woodiron,
kako je većina ugovora puno bolja od tvog citiranog, a potpisani su u istom gospodarskom kontekstu, ne bi li bilo puno vjerojatnije da oni naznačuju kuda će dalje vozarine?
Od svih postavljenih pitanja, na drugom forumu odgovorio si na samo jedno.
Cape +2,2%
Ćuu, ćuuuu…
cape +2.2%
woodiron,
kako je većina ugovora puno bolja od tvog citiranog, a potpisani su u istom gospodarskom kontekstu, ne bi li bilo puno vjerojatnije da oni naznačuju kuda će dalje vozarine?
Od svih postavljenih pitanja, na drugom forumu odgovorio si na samo jedno.
brodolomac
nije puno boja nego malo boja a smir je prima doli u zadnje vrime jeli tako?
jeli sadi nebi triba bit smir prima gori?
odgovorija san na sva pitanj čitaj opit.
cape danas ide gori
ja san ovdi jedan od ritkih da je ovdi naša force prognozirat vozarin za cape
za ovi peak.ako će bit ka šta san prognozira bit ćete dosti sritniji.
nisan više siguran u tu prognozu.
ajmo promatrat
usporedi cape na današnji dan i prosik do danas.
prosik je puno boji a jeli se more održat ili povečat radi orderbooka i trumpa?
ovdi smo da bi prognozirali šta će bit 2019 i posli jeli tako?
priko bare brodari su lipo zaronjali priko 20 % ja bi rika da tamo investitori ne viruju da će bit boje 2019?
pristrašeni su a od ćega?
marcipan je jedini ovdje ima muda zalijepit da BDI neće ove godine na 2000, te da ste peak vidjeli na 1700…
woodiron je rekao da ga vidi na 2000 ovu godinu…u međuvremenu je okrenuo ploču…nema veze…
nema tih nadolazećih vijesti koje bi mogle dignut cijene vozarina i gurnut brodare u povoljniji položaj…i da počnu plovit s dobiti…mnogo se crnih oblaka nadvilo nad tržišta i svjetsku ekonomiju…prijevoznici će biti prvi na udaru…što će se i pokazati kroz izvješća…
tko ne vidi što se valja iza brda…nek se ostavi ulaganja u dionice…narednih par godina biti će vrlo mučno za one koji ostanu u njima…to se prvenstveno odnosi na dugoročne investitore…dok onim koji trejdaju želim puno uspjeha i sreće…
marcipan
nije još vrime za zaključit za ovu godin.
u slidećih misec dani bi se ti moga puno iznenadit.
a za ovo posli šta slidi 2019 i 2020 bi se moga dosti sa tobom složit
da je orderbook previše se napunpa a tu je i trump.
priko bare je bižanija iz brodari jer su se pripali.
ćega?
jedan dil se more odgodit za isporuku a scrapat se nima šta stari brodi nima puno
a ako su vake vozarin neće niki scrapat.
scrap je mrtav i tako će ostat.
ko će ga dočekat u brodari taj će ronjat.
woodiron,
samo jedan konkretan odgovor si dao. Pitanja su bila kratka, jasna i konkretna, pa takvi trebaju biti i odgovori. A tvoji odgovori su kao odgovori političara.
Vozarine nikad ne idu pravocrtno, pa tako ni sada, s time da je tvoje “zadnje vrime” traje nekoliko dana, a manje klase rastu mjesecima.
Tko ti brani napisati konkretne brojeve za orderbook i flotu i njima argumentirati svoje tvrdnje.
Umjesto toga pišeš pamflete namjerno iskrivljenim jezikom, krivudaš, vijugaš i brojeve kriješ kao zmija noge. Cilj ti zasigurno nije dobrobit Atlantske plovidbe i njezinih dioničara.
woodiron,
samo jedan konkretan odgovor si dao. Pitanja su bila kratka, jasna i konkretna, pa takvi trebaju biti i odgovori. A tvoji odgovori su kao odgovori političara.
Vozarine nikad ne idu pravocrtno, pa tako ni sada, s time da je tvoje “zadnje vrime” traje nekoliko dana, a manje klase rastu mjesecima.
Tko ti brani napisati konkretne brojeve za orderbook i flotu i njima argumentirati svoje tvrdnje.
Umjesto toga pišeš pamflete namjerno iskrivljenim jezikom, krivudaš, vijugaš i brojeve kriješ kao zmija noge. Cilj ti zasigurno nije dobrobit Atlantske plovidbe i njezinih dioničara.
brodolomac@
ti meni govoriš da skrivan broji ka zmija noge?
ako je orkeštar lipija ovdi orderbook zalipite ga i sad.
šta se prominilo da više ne morete od prvog miseca?
svaka druga rič vami je bija orderbook a sadi ka da se dobiva deset godin zatvora ko izgovori i zalipi?
tili bi da ne pišem ovdi nima problema koliko triba.
ako ne more maestro moreš i ti zalipi i prokomentiraj orderbook kako je u odnosu na 2018 i šta očekivaš za 2020.
ne triba ti komentirat koji bi tribale bit poslidice.
mogli smo davnih dana svršit raspravu.
za dobrobit atpl se tribate sami pobrinit a to ni guranje glave ka noj.
ja san vam puno više napravija nego cili orkeštar da dobijete više trasparintnosti.
sad mi je ža i gotovo je od danas od mene moreš samo pročitat da je atlanska najboji brodar u svitu.
mene ne zanimaje atpl kakva je sadi za kupit sto puti san ovdi napisa.
jeli to tako teško za privatit?
ima san svoji razlozi na 700 i na 300 pri koji dan.
zanimaju me moji brodari priko bare bdi vozarine i sve visti šta bi morebit mogle uticati na brodari.
jeli to tako teško za privatit?
moja prognoza ovdi za cape priko 35 iljadi za panamaxi 20 iljadi u peaku.
jeli je to prognoza za rušit cinu atlanske?
ti nisi ima mudo ništa ovdi prognozirat.
vi iz orkeštra nimate pojma šta je obiktivnost i samo lipite pozitivne visti i vi ste krivi šta je cina pala sa 700 na 300.
ako se neki pripa ovdi to je radi orkeštra a ne radi mene koji san ovdi zalipija i loše i dobre visti.više loši jer neki triba ovdi pokušat da se održi malo obiktivnosti.
jeli ni pad sa 700 na 300 dokaz da ni bilo obiktivnosti?
ko je ovdi da veću prognozu od mene za bdi peak?
koliko si ti prognozira?
šta ste se uvatili mene?
uvatite se bdia vozarina i ono šta je važno za brodari.
počnite obiktivno komentirat ja neću ovdi ni slova napisat.
https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/10/Oppgang-for-Baltic-Dry
Baltic Dry-indeksen stiger fredag 0,2 prosent til 1.519 poeng.
Det viser tall fra The Baltic Exhange.
Capesize stiger 2,2 prosent til 19.708.
Panamax faller 2,4 prosent til 12.682, mens Supramanx er ned 1,3 prosent til 12.215. Handysize er ned 0,1 prosent til 9.763.
ovo san pri 2 dana zalipija ali je nistalo
ovo je novi smir za panamaxi šta ga je najavija
jeffrey landsberg from commodore told this site that the huge stockpiles were an immensely important development and should put dry owners on alert