BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Trenutno stanje je ovakvo i zbog kiša u Indoneziji, najvećem izvozniku ugljena, koje ometaju/onemogućavaju rudarenje i isporuke.
https://www.montelnews.com/en/story/rain-continues-to-hamper-indonesian-coal-exports/973410

s obzirom na vozarine…prije bi rekao da padaju sjekire, a ne kiša…

Raspad, najbolje svi ključ u bravu i kud koji 🙂

jedino se kod nas raspalo sve zadnjih 10-11 godina, tako da oni vani ni neznaju šta je raspad sistema :))

jedino se kod nas raspalo sve zadnjih 10-11 godina, tako da oni vani ni neznaju šta je raspad sistema :))

GOGL trenutno na 5.45$….52 Week Range $5.31- 10.05
SBLK trenutno 7.60$…..52 Week Range $7.50 – 15.38
SB trenutno 1.69$….52 Week Range $1.61 – 4.00

znaju znaju…itekako…

BDI 797

-6,5%

ovo kad okrene…

Baltic Dry -6,5%
Capesize -7,4%
Panamax -6,3%
Handysize -4,3%
Supramax -4,5%

Nemoj ti nama kad okrene…raspad sistema je…a nije bilo ni nešto Bog zna što na razinama od 1500 poena…
[/quote]

@marcipan
-jel čitate forum i kad raste, jer poslije svake kiše dolazi sunce, pa će tako i nakon ovog pada okrenuti na rast. Imam osjećaj da svrš……..te dok pada. To je kod vas neki nevjerojatan osjećaj kako guštate dok pada.

BDI 797

-6,5%

ovo kad okrene…

Baltic Dry -6,5%
Capesize -7,4%
Panamax -6,3%
Handysize -4,3%
Supramax -4,5%

Nemoj ti nama kad okrene…raspad sistema je…a nije bilo ni nešto Bog zna što na razinama od 1500 poena…
[/quote]Kad se desi a desiti će se vidjeti ćeš koliko si bio u krivu hehe

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

@marcipan
-jel čitate forum i kad raste, jer poslije svake kiše dolazi sunce, pa će tako i nakon ovog pada okrenuti na rast. Imam osjećaj da svrš……..te dok pada. To je kod vas neki nevjerojatan osjećaj kako guštate dok pada.

Slične komentare čitam unatrag godinu dana…da marcipan širi crnjake, sipa žuć itd…a gdi su oni koji su sipali pamet na forumu kad je bdi bio na 1600+ i pumpali da ide u nebesa…ili kad je atpl bila na 600 kn…
Eto…oni koji su slušali te druge…a govorili marcipanu da sipa žuć, sad bilježe nemale gubitke u svojim portfeljima…
A ti dalje osjećaj što želiš…

BDI 797

-6,5%

ovo kad okrene…

Baltic Dry -6,5%
Capesize -7,4%
Panamax -6,3%
Handysize -4,3%
Supramax -4,5%

[/quote]

Gledaj…marcipan je reko na 1600 da bdi neće vidjet 2000, prije da će na 1000…
Prije dva tjedna sam rekao tvom frendiću Axelu da će to na 600-700 bodova…na tom smo putu…
A šta ste vi svi skupa rekli i pogodili? Osim floskula da nakon kiše dolazi sunce…

BDI 797

-6,5%

ovo kad okrene…

Baltic Dry -6,5%
Capesize -7,4%
Panamax -6,3%
Handysize -4,3%
Supramax -4,5%

[/quote]

Prije dva tjedna sam rekao tvom frendiću Axelu da će to na 600-700 bodova…na tom smo putu…
A šta ste vi svi skupa rekli i pogodili? Osim floskula da nakon kiše dolazi sunce…
[/quote]
meni je već došlo da prijeđem na vašu stranu, ali ne s dionicama, samo nako rad podrške na forumu

znaju znaju…itekako…
[/quote]

A cuj oni su bar rasli unatrag godine od 100 do 150%… nasi su ravna crta i isto na min. unatrag godine dana… osim atpl koja se je imala takvo kretanje,

Ajde napisi i koje su bile minimalne vrijednosti zadnjih 10. Tak godina.. tih sta si napisao.. da vidimo jesu na dnu ili pri dnu i dalje kao vecina nasih brodara

BDI 797

-6,5%

ovo kad okrene…

Baltic Dry -6,5%
Capesize -7,4%
Panamax -6,3%
Handysize -4,3%
Supramax -4,5%

[/quote]

[/quote]ja sam rekao da je obrana na 300 itekako jaka i da će držati… i drži. Tu je moj prvi ulaz a ako ode niže biti će dokupa… čim Bdi krene rasti ovdje ide raketa i svakim dodatnim padom BDI-a a obranom kote 300 samo se pojačava budući rast. Uostalom tko priča o sebi u trećem licu?? Imaš problem.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

znaju znaju…itekako…
[/quote]

pitanje je samo dana kada će i naši brodari početi roniti kao ovi vani, tj. atpl prema 200 kn,a ulpl prema 50 kn

Zasto 200 i 50.. logicno je bar 10-20 kuna.. samo moras naci nekoga tko ce prodati po tome, a sad, tko spreman prodati?, svi bi kupili po -50%, a nitko prodao…. ni vrag da nitko nema tih pozicija da proda? 🙂

New Report

Close