Očekivanje kolege K-PAX-a je sasvim realno. Uzevši u obzir trenutno stanje vozarina i način na koji se ponašaju tijekom godine – četvrti kvartal je najjači, veća je vjerojatnost da će se njegova prognoza ostvariti nego da neće. Uz capeove na 30.000, panamaxe na 14.500 i supre na 12.500 dolara, BDI od 2000 je dostignut. To bi bio porast capeova za 5700, panamaxa za 2270 i supri za 1900 dolara u odnosu na trenutne vozarine, što i nije velika razlika. A trenutno su vozarine capeova veće za 17.000 dolara nego prošle godine u ovo doba. Prema tome nije nemoguće da BDI prebaci 2000 već i u kolovozu.
lega brodolomac di je nista optimizam?nije titanik potonija?
cina puno pala pa je i optimizam pa?
ovo bi moga bit signal da triba kupit i domaće brodare 😀
ja bi rika da nije cina puno pala nego previše puno naresla.
kakve su to prognoze cape 30 iljada a pnmx 14,5 iljada?više smo imali u 2017.
šta ne ide veliki oporavak brodara?
da vam ja udrim svoje prognoze za 2018
cape 40 iljada pnmx 18 iljada.
lipo molim moderatora da ne briše da moremo usporedit prognoze za koji misec.
[/quote]
Nisam prognozirao dokud će vozarine dogurati ove godine, već sam samo pokazao na primjeru, da se uz ne tako velik porast vozarina, može dostići BDI od 2000.
[/quote]
ko ti brani da daš svoju prognozu?
ko nema m.da za napisat ovdi svoju pognozu boje da ne ulaže u brodare.
malo je takih da su ovdi nešto prognozirali duže vrime.
evo giga je pokuša 😀
Ti si opet pobrkao sve lončiče i lupas ko maksim po diviziji. Nemaš niti jednog dry bulk brodara niti si ikad imao. Pitao si ko ima force prognozirat kuda će BDi pa sam ti tada napisao za mjesec dana preko 1500.
Danas je na cca 1700, a sada Ti kažem da će u peaku bizi 2300 ove godine. A Ti napisi koliko će biti.
Imaš li force napisati tko je prosječno više rastao capeovi ili panamaxi i tko će više rasti u periodu do kraja godine. Ne vidim te id sunca i ne čujem od šuma valova, mada sam se popeo jako visoko!!!!!
I da zalipi izvod brokera pa da vidimo Tvoje brodare
😀😎
[/quote]
da si svoju prognozu do kraja 4. miseca 1500
i kako je završilo?1341 jeli tako?
23.05. sam ti napisa ali si se napravija da nisi pročita.
[/quote]
di je nistalo "idemo dalje…"?
"smiley" ?
tribalo je odavno proglidat jer nije ovo došlo priko noći.
28.03.2017 bdindex 1333
priko 20 posti više je bija nego danas.
jeli to veliki oporavak šta se je najavljiva?
koji opravdiva cine priko 2 NAVa?
koji će omogućit vračanje veliki krediti?
kupnju novi brodi?
jeli došlo vrime za obiktivnost?
jeli ima neki ovdi da ima force napisat na topic bdi na koliko očekiva bdindex na misec ili dva?
Evo moja malenkost prognozira BDI preko 1500 bodova do kraja 04 mjeseca. Evo force i naravno poneßto para u sve.
Idemo dalje………
😀👍✌🤞👌👏💥
p.s. Pqnamaxi +41% u odnosu na proslu godinu. Dolazi FI i svako Woodironovo obmanjivanje sa pokazaće pravi smisao.
Naravno Woodirone drhtave ručice su zavrsile rasprodaju, a stjecajem okolnosti tvoja rabota je završila. Good bye
Rekli smo do kraja 04 mjeseca. Ajmo promatrati
😀💪🤞✌👌👌💥👍
[/quote]
jeli nebi bilo korektno da si prokomentira šta si prognozira i kako je ispalo?
[/quote]
napiši jeli si spriman uložiti svoje dionice AP u okladu da sam kupio strane brodare
kada san to ovdi napisa.
tebi san se ovdi zahvalija šta si me zaplašija jer bi sadi bija u debelom minusu.
sićaš se šta si na 700 pisa ovdi i na AP?
tvoje još stoji a moje je puno obrisalo ali san ja sprimija.
Ti si opet pobrkao sve lončiče i lupas ko maksim po diviziji. Nemaš niti jednog dry bulk brodara niti si ikad imao. Pitao si ko ima force prognozirat kuda će BDi pa sam ti tada napisao za mjesec dana preko 1500.
Danas je na cca 1700, a sada Ti kažem da će u peaku bizi 2300 ove godine. A Ti napisi koliko će biti.
Imaš li force napisati tko je prosječno više rastao capeovi ili panamaxi i tko će više rasti u periodu do kraja godine. Ne vidim te id sunca i ne čujem od šuma valova, mada sam se popeo jako visoko!!!!!
I da zalipi izvod brokera pa da vidimo Tvoje brodare
😀😎
[/quote]
da si svoju prognozu do kraja 4. miseca 1500
i kako je završilo?1341 jeli tako?
23.05. sam ti napisa ali si se napravija da nisi pročita.
[/quote]
di je nistalo "idemo dalje…"?
"smiley" ?
tribalo je odavno proglidat jer nije ovo došlo priko noći.
28.03.2017 bdindex 1333
priko 20 posti više je bija nego danas.
jeli to veliki oporavak šta se je najavljiva?
koji opravdiva cine priko 2 NAVa?
koji će omogućit vračanje veliki krediti?
kupnju novi brodi?
jeli došlo vrime za obiktivnost?
jeli ima neki ovdi da ima force napisat na topic bdi na koliko očekiva bdindex na misec ili dva?
Evo moja malenkost prognozira BDI preko 1500 bodova do kraja 04 mjeseca. Evo force i naravno poneßto para u sve.
Idemo dalje………
😀👍✌🤞👌👏💥
p.s. Pqnamaxi +41% u odnosu na proslu godinu. Dolazi FI i svako Woodironovo obmanjivanje sa pokazaće pravi smisao.
Naravno Woodirone drhtave ručice su zavrsile rasprodaju, a stjecajem okolnosti tvoja rabota je završila. Good bye
Rekli smo do kraja 04 mjeseca. Ajmo promatrati
😀💪🤞✌👌👌💥👍
[/quote]
jeli nebi bilo korektno da si prokomentira šta si prognozira i kako je ispalo?
[/quote]
napiši jeli si spriman uložiti svoje dionice AP u okladu da sam kupio strane brodare
kada san to ovdi napisa.
tebi san se ovdi zahvalija šta si me zaplašija jer bi sadi bija u debelom minusu.
[/quote]
Ne da nisi uložio, nego nisi ni mslia. Puno kokodačeš malo jaja daješ. Da ista znaš ulozio bi u q1 16 pabi danas imao stvarni prinos, a ne puste snive.
Nego prika nisi napisa koliki će biti peak BDI i nisi napisa ko je vise rasta capeovi ili panamaxi od pocetka godine?
Ti do sada nisi pogodija apsolutno nista, pa čak niti kao ćorava kokoš.
Kladija bi se, ali ßzo bi ti ulozija prikane. Na žalost kao i u ulsganju, samo pusti sanak 😎
Ali prikane i “gledanje” je legitimno kada je ulaganje u dionice u igri. A za nešzo više treba imati m..a.
Imaš li ih?
😀😎
kada san to ovdi napisa.
Ne da nisi uložio, nego nisi ni mslia. Puno kokodačeš malo jaja daješ. Da ista znaš ulozio bi u q1 16 pabi danas imao stvarni prinos, a ne puste snive.
Nego prika nisi napisa koliki će biti peak BDI i nisi napisa ko je vise rasta capeovi ili panamaxi od pocetka godine?
Kladija bi se, ali ßzo bi ti ulozija prikane. Na žalost kao i u ulsganju, samo pusti sanak 😎
Ali prikane i "gledanje" je legitimno kada je ulaganje u dionice u igri. A za nešzo više treba imati m..a.
Imaš li ih?
😀😎
[/quote]
nisam uložija u atlansku jer si me ti pripa sa svojim optimizmom koji nije ima m.da odgovarat na teška pitanj.
još neka stojidu ovdi a neke je obrisalo jer su bila pretiška.
kupija san strane brodare kako san i ovdi napisa a kad skupiš m.da za okladu javi se da ti uzmem te DU konfete.
nebi trošija vrime da nisan mislija uložit u brodare jer očekivan rast vozarin.
pita san te ovdi pri koji misec jeli znaju šta rade strani brodari koji prodaju dosti pnmx da bi kupili capeovi.nisi zna ili tija odgovorit.
ja nisan stručnjak ka neki ovdi ali pratim šta drugi rade i učin svaki dan.
za 2018 očekivan veći rast za cape,još jedan razlog zašto me atlanska ne zanima.
koliko puti san te poziva da prikažeš orderbook za 2019.jeli je još na 0,2%?
ja san svoju prognozu ovdi napisa prije 7 miseci a ti nećeš
ako imaš m.uda zalipi za pnmx i cape da vidimo di se brže puni.
sritno ti sa atlanskom ako u nju viruješ ali nima potreba da ti nas koji nismo tili kupit na 700 vriđaš sa
Ti si opet pobrkao sve lončiče i lupas ko maksim po diviziji
Puno kokodačeš malo jaja daješ
jeli ti sada na 430 kupuješ?
kada san to ovdi napisa.
Ali prikane i "gledanje" je legitimno kada je ulaganje u dionice u igri. A za nešzo više treba imati m..a.
Imaš li ih?
😀😎
[/quote]
nisam uložija u atlansku jer si me ti pripa sa svojim optimizmom koji nije ima m.da odgovarat na teška pitanj.
kupija san strane brodare kako san i ovdi napisa a kad skupiš m.da za okladu javi se da ti uzmem te DU konfete.
pita san te ovdi pri koji misec jeli znaju šta rade strani brodari koji prodaju dosti pnmx da bi kupili capeovi.nisi zna ili tija odgovorit.
za 2018 očekivan veći rast za cape,još jedan razlog zašto me atlanska ne zanima.
sritno ti sa atlanskom ako u nju viruješ ali nima potreba da ti nas koji nismo tili kupit na 700 vriđaš sa
[/quote]
I daje kokodačeš, jaja ne neseš i bisniš jer nista nemaš ni dionice ni pare. Kada pada uživaš da pada jer eto drugima je loše, a kada rasrte uživaš jer ti se čini i da tebi raste
Podsjeća Te na nešto. ………Sve Ti je jasno. Moj trenutačni prinos na AP je tebi nezamisliv ……..tako da možeš uživati. Daj konfete daj konfete………😀
p.s. Ti govoriš o Clarksonsu, pa Ti ne znaš ni jednu brojku id tamo, a kamo li je znaš protumačiti. Evo samo radi tebe, ove godine će biti isporuceno 35% brodova manje nego 2017, a orderbook će i dalje biti samo ……….😀
@Woodiron,
po pitanju orderbooka imaš dobar nos i tu capeovi zbilja puno bolje stoje od panamaxa.
Po tonaži, u 2019. su od panamaxa jači dva puta, a u 2020. čak tri.
kada san to ovdi napisa.
Imaš li ih?
😀😎
[/quote]
[/quote]
I daje kokodačeš, jaja ne neseš i bisniš jer nista nemaš ni dionice ni pare. Kada pada uživaš da pada jer eto drugima je loše, a kada rasrte uživaš jer ti se čini i da tebi raste
Podsjeća Te na nešto. ………Sve Ti je jasno. Moj trenutačni prinos na AP je tebi nezamisliv ……..tako da možeš uživati. Daj konfete daj konfete………😀
p.s. Ti govoriš o Clarksonsu, pa Ti ne znaš ni jednu brojku id tamo, a kamo li je znaš protumačiti. Evo samo radi tebe, ove godine će biti isporuceno 35% brodova manje nego 2017, a orderbook će i dalje biti samo ……….😀
[/quote]
prika maksimus puno si napisa(kokodaka) a pogledaj na koliko si pitanj odgovorija?
ne triba uvik mislit da si najpemetniji a moga si prodat po 700 i kupit u pola cine a ti si navuka druge da postanu dugoročni sakupljači DU konfeta.
pita san te za orderbook 2019 nimaš druge argumente pa si se ufatija ka pijan plota orderbooka 2018.dobra da nisi izvadija neki iz arhive.
jeli misliš da mene i druge to interesiraje i da je to sadi važno?
usporedi orderbook 2018 sa 2019 ako imaš m.da.
puni se prika priko svake mire i tribat će pobić na vrime a najgore za vas je da se pnmxi punidu najviše.
ja ću svoje priko bare imat kome prodat a ti i oni koji su po orkeštru kupovali na 700?
opit ne odgovaraš na teška pitanj i meni je sve opit jasno ka i na 700.
opit će doći odgovori sami tija ne tija to orkeštar.
za 2018 na vrhu očekivan bdi priko 2000 ali najviše očekivan od capeovi 40 iljada.
lega brodolomac po tonaži?a moga si napisat i po dužini brodi
poglidaj odnos vozarina cape i pnmx trend je puno na strani capeovi.
šta bi rika prika giga
ajmo promatrat (smiley) (smiley) (smiley) (smiley)
pa moremo nekad posli prokomentirat.
lega brodolomac po tonaži?a moga si napisat i po dužini brodi
poglidaj odnos vozarina cape i pnmx trend je puno na strani capeovi.
šta bi rika prika giga
ajmo promatrat (smiley) (smiley) (smiley) (smiley)
pa moremo nekad posli prokomentirat.
Zalipi svoje USA konfet da im se divimo koliko si u prinosu, a drugo ili si g…p ili se takvim praviš. Tesko je odrediti. Naime kada govorim o orderbooku govorim o kompletnom ukljucivo i 2019. A ti prikane vidi ako su isporuke vrlo male, a orderbook se ne povećava sto to znaci.
Ako zalipiß svoje USA brodare, ja ću zalipiti svoju kupnj AP pa da vidimo tko kako stoji
p.s. Živo me zanima……ha ha ha 😀😀😀😀😀😀