ZSE je takva kre-kre burza…da nema opcije shortanja…iako nije moj način ulaganja…ali vrlo rado bi uložio na pad ATPL….
Pa da zaključimo:
očigledno ne kupuješ, niti prodaješ brodare na domaćem tržištu.
Ali ti ne trguješ niti indexom, niti brodarima na stranom tržištu !
Ti zapravo ne trguješ niti jednom dionicom!
Pitanje svih pitanja je zašto ti onda uopće tu svakodnevno visiš, koji je tvoj pravi interes i za čiji račun prodaješ crnjake?
Pa da zaključimo:
očigledno ne kupuješ, niti prodaješ brodare na domaćem tržištu.
Ali ti ne trguješ niti na stranom tržištu !
Pitanje svih pitanja je zašto ti onda uopće tu svakodnevno visiš, koji je tvoj pravi interes i za čiji račun prodaješ crnjake?
Jel to nešto ja propuštam?…jel zabranjeno na forumu iznositi svoje mišljenje i mišljenja analitičara u svijetu? Šta ja mogu što su prognoze crne…dajte vi stavite i širite pozitivu s nečime ako imate…ja bi bio vrlo sretan…da mogu ponovno početi bezbrižno ulagati…
Jel to nešto ja propuštam?…jel zabranjeno na forumu iznositi svoje mišljenje i mišljenja analitičara u svijetu? Šta ja mogu što su prognoze crne…dajte vi stavite i širite pozitivu s nečime ako imate…ja bi bio vrlo sretan…da mogu ponovno početi bezbrižno ulagati…
Iznosio sam ja konkretne linkove sa relativno povoljnim očekivanjima do 2021 godine, ali ne dosađujem tu svima svaki dan.
Sasvim je sigurno da stvari nisu blistave, ali nisu niti tako crne kao što su bile u ne tako davnoj prošlosti.
Nisam primjetio niti jedan link na tekst nekog od tih svjetskih analitičara na koje se pozivaš.
Međutim, publika mora znati da se svako toliko pojave tipovi koji non-stop agresivno kokodaču na nekoj temi, bilo na rast ili pad, i nakon što ispune svoju funkciju, jednostavno nestanu ili počnu pisati sasvim suprotno pod novim imanom.
Kao što je gigic bio pretjerano optimističan, tako si ti pretjerano pesimističan, a ne bih se čudio da se radi o istoj osobi.
A što se bezbrižnog ulaganja tiče, preporučam ti stambenu ili oročenu štednju.
Where Will Global GDP Growth Come From in the Next Five Years?
According to forecasts released earlier this month, the global economy is expected to achieve an annual GDP growth rate, as measured in constant dollars, of 3.7 percent between 2018-2020 before dipping to 3.6 percent between 2021-2023 and, in turn, pass the $100 trillion mark around 2022.
Where Will Global GDP Growth Come From in the Next Five Years?
Iznosio sam ja konkretne linkove sa relativno povoljnim očekivanjima do 2021 godine, ali ne dosađujem tu svima svaki dan.
Sasvim je sigurno da stvari nisu blistave, ali nisu niti tako crne kao što su bile u ne tako davnoj prošlosti.
Nisam primjetio niti jedan link na tekst nekog od tih svjetskih analitičara na koje se pozivaš.
Međutim, publika mora znati da se svako toliko pojave tipovi koji non-stop agresivno kokodaču na nekoj temi, bilo na rast ili pad, i nakon što ispune svoju funkciju, jednostavno nestanu ili počnu pisati sasvim suprotno pod novim imanom.
Kao što je gigic bio pretjerano optimističan, tako si ti pretjerano pesimističan, a ne bih se čudio da se radi o istoj osobi.
A što se bezbrižnog ulaganja tiče, preporučam ti stambenu ili oročenu štednju.
[/quote]
Ovaj profil je aktivan od 2006. godine…i nikada nusam pisao ni pod jednim drugim profilom…a to nemam potrebe dokazivati tebi niti bilo kome drugome na forumu…ako te moje pisanje smeta…preskoči ga,ne moraš ga čitat…stavi me na ignore…ovaj forum služi za razmjenu informacija…ali jednostavno ekipa koja je u dionicama postala je odjednom vrlo nervozna…nezadovoljna…isfrustrirana…pa nije vam za to kriv marcipan…ako se nalazite u dionicama…a posebno onih brodara…onda ste imali krivu procjenu…nemojte još dublje glavu gurati u pijesak…
China’s top trade negotiator Liu He heads to US in bid to kick start new talks on easing tensions
China’s top economic negotiator is expected to visit the United States soon for talks with his American counterparts aimed at calming trade tensions between the two sides and paving the way for a meeting between the two countries’ presidents.
…ali jednostavno ekipa koja je u dionicama postala je odjednom vrlo nervozna…nezadovoljna…isfrustrirana…pa nije vam za to kriv marcipan…ako se nalazite u dionicama…a posebno onih brodara…onda ste imali krivu procjenu…nemojte još dublje glavu gurati u pijesak…
Jedini koji ovdje djeluje nervozno i frustrirano si upravo ti dragi moj.
I dobro veliš, najbolje te je stavit na ignor, jer se osim višemjesečnog zazivanja i najavljivanja armagedona zapravo ništa pametno od tebe ne može pročitati.
Ajd nek si mi živ i zdrav!
BDI -5,4% 1064
Panamax +0,1% 11988
https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/11/Nedtur-i-toerrbulk
White House economic advisor Kudlow says US is speaking again with China on trade
Larry Kudlow confirms that Treasury Secretary Steven Mnuchin has restarted trade talks with his Chinese counterpart.
Communications right now are at all levels of the U.S. and China governments, Kudlow says.
The U.S. is in “very good” communication with the EU and Japan, he says.
October ship orders lowest for more than two years.
Only 38 vessel contracts logged by Clarksons last month.
https://www.tradewindsnews.com/shipyards/1630284/october-ship-orders-lowest-for-more-than-two-years
China’s coming recession has pushed oil below $60
China’s coming recession has pushed oil below $60
Marcipančiću ti si je još prije koji dan vidio na 100$ skupa s analitičarima Reiffeisena.
Nema zime. Nafta je supply driven market. Ukoliko padne previše OPEC će pritvoriti pipu i čak ni Trump tu neće moći ništa.