lako nama za bdi koji raste…što ćemo sa našim brodarima koji padaju…
Hmmm pa yar to nije za pozeljeti. Kompanija vise zaradjuje a cijena na burzi povoljnija.Da naravno, ako ne mislis na trejdanje vec ulaganje….
ulažem ja u ovu kompaniju od 100-tinjak kuna, ali jako je volatilna cijena….prava kocka kako bi neki rekli…za one koji vole rulet i takve stvari…ne fali adrenalina…
Ne znam cini mi se da ponovo gledas kroz priymu brze zarade. Rulet – mislis firma ce propasti ili ne ili misliz cijena ce pasti jos….nemoj me pogresno shvatit, ja nemam milione kuna kao biblija da kupujem toliko dionica ali svaki mjesec 100 komada to da. Sjeti se prije 10 mjeseci kad se nije moglo kupiti dovoljno ovih dionica pa…. I to se okrenulo, tako ce I ovo. Naravno sad izlaze oni iza skrb. racuna, jos bolje, manje mafije u firmi….
Ne mislim da će firma propasti, već naprotiv da će poslovati sve bolje kako indeksi budu rasli…mislim na cijenu dionice koja jedne godine skače za skoro 100%, pa druge godine pada za 50% i tako to…ovaj vrtuljak nije za one slabih živaca, tj. ziheraše koji vole dividendne dionice sa godišnjim prinosom od 2-5%…to sam mislio…vjerujem u uspjeh ove firme…želim samo reći da nekad nije lako gledati tolike oscilacije u cijeni, a firma posluje sve bolje…
Mislim na ATPL, naravno…tek sad vidim da je gore tema BDI :-))))
Slazem se nije lako za gledat ali ja se samo sjetim da prije 10 mjeseci je bilo obratno pa se okrenulo. Ali sto je stvarno bitno je da firma posluje sve bolje I sto ce uraditi sa zaradjenim novcem a I to ce doci….
dobri ugovori.
ovdi pratimo bdi prika brodolomac nabaci i za capevi koji put novi broji.
priko bare brodari opit grabe prima gori.neki su na rekordu ili priko u zadnji godin dana.
ako se vako nastavi još dva miseca biće feštanja.
ajmo promatrat
ajde pituraj zidove…nemoj nama mazat oči…
na početku godine…trenutna cijena…
ATPL 664 kn…..350 kn
ULPL 146 kn….90 kn
JDPL 32.60 kn…15.30 kn
nešto ti ovdi ozbiljno ne štima…a za ta tvoja dva miseca…stanje će bit još gore…
[/quote]
mali od kužine šta voli slatko pregorit će ti teća koliko dugo kuvaš procinu za bdi peak za ovu sezonu.
jeli nimaš force oli neznaš šta bi procinija?
da si malo pratija zna bi da san ja samo u stranim brodarima.
moga si ovdi lipo pročitat zašto san i kad tako napravija.
vidin da znaš o brodari pa ne morem razumit šta ne napišeš šta očekivaš od bdi na temi bdi?
jeli vidiš samo za domaći brodari lošu budućnost ili i za strani brodari?
napiši svoju procinu za bdi peak a šta moreš izgubit?dobar prosik promašaji?
mali od kužine šta voli slatko pregorit će ti teća koliko dugo kuvaš procinu za bdi peak za ovu sezonu.
vidin da znaš o brodari pa ne morem razumit šta ne napišeš šta očekivaš od bdi na temi bdi?
ma daj ti nama reci koje to ti brodare imaš vani…a grabe prema gore?
ja sam ti napisao odavno svoju procjenu bdi-ja….a kao što vidiš…oscilacije istog nikome ne pomažu…niti našim niti stranim brodarima…
cijene na početku ove godine…trenutna cijena…
SB $3.62…….$2.98
NM $1.30……$0.67
DSX $4.28…..$4.21
DRYS neću ni pisat…jer oni koji su tamo ulagali…su bez gaća odavno ostali….
SBLK je bio na oko 12…sad 14…
ali ja ne vidim da si nešto ekstra profitirao na stranim brodarima kao što se ovdje…khm…da ne velim šta…
marcipan
imam više njih
di ti gledaš da ne vidiš sblk koji ima od jučer 52wk high isto gogl danas.
nisam extra profitira ali imam plusa 15 posti. kupija san strance kadi je atpl bila na 680 pa nisan extra is.pušija.
zadovoljan i sa kuferima pri ruci za pobić ako će tribat radi štrumfomanije.
očekivan bdi priko dvi iljade na paeku a capeovi na 40 iljada,pnmxi na 20 iljada.
ako se to odigra moremo raspravit jeli san šta extra profitira.
daj napiši svoje procine da ne tražim.
jeli imaš dionice brodara.koje?
ako nimaš šta te straši najviše?
ma daj ti nama reci koje to ti brodare imaš vani…a grabe prema gore?
ja sam ti napisao odavno svoju procjenu bdi-ja….a kao što vidiš…oscilacije istog nikome ne pomažu…niti našim niti stranim brodarima…
cijene na početku ove godine…trenutna cijena…
SB $3.62…….$2.98
NM $1.30……$0.67
DSX $4.28…..$4.21
DRYS neću ni pisat…jer oni koji su tamo ulagali…su bez gaća odavno ostali….
SBLK je bio na oko 12…sad 14…
ali ja ne vidim da si nešto ekstra profitirao na stranim brodarima kao što se ovdje…khm…da ne velim šta…
[/quote]
mene ne zanimaje neka stara bdi procina već kako procinjivaš ovaj sezonski bdi peak pred nami.
moreš i pojasnit zašto ga tako procinjivaš.
očekivan rast cina brodara i more bit da ću prodat jedan dil pa posli opet kupit ako cine padnu posli nove godine tako san napravija i ove godin.
BULK:BALTIC DRY-INDEKSEN +0,3% TIL 1.574 POENG
Oslo (TDN Direkt): Baltic Dry-indeksen er opp 0,3 prosent til 1.574 poeng, ifølge The Baltic Exchange onsdag.
Baltic Dry +0,3%
Capesize +0,5%
Panamax +0,1%
Handysize +0,2%
Supramax +0,1%
Baltic Dry-indeksen angis i poeng. Resterende segmenter er snittrater i dollar pr dag.
Dato BDI Capesize Panamax Handysize Supramax
03.10.18 1.574 19.319 13.470 9.209 12.951
02.10.18 1.570 19.217 13.461 9.187 12.942
01.10.18 1.555 18.749 13.577 9.178 12.981