A ovako pišu…ali ne oni koji ne skidaju ružičaste naočale…
Baltic Exchange Dry Index is expected to trade at 900.40 by the end of this quarter, according to Trading Economics global macro models and analysts expectations. Looking forward, we estimate it to trade at 704.81 in 12 months time.
Ne vidi se kojeg datuma je dana ova prognoza, niti koji analitičari iza nje stoje, niti koliko su uopće relevantni i pouzdani, niti koji je to “ovaj kvartal”.
Pretpostavimo da se radi o 2. kvartalu 2018. Vrlo brzo ćemo vidjeti koliko su im naočale zatamnjene. Po mome, podosta.
https://tradingeconomics.com/commodity/baltic/forecast
sad koliko ovi pojma imaju i koliko su točni, to je dr. pitanje
kratkoročno je moguć zaron i ispod 1000 ali jesen ako ne već i krajem ljeta bdi napada psihološku granicu 2000.,tako se to vidi kroz meglu kada se gleda mojim očalama.
možda griješim nebi bilo…
koliko će to naši brodari iskoristiti kroz rast profitabilnosti a koliko kroz rast dionica?
živi bili….
meni su sada neke druge stvari u fokusu ali brzo će to proći,nažalost.
rekli bi stari ljudi željezo se kuje dok je vruće(pozicije se zauzimaju na dnu a ne na vrhu) ili tako nekako…
iako se neki pale na kontra taktiku,neka žive vječno i neka im novčanik nikad ne presuši.
puno uspjeha lovcima na “dno”,posebno onima koji neće plakati ako ga promaše.
ako tražim previše najte kaj zameriti.
p.s.
marcipanovo viđenje prošlosti ima svoje temelje ali meni je gigicevo viđenje buućnosti izgledniji scenarij IAKO čini se da neće preko noći pa za nestrpljive možda ima i boljih prilika?
možda griješim,nebi bilo…
Morgan Stanley: Chinese demand boosts bulk rates by 33 percent
https://shippingwatch.com/secure/carriers/Bulk/article10676071.ece
Ma baš mi je drago gigicu da si veseo…to si spomenuo više putau svome prethodnome postu…čovjek bi pomislio da si na nekim drogama…ali zato o Maple Glory ništa još nismo čuli od tebe…a tako je sve ružičasto u brodarskom sektoru…rastu cijene vozarina, rastu cijene brodova…rastu prihodi…iako ja taj rast ne vidim u izvješćima…bit će ja gledam neka druga izvješća u kojima piše da je prihod u q1 2018 manji od prihoda u q1 2017…
Sve je to sjajno…oporavak je evidentan…a brodari rasprodaju imovinu…radkidaju management nad brodovima…spremaju i najavljuju dokape…sve je to jako zanimljivo…
A ovako to izgleda na grafu…bdi s trend linijom…
može trend linija od 2016. hvala 🙂
Znači da je BPI opet u dobrom plusu??
BDI -0.3% 1.387, panamaxi +2.3% 11.648$, supramaxi +0.4% 11.205$, handyi +0.2% 8.526$ (smiley)
😀😎✌🤞🤙🖐👌👍👋👏