BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

BDI 1117

http://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/03/Slik-gaar-det-med-toerrbulk-aksjene9

Capeovi +0.6%, 8.880$
😀👍✌👌👏🤞💥
p.s. Bude se Woodijevi

Capeovi +2.1%, 9.064. Idemo…..(smiley) Woodijevi
😀👍✌🤞👌👏💥

Veliki pozdrav glavnom kreativcu foruma Woodironu, My Moonu, ali ne manji Bubimiru. AJMO PROMATRAT 😀😎✌🤘🤙🖐👌👍🤚👋👋

1. Ne poznavati temeljne pojmove o sektoru prijevoza rasutih tereta kao što su major/minor commodities, orderbook, supply, a pritom stalno drviti jedno te isto, bez točnih numeričkih podataka koji bi to argumentirali, e to je šarlatanstvo.
2. Nabacivati se stalno kamenjem po domaćem brodaru, a drugome pripisivati da bi se veselio uginuću tuđe krave, e to je u najmanju ruku licemjerno.
3. Stalno naviještati sudnji dan sektoru prijevoza rasutih tereta, a biti u dionici iz tog sektora, e to neka mi drugi kolege s foruma pomognu kako to nazvati.

Kad se sve uzme u obzir, zaključak može biti samo jedan.
Piše se primarno radi blaćenja domaćeg brodara, a sekundarno radi zamagljivanja stvarnog stanja u sektora prijevoza rasutih tereta.

1 jeli ti nisan napisa da su žitarice ispod 10 posti dry bulka šta bi još tija?da napišen da je grain najvažniji za dry bulk?
priznan da san šarlatan jer san pri 2 miseca pisa na 680 da AP ne vridi i da neću kupit priko 550 i sadi bi mi bilo žal da san kupija.
ti si tadi pisa da vridi više a danas se prodaje i po 550 i ti nisi šarlatan.
ja bi rika danas da nebi kupija priko 450 jer san u međuvrimenu sazna neke stvari i ovo sa trump carinami je opasno.
2 šta san pisa to se i potvrđiva a moga bi puno toga izvadit šta san sprimija a ne more se više pročitat.
ja san kupija strane brodare i pišem najviše radi njizi a usporedin i AP.
3 ne navištivam sudnji dan za brodari nego pokušavan biti obiktivan šta vami iz orkeštra ne more bit jasno jer ne odgovarate na tiška pitanja i samo gledite dobru stranu.
ja san kupija dry bulk jer san očekiva rast bdindexa sadi priko 1500 a on ronja umisto da reste.
ja bi rika da je to radi straja od svitskog trg rata koji trump izaziva.
prvi san počeja o tome pisat i svi izbigavaju komentirat.
ti si napisa da bi to moglo bit i dobro za brodari jeli se sićaš?
koji je svitski trgovački rat u povisti donija nešti dobro?
sve san objavija ovdi kadi san kupija kadi kratija i danas ću probat kupit šta san kratija jer morem kupit priko 10% jeftinije.
opasno je biti u brodari i ja iman kufere sprimne za pobić.
pri 3 miseca san pisa da bi mogli svi bižat pri nego se nadamo radi resta suply za 2019.
ja nisan još pobiga ko biži kadi cine tako ronjaju?

sretno svima na pučini,čujemo se posli 11.12.2018.

1. Ne poznavati temeljne pojmove o sektoru prijevoza rasutih tereta kao što su major/minor commodities, orderbook, supply, a pritom stalno drviti jedno te isto, bez točnih numeričkih podataka koji bi to argumentirali, e to je šarlatanstvo.
2. Nabacivati se stalno kamenjem po domaćem brodaru, a drugome pripisivati da bi se veselio uginuću tuđe krave, e to je u najmanju ruku licemjerno.
3. Stalno naviještati sudnji dan sektoru prijevoza rasutih tereta, a biti u dionici iz tog sektora, e to neka mi drugi kolege s foruma pomognu kako to nazvati.

Piše se primarno radi blaćenja domaćeg brodara, a sekundarno radi zamagljivanja stvarnog stanja u sektora prijevoza rasutih tereta.

1 jeli ti nisan napisa da su žitarice ispod 10 posti dry bulka šta bi još tija?da napišen da je grain najvažniji za dry bulk?
priznan da san šarlatan jer san pri 2 miseca pisa na 680 da AP ne vridi i da neću kupit priko 550 i sadi bi mi bilo žal da san kupija.
ja bi rika danas da nebi kupija priko 450 jer san u međuvrimenu sazna neke stvari i ovo sa trump carinami je opasno.
2 šta san pisa to se i potvrđiva a moga bi puno toga izvadit šta san sprimija a ne more se više pročitat.
3 ne navištivam sudnji dan za brodari nego pokušavan biti obiktivan šta vami iz orkeštra ne more bit jasno jer ne odgovarate na tiška pitanja i samo gledite dobru stranu.
ja san kupija dry bulk jer san očekiva rast bdindexa sadi priko 1500 a on ronja umisto da reste.
sve san objavija ovdi kadi san kupija kadi kratija i danas ću probat kupit šta san kratija jer morem kupit priko 10% jeftinije.
pri 3 miseca san pisa da bi mogli svi bižat pri nego se nadamo radi resta suply za 2019.

[/quote]

Woodi don’t talk too much. Neki puta ke bolje sitifi nego palamuditi.
I dalje nervoza zbog odlicnih rezultata i perspektive
Cak i ti kao totalni diletamt, a sto je neupitno mozeš pogoditi tocan trenutak kada će capeovi strahovitonzaroniti i kladito se bas na njih. Znao sam da si proda na dnu nusam trebao ni sumnjati.
A sada juriš svi zajedno i capeovi…..😀👍✌🤞👌👏💥

Veliki pozdrav glavnom kreativcu foruma Woodironu, My Moonu, ali ne manji Bubimiru. AJMO PROMATRAT 😀😎✌🤘🤙🖐👌👍🤚👋👋

Hegnar.no
All segments are now picking up – except for one segment

Common shipping segments are gaining momentum and are now in the recovery cycle, except for the tanker market, according to a sector update from J.P. Morgan Friday, writes TDN Direct.
The brokerage house reports that dry bulk and LNG shipping has reached the furthest cycle, while tank has not yet passed the bottom. LPG shipping is in the initial phase of collection.

Continued risk
J.P. Morgan still sees risk associated with tank, as the upswing in this segment is postponed to later this year or in 2019. A collection depends on sustained high scrapping levels and low order activity.
If one sees the segments’ prospects relative to current valuations, dry bulk and product tanker stocks look the best, says J.P. Morgan.
Songa Bulk, Golden Ocean and Ardmore Shipping are featured as favorites.
Pick up DHT
Furthermore, J.P. Morgan recommendation on DHT Holdings share to overweight from neutral.
The tanker’s good liquidity and low gear should be more than sufficient to make it possible to pick up in the tanker market, “said the broker.

https://nytt.forum.hegnar.no/thread/4053/view

http://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/03/Baltic-Dry-opp

Baltic Dry +0,5%
Capesize +2,1%
Panamax -0,3%
Handysize +0,4%
Supramax -0,6%

使用を信頼し、あなた自身の能力の

[/quote]

Nisam napisao niti jedan post o tome koliko vrijedi Atlantska. Daj zakelji taj post na koji se referenciraš.

Nisam napisao niti jedan post o tome koliko vrijedi Atlantska. Daj zakelji taj post na koji se referenciraš.

lega brodolomac sve si kontra mene pisa pa je sve jasno i proda nisi.more bit da kupuješ sadi je dobar popust iskoristi i pofali se ovdi.
ja se morem pofalit da nisan tija po 680 kupit jer priko 2 NAVa ne vridi.meni je tadi vridilo 550 a danas 450.
kome vridi neka kupuje i pofali se da je kupija.
mene živo interesiraje da vidin taj prošpekt za dokap jer bi tija znat koliko će brodi vridit u budućnosti.to mi je puno važno za ovi moji brodari šta san kupija.

Woodi dont talk too much. Neki puta ke bolje sitifi nego palamuditi.
I dalje nervoza zbog odlicnih rezultata i perspektive
Cak i ti kao totalni diletamt, a sto je neupitno mozeš pogoditi tocan trenutak kada će capeovi strahovitonzaroniti i kladito se bas na njih. Znao sam da si proda na dnu nusam trebao ni sumnjati.
A sada juriš svi zajedno i capeovi…..😀👍✌🤞👌👏💥

morem ja vami iz orkeštra bit šarlatan i totalni diletant ka šta ti kažeš ali
vrime vas demantijava i pokaziva ko je bija diletant.titanik se opasno naginje u stranu pari mi se da ste počeli progledavat i pristrašivat se.još da vidimo zašti su insajderi počeli bižat.
a ja bi rika da more bit šta je ovdi jedan diletant pisa da je straj od dokapa esopa niski bdindex a sadi i od trampov carin.
jeli san diletant kadi san ti napisa da će uskori doći dan kadi će bdindex biti manji nego 2017 a sadi je manji za 120 bodi?
kadi san prognozira da će suply za 2019 resti ka lud dok si se ti veselija da je bija na 0,1%?
uskori će isplivat i tribat će puno oni tvoji pojasi za spasavanje.
kako si pisa bila ti ja AP dobra cina na 680 jeli si kupova u petak?
jeli moguće da ti na 550 skupo?
još more bit da će za svaku se dobit u dokapu 0,5 komadi?
neće tribat puno platit samo 300 kuni a more bit da i ne vridi više.jeli NAV priko 300 kuni?
svaki more drugega prozvat totalni diletant ali šta su oni koji nimaju force odgovorit na pitanja od diletanti?
ima si priliku pokazat da si obiktivan.nisan svoje proda ali držim kufere pri ruci.
spot je puni slabiji od duži ugovori pa more bit da će se i spot popravit.

sretno svima na pučini,čujemo se posli 11.12.2018.

Na ovom topicu postoje likovi i Likovi, a pistoje nuckovi i multinickovi. Svaki od njih ima svoj zadatak i inicijalni driver. Većina forumasa ovdje sudjeluje da bi se indormirala i/ili nešto naucila, pa do onih koji legitimno i.legalno pisu na subjektivan nacin o poslivanju kompanija kako bi u short sellingu zaradili.
Medutim postoji zanemariv broj hibridnih forumasa, a koji su se ubacili na forum iz sasvim drugih razloga. Njihiov driver je da pisanjem neistina, iskrivljenih ćinjenica i destruktivnosti postignu partikularne ciljeve odreedenih uskih grupacija, a koje na nelegitiman i nelegalan nacin zele zagospodariti besplatnim medijskim prostorom.
Multinick Woodiron spada u taj zanemariv broj. Njegov zadatal je na svaki nacin, a kao kukavicje jaje napraviti što veću kolateralnu i direktnu stetu odlcnoj hrvatskoj kompaniji, a kako se ne bi eventualno realizirale pozitivne aktivnosti. Zasto to radi? Zato jer ta grupa zeli metodom ucjene i pritiska utjecati na te aktivnosti, radi poboljsanja vlastite pozicije.
Poanta je da takvo ponasanje, a koje je izrazito koordinirano obicno ne poluci rezultat, a čini mi se ptema trgovini zadnjih dana u ovom slucaju definitivno neće.
Razlozno je pogledati tko zadnjih dana i na koji nacin prodaje dionice AP, koliko je prodao i koliko ih jos ima. Logicno razmidljajući, nameće se zakljucak da je takvon postupanje autodestruktivno i maliciozno pogotovo kada se uzme u obzir o kojem i kakvom prodavatelju se radi.
Zakljucak treba svaki investitor donijet za sebe.
U trenutku kada su svi pikazatelji dry bulka izuzetni vozarine svih klasa su prosjecno veće od 30-42% u odnosu na prosjek u istom razdoblju prosle godine.
Isporuceno je do danas 7.3 mil dwta btodova a proßle godine u istom razdoblju 19 mil. To je taj supply o kojem Vam maze oči Woodiron. Zašto netko usprkos tome prodaje dionice tako agresivno u prevladavajućem dnevnom volumenu pitanje je za dionicare tog institucionalnog ulagača, a vjerovatno zbog nacina postuoanja i za Hanfu.
p.s. 😀👍✌🤞👌👏💥 idemo dalje……

Ok, sektor ima bolju perspektivu nego prosle godine (iako ovo s carinama je potpuno promijenilo situaciju).
Stalno se usporedjuju fundamentalni podaci sektora u odnosu na prethodne godine, ali ih NITKO ne komentira u odnosu na cijene ATPL u proslim razdobljima.
Planirana buduca kretanja u sektoru ukljucena su u sadasnju cijenu i bilo bi fer da se stave u kontekst danasnje cijene dionice, odnosno da se pokusa objektivno pokazati je su li kretanja u sektoru prebacila, ispunila ili podbacila planove.
Smatram da su trenutno u potpunosti podbacila i da je ATPL prosle godine bila znatno jeftinija (ne mislim na cijenu dionice) nego danas.
P.s. trenutno nemam ATPL iako “volim” brodare i volim bit unutra…

Rastimo zajedno...

New Report

Close