za sada promašuju uzastopce.
i ti si promašivao očekivajući pad avg vozarina.
smart@ promašuje jer se sili gledati na svom grafu što je billo prije 5-6g ali ne želi vidjeti trend u zadnje 3.
koji je trend važniji?
osobno se držim ove zadnje 3 g u kojima vidim stabilan iako manji od očekivanja rast vozarina.
DA,manji ali nisam ja trump niti me sluša,nisam ja minirao branu,nisam ja….
usprkos svemu šira slika je neće biti nerazumnog naručivanja novogradnji,nove direktive će usporiti brodove,povečati scrap,rute će se dogovorom kine i usa produžiti…..
tempo povečanja avg vozarine ne može ni supercomp izračunati jer jedan događaj može sve drastično promjeniti.
DA,rizično je ali meni prihvatljivo jer osim rizika vidim i značajan potencijal rasta.
kako ću piratizirati time will tell

tražim ulaz na duge staze pokušavajući preduhitriti druge,ponekad malo a ponekad dosta ranije ali kao nekadašnji trejder nisam se nikad odrekao iako je bilo bitno manje uspješno.
ovdje vidim za sebe za sad(može se promjeniti)prije svega priliku da na emocijama kapitaliziram na
kratak do sredenji rok.
neće nitko nas pitati za cijenu,za razliku od tebe ja ću pokušati piratizirati na emocijama.
možeš i ti pokušati shortati,imaš preko bare.
pretpostavljam da se slažemo da smo na marketu jer želimo zaraditi,druge stvari su bitno manje važne.

sinergija?

p.s.

piratski pozdrav

migra…drukeru stari…reci ti nama koliko će biti prosječne vozarine veće za ovu godinu u odnosu na prošlu…ajde molim te…jedan konkretan broj…a može se i gigić priključit sa svojom ekspertizom…
[/quote]

Ne spominji ime……Koliko se sjećam Ti blage veze nemaš o pr vozarinama po godinama i klasama, kao ni Tvoj friend Smartić. Vjerovatno ni ne razlikuješ klase

😀

Veliki pozdrav glavnom kreativcu foruma Woodironu, My Moonu, ali ne manji Bubimiru. AJMO PROMATRAT 😀😎✌🤘🤙🖐👌👍🤚👋👋

BDI +0.63%, 634

Capesize -1.92% to $5,873

Panamax +1.4% to $5,370

Supramax 58k tons +2.55% to $7,933

Handysize +1.88% to $5,206

Supre +63% u 2 tjedna od 08.02 4870$ do danas

😀

Hoće li biti +100% u 3 ili 4 tjedna? A ostale klase….

New Report

Close