BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…gledam ova prepucavanja oko bdi i nije mi jasno jesu li svi ludi ili se samo prave…bci kad raste i kad pada nema baš nikakvog utjecaja na naše brodare jer capove nitko nema…ostalo je više manje stabilno već neko vrijeme s oscilacijama + – 10%…napokon i izvješća to pokazuju…hoćemo li u budućnosti gore ili dolje to ćemo vidjeti u budućnosti…sretno svim dioničarima…

U duzem roku nemoguce je da BCI pada a BPI raste. Siguran sam da je izrazito jaka pozitivna korelacija medju njima tako da je kretanje BCI-a indirektno poprlicno vazno i za ATPL.

Rastimo zajedno...

@ Pinbal

BDI -6.5% 1304
Capesize -12.2% 14959
Panamax -1.1% 12107
Handysize -0.5% 9529
Supramax -1.1% 11131

pa naravno da ide…marcipan je još kad reko…kad su ostali ispaljivali da ide na 2000+ bodova…
pitaj njih šta sad….

@tin

odvuće će capeovi i ostale dole…kako su ih vukli gore…tako će sad dole….eto…takve veze ima…

Pa bili su capeovo iznad 20 000 usd pa nisu baš nešto povukli ostale…ove cijene su gotovo 6 mjeseci stabilne…sa rekao bih jako malim oscilacijama gore ili dolje….za ozbiljniju dobit naših brodara Panamaxi i Supre moraju na stabilnih 15 000 usd..i više…da li će biti tako pokazat će vrijeme…

…..ma slažem se ali ovdje se radi o kratkoroćnim oscilacijama Bci koji malo raste pa malo pada…barem za sada…vrlo lako je moguće da za koji mjesec dana bude iznad 20 000 usd..možda i iznad 30 000 usd..ali ako brzo pada i raste opet dobivamo neku prosječnu cijenu koja je neko realno mjerilo…

Marcipan i koliko si zaradio na short sellingu na dosadasnjem padu BDI i vozarina? Uživaš u ovome padu i time “liječiš” svoje “rane”?

…..ma slažem se ali ovdje se radi o kratkoroćnim oscilacijama Bci koji malo raste pa malo pada…barem za sada…vrlo lako je moguće da za koji mjesec dana bude iznad 20 000 usd..možda i iznad 30 000 usd..ali ako brzo pada i raste opet dobivamo neku prosječnu cijenu koja je neko realno mjerilo…

Upravo tako… nekako mi je relevantnije 6-mjesecni i godisnji ugovori na pacifiku i atlantiku,, ovo trenutno je cista zahebancija, koji dan odleti gore, pa onda isto toliko dolje…
i onda imamo lika koji nema brodare, jer su fuj… a visi po cijele dane na ATPL…. valjda je gadne pare tu izgubio prije pa sad nekako liječi rane, hbga stari

Marcipan i koliko si zaradio na short sellingu na dosadasnjem padu BDI i vozarina? Uživaš u ovome padu i time "liječiš" svoje "rane"?

Ne uživam u padu…nego u svojoj procjeni…
A koliko ste vi zaradili koji ste tvrdili da ide oporavak vozarina i koji ne skidate ružičaste naočale?

Upravo tako… nekako mi je relevantnije 6-mjesecni i godisnji ugovori na pacifiku i atlantiku,, ovo trenutno je cista zahebancija, koji dan odleti gore, pa onda isto toliko dolje…
i onda imamo lika koji nema brodare, jer su fuj… a visi po cijele dane na ATPL…. valjda je gadne pare tu izgubio prije pa sad nekako liječi rane, hbga stari

Ma jasno da vam je sad relevantniji prosjek…prije kad je raslo…jasko i dežurna ekipa je bila koja je stavljala svakodnevno kretanje vozarina….sad kad je bdi cocnuo više od 400 poena…nigdi nikoga…zavukli se u mišju rupu…
Ja sam u minusu s jdpl…ali još uvijek sam dioničar…to mi je najgora investicija u životu…ali mi ne pada na kraj pameti pisati u superlativima o stanju u sektoru ili o jdpl…samo zato jer imam dionice…i nije nikakvo liječenje rana i frustracija…nego iznošenje mišljenja koje je oprečno pojedinoj ekipi na forumu…kojoj kada ponestsne argumenata zašto izostaje rast cijena vozarina…stvar pokušava spustiti na neku osobnu razinu…
Tako…a vi i dalje stavite ružičaste očale…a može i masku za zavarivanje (zavaravanje)….

Sharp cape FFA sell-off as Q4 fails to fire

sretno svima na pučini,čujemo se posli 11.12.2018.

cape danas još -11.2%

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

Xi: China willing to resolve issues with US through talks
Chinese President Xi Jinping stated on Thursday that his country is willing to resolve outstanding issues with the United States through talks. Speaking ahead of the G20 summit in Argentina where he is set to meet with the US counterpart Donald Trump, Xi added that Washington should respect China’s choice of development. He went on to say that the two largest economies in the world should have a correct judgement of each other’s strategic intentions.
Meanwhile, Chinese Premier Li Keqiang (pictured right) announced earlier today that the country will boost the fine-tuning of its policies, while also accelerating the opening-up of its economy. Keqiang added that China will adopt more significant tax cuts and will maintain continuity of its macro policies.

https://www.teletrader.com/xi-china-willing-to-resolve-issues-with-us-through-talks/news/details/45635685?internal=1

Xi: China willing to resolve issues with US through talks
Chinese President Xi Jinping stated on Thursday that his country is willing to resolve outstanding issues with the United States through talks. Speaking ahead of the G20 summit in Argentina where he is set to meet with the US counterpart Donald Trump, Xi added that Washington should respect China's choice of development. He went on to say that the two largest economies in the world should have a correct judgement of each other's strategic intentions.
Meanwhile, Chinese Premier Li Keqiang (pictured right) announced earlier today that the country will boost the fine-tuning of its policies, while also accelerating the opening-up of its economy. Keqiang added that China will adopt more significant tax cuts and will maintain continuity of its macro policies.

https://www.teletrader.com/xi-china-willing-to-resolve-issues-with-us-through-talks/news/details/45635685?internal=1

mrtva slova na papiru…kad dođe do sastanka…opet će svatko na svoju stranu…
u međuvremenu…

BDI -5.6% 1231
Capesize -11.2 13287
Panamax -1% 11985
Supramax -0.7% 11053
Handysize -0.3% 9500

brodi ima priko mire a naručivadu se novi opit priko mire
rezultat bdi <1300 biće da je brodarima previše
triba opit na 300 pa će bit više pameti
https://splash247.com/oldendorff-back-at-hantong-for-newcastlemaxes/
a mi im virujemo i ulažemo naši šoldi da ih pržu.
šta ću ih sa gušton prodat prvom prilikom
jćimku
nema tu pomoći totalno ludi optimizam koji nima ni mrve temelja.
to more vidit malo dite.
jeli ni deset godin gubitaka bilo dovoljno?
šta triba još deset?
brate ako tribaš brod imaš šoldi pa kupi j.eb.ni SH ne pili granu na kojoj sidiš
pa to bi i ma.mun razumija i naučija?
šta nebi?
nakon deset godin?
pa naučija bi za jedan dan puno sam reka?
drugi naručivadu još i više.
ajmo promatrat

sretno svima na pučini,čujemo se posli 11.12.2018.

New Report

Close