BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

+0,74% 14.364$

BDI -0,38% 1574

Panamaxi +0,74% 14.364$

BDI -0,38% 1574

Lloyd’s
2018-10-16
PERIOD
‘Spring Cosmos’ 2014 63273 dwt dely Magdalla prompt 5/7 months redel worldwide $15,000 – EFE
‘AP Sveti Vlaho’ 2009 53529 dwt dely Mississippi River 19/22 Oct min 4/abt 6 months redel worldwide $15,500 – Meadway –
‘Erikoussa’ 2005 75744 dwt dely San Ciprian 20 Oct min 105 days/max 10 March 2019 redel worldwide approx $15,000 plus $500,000 bonus – Norvic

Capeovi odvukli bdi prema 1600 bodova…hah…ne zaboravite da kako u ovakva vremena može biti i dana s padom za isti iznos….
Moje prognoze koje sam dao prije i dalje stoje…što se tiče cijene nafte, kamatnih stopa, cijena vozarina i poslovanja….
Vidjet ćemo kakva će biti izvješća…ali osobno smatram da će 2019. za brodare biti itekako izazovna….

brate ti ka da vidiš šta drugi na vidu a more bit da si trefija ajmo promatrat.
ja bi reka da će 2019 bit još boja od 2018 ali ne za svi brodari ima koji kupuju brodi a ima šta prodaju i govoru da je dobro vime za prodaju a ti su puno opasni ako ne za 2019 za posli jesu.
a more bit da će se na njima isto prvo zaradit ali posli će bit narikanja.
tribat će to jednog dana nekome uvalit a dosti da se jedan makne i ne brani cinu i provalija.
vrime je pumpanja pa su svi sritni dok traje.neka traje a more se uključit ko oće.
jesi vidija kako se u jedan dan nadoknadi na bdi šta je padalo tidan dana.
tu su ta vrimena,jesu burze pale pa se ne ositi još na cinama dionica kod stranci.
a šta je palo 5 posti to se more vratit za misec ili manje.
ako se poklopi sa bdi peakom tribalo bi bit veselo na brodari.
a more se i kupit pa prodat za misec dva.
ajmo promatrat
[/quote]

Zašto misliš da se radi o jednom kupcu? Imaš li možda neku informaciju?

[/quote] nemam ali san pratija kako je cina rasla u zadnji dvi godin.
dok je ni onaj jedan diza cina ni rasla.
more bit da je sad drugačije.
da je sad tija šta više kupit moga je pomalo kupovat a vako mi se čini da ni tija puno kupit nego puno dizat.
ako je uspilo do 700 more sad i više sritno vam bilo samo ne zaboravite kako je tužno bilo glidat na 300 kako se ne more nikome prodat nakon što se ni tilo na 680 prodavat.
sve se more pročitat kako je bilo i šta je ko pisa jeli tako?
za mene i moji brodari boje da neće tako bit.boje da bdi raste jer moji brodari kupuju brodi i povečavaju prihode i zaradu neki već isplačivadu dividende a šta će ovi šta prodaju brodi?
svi brodari moru bit dobar izbor i svi moru bit loši a ja opit nebi bija u ovi šta sad prodaju brodi nego u ovi šta kupuju.
ajmo promatrat

sretno svima na pučini,čujemo se posli 11.12.2018.

Capeovi odvukli bdi prema 1600 bodova…hah…ne zaboravite da kako u ovakva vremena može biti i dana s padom za isti iznos….
Moje prognoze koje sam dao prije i dalje stoje…što se tiče cijene nafte, kamatnih stopa, cijena vozarina i poslovanja….
Vidjet ćemo kakva će biti izvješća…ali osobno smatram da će 2019. za brodare biti itekako izazovna….

ja bi reka da će 2019 bit još boja od 2018 ali ne za svi brodari ima koji kupuju brodi a ima šta prodaju i govoru da je dobro vime za prodaju a ti su puno opasni ako ne za 2019 za posli jesu.
tribat će to jednog dana nekome uvalit a dosti da se jedan makne i ne brani cinu i provalija.
vrime je pumpanja pa su svi sritni dok traje.neka traje a more se uključit ko oće.
tu su ta vrimena,jesu burze pale pa se ne ositi još na cinama dionica kod stranci.
ajmo promatrat
[/quote]

da je sad tija šta više kupit moga je pomalo kupovat a vako mi se čini da ni tija puno kupit nego puno dizat.
ako je uspilo do 700 more sad i više sritno vam bilo samo ne zaboravite kako je tužno bilo glidat na 300 kako se ne more nikome prodat nakon što se ni tilo na 680 prodavat.
za mene i moji brodari boje da neće tako bit.boje da bdi raste jer moji brodari kupuju brodi i povečavaju prihode i zaradu neki već isplačivadu dividende a šta će ovi šta prodaju brodi?
svi brodari moru bit dobar izbor i svi moru bit loši a ja opit nebi bija u ovi šta sad prodaju brodi nego u ovi šta kupuju.
ajmo promatrat

[/quote]

Nije bi baš jasno kako je “onaj jedan” digao cijenu, kad je zadnja objava o njegovoj kupovini bila 1.10. po prosječnoj cijeni od 370 kn, a jučerašnja prosječna bila je 446 kn.

Rekao bih da ti prognoze ne idu najbolje, niti kratkoročne a pogotovo dugoročne. Jako puno streljiva si ispalio, a skoro sve si fulao.

2018-10-16 PERIOD
‘AP Sveti Vlaho’ 2009 53529 dwt dely Mississippi River 19/22 Oct min 4/abt 6 months redel worldwide $15,500 – Meadway –

Nastavimo promatrat. 😉

https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjeneSve.aspx?idDrz=1&idNac=2

Ova transakcija od 1095 komada po 450 baš i ne govori u prilog tezi woodirona da se htjela samo puno dizat cijena.

Nastavimo promatrat..

ajmo promatrat
[/quote]

ajmo promatrat

[/quote]

Nije bi baš jasno kako je "onaj jedan" digao cijenu, kad je zadnja objava o njegovoj kupovini bila 1.10. po prosječnoj cijeni od 370 kn, a jučerašnja prosječna bila je 446 kn.

Rekao bih da ti prognoze ne idu najbolje, niti kratkoročne a pogotovo dugoročne. Jako puno streljiva si ispalio, a skoro sve si fulao.

2018-10-16 PERIOD
'AP Sveti Vlaho' 2009 53529 dwt dely Mississippi River 19/22 Oct min 4/abt 6 months redel worldwide $15,500 – Meadway –

Nastavimo promatrat. 😉
[/quote]
more se kupovat i da se ne vidi jeli tako?
ko bi tija uvik more.
kako san ja vidija tilo se puno dizat.
more bit da san puno falija ali san sritan da nisan po vami na 700 kupova.
a da san tija kupija bi i na 300 ali nisan tija a napisa san sto puti zašto.
more bit da oću ako se promini šta ne vaja.
ajmo promatrat

sretno svima na pučini,čujemo se posli 11.12.2018.

Panamax +0.2% 14.385

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju/prodaju predmetnih dionica.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/10/Pilene-ned-for-Baltic-Dry

Baltic Dry-indeksen er ifølge The Baltic Exchange ned 1,5 prosent til 1.554 poeng, skriver TDN Direkt.
Capesize faller 3,1 prosent til 18.099 mens Panamax og Handysize løftes 0,2 prosent til henholdsvis 14.385 og 9.636. Supramax er ned 0,4 prosent til 12.981.

Evo jedna friška tehnička analiza.
Nije baš tako temeljita i precizna kao na našoj temi za tehničke analize (ide to up ili ide to down), ali da se pročitati:

Dry Bulk FFA: Panamax Index- Technically bullish on the daily chart

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Cape +2.2% 18.491 $

Pozdrav s pučine!

New Report

Close