pozitivan trend za biti na pozitivnoj 0. daleko za neke velike zarade.
Pogledajte vozarine u 2016., pa u 2017., pa u 2018, u ovom razdoblju… Stvar perspektive i očekivanja. Zarada je puno bolja od gubitka.
Pogledajte vozarine u 2016., pa u 2017., pa u 2018, u ovom razdoblju… Stvar perspektive i očekivanja. Zarada je puno bolja od gubitka.
prosik je boji ali šta moremo očekivat kadi je 16.03.2017 bdindex bija na 1172?
a di smo danas?di ćemo bit sutri kadi tramp priti sa svitskim trg ratom?
ja san kupija jer san očekiva da će to bit danas na 1400-1500.
suply za 2019 reste ka lud a demand oče resti ili padat?
ja gledam šta će bit za godin dana od ovi brodari.
ajde kadi završi ovi misec izbaci te broje sa prosikom vozarin za sve klase brodi.
zalihe steela su na rekordu i kinezi su stali a more bit da će opit krenit.
za sadi žitarice drže vozarin ali kadi stanu more da će bit panike.
ameri su dosti pali ka šta san očekiva ali more to još.
AP se drži ka stina osim šta neki insajderi napuštaju brod a neki se i ukrcaju jer da ni tako cina bi pala.
400(+400 u 2019) milja triba vratit bankarima ili refinancirat ali po koji uvjeti i po koju cinu?
veliki bankari se povlačidu sa veliko more šoldi iz kreditiranja brodari i ja bi rika da ne viruju
pravi oporavak brodari.
još san od neki stručnjaci vanka za brodare pročita da će vrh dry bulk brodara bit najkasnije za godin dana.to se pisalo prije trampovih steel carin a već je najavija da oče još druge carine na kinesku robu.ako kinezi progutaju za steel nove carine neće bez da uzvratiju sa svojin carinami na usa robu.
ajde kadi završi ovi misec izbaci te broje sa prosikom vozarin za sve klase brodi.
AP se drži ka stina osim šta neki insajderi napuštaju brod a neki se i ukrcaju jer da ni tako cina bi pala.
400(+400 u 2019) milja triba vratit bankarima ili refinancirat ali po koji uvjeti i po koju cinu?
veliki bankari se povlačidu sa veliko more šoldi iz kreditiranja brodari i ja bi rika da ne viruju
pravi oporavak brodari.
još san od neki stručnjaci vanka za brodare pročita da će vrh dry bulk brodara bit najkasnije za godin dana.to se pisalo prije trampovih steel carin a već je najavija da oče još druge carine na kinesku robu.ako kinezi progutaju za steel nove carine neće bez da uzvratiju sa svojin carinami na usa robu.
pravi oporavak brodari.
[/quote]
Ajde ti nama napisi koliko raste taj supply, naravno po klasama. Pretpostavljam da kada govoris o pirastu supplya govoriš o isporukama. Ako ovako verziran mislis na orderbook opet molim da napises konkretne brojeve po klasama. Hvala
Ako to ne napiseš ili ne napišeš tocno definitivno ću smatrati i napusati da širiš neistine i obmanjuješ forumsku zajednicu, pa neka moderator ocjeni što će sa ovim tvojim nickom
😀👍✌🤞👏👌💥
Kolega woodiron
da li ste vi uopce proucili utjecaj tarifa na celik na brodarstvo??Pa ne morate daleko ici, dovoljno je pogledati 2002 godinu kada je SAD uveo tarife na celik od 30 posto koje su trajale oko 17 mjeseci. BDI prosjek za 2002 1189 a za 2003 2200 bodova….
Panamaxi +0.0 12.993$, supre +1.1% 12.247$, handyi +0.2% 9.227$ , capeovi -2.7% 9.600$ demo dalje… .(smiley)
p.s. Nikako da potegnu ovi Woodironovi, a koje je kupio i prodao i zaradio 15%, a koji su prodali panamaxe i kupili Capeove. Uh teško je to sve smisleno napisagi
😀👍✌🤞👏👌💥
Kolega woodiron
da li ste vi uopce proucili utjecaj tarifa na celik na brodarstvo??Pa ne morate daleko ici, dovoljno je pogledati 2002 godinu kada je SAD uveo tarife na celik od 30 posto koje su trajale oko 17 mjeseci. BDI prosjek za 2002 1189 a za 2003 2200 bodova….
lega AKAT samo si zaboravija da je tadi počeja uzlez kine kakovog svit nije vidija koji je poništija utjecaj tarifa i da je tadi bilo brodi za 400 mdwt a ne ka danas za 800 mdwt.
pušti tarfe za čelik jeli na vidiš da trump najaljiva da ide dalje i da želi svitski trgovinski rat?
jeli će kinezi šutit i ako udri nove tarife?
kako će to uticat na brodari?
pravi oporavak brodari.
[/quote]
Ajde ti nama napisi koliko raste taj supply, naravno po klasama. Pretpostavljam da kada govoris o pirastu supplya govoriš o isporukama. Ako ovako verziran mislis na orderbook opet molim da napises konkretne brojeve po klasama. Hvala
Ako to ne napiseš ili ne napišeš tocno definitivno ću smatrati i napusati da širiš neistine i obmanjuješ forumsku zajednicu, pa neka moderator ocjeni što će sa ovim tvojim nickom
😀👍✌🤞👏👌💥
[/quote]
gigicu jesi me opit nasmija.
ne odgovaraš na teška pitanj nisi obiktivan sakrivaš rast suply za 2019 ka zmija noge.nisi jednu rič napisa na temu tramp carina i zašto je danas bdindex 1150 a prije godin dana bija 1180 i šta moremo dalje očekivat.
držiš sa ka neki stručnjak a nimaš svoje mišljenje za važne stvari za ovi biznis.
isplivat će uskori novi suply za 2019 a ja san ti zalipija ovo doli izvišće di se na strani 13 more pročitat i poziva te više puti prije deset dani ali nisi tija odgovorit.moderator bi triba odlučivat šta će sa tvojin nickom napravit.
da pratiš i da si obiktivan tadi bi zalipija da opit reste cina za iron ore sa 70 na 73
i da FFA za niže klase ni cviće.
lega gigic pušti adrenalin jeli ne vidiš da je panika?
opit izbigavaš zalipit novi suply za 2019 i prokomentirat rast sa 0,1 na 1,8% u dva miseca i to je bilo pri dva tidna.pari mi se da te more bit straj.
jako si daleka otiša u prošlost a moga si se vratiti u 2015 kadi je bdindex bija na 290.
ako krine trgovinski rat jeli će prije panamaxi na 90 iljadi ili na 2 iljade?
ja san vidija od veči stručnjaka da ne prognoziraju utilizaciju priko 88% u slidečih par godin,
to je bila prognoza ako bi suply resta do 2 posti i brez trgovinskog rata.
jeli pratiš visti,svi prite i trgovinski rat će krenit.
koje će bit poslidice?
http://gersemiresearch.com/wp-content/uploads/2018/02/2018.02.20-GOGL-US-4Q17-Review.pdf
Kolega wood iron
Da trebalo je tada uloyit u brodate 2003 i 2004 i pobrat vrhnje par godina kasnije.Sada znamo da se nije moglo fulat….Samo problem je sto sve izgleda jasno kad se gleda unazad.Ili kako kaze jedan ulagac, retrovizor daje uvijek jasnu sliku ali mi ulazemo gledajuci kroz prednje staklo koje je uvijek zamagljeno. Mozda dodje kolaps trgovine a mozda Indija bude nova Kina, ili Belt Road doprinese ulaganjima ili poraste inflacija pa time i cijene commodities itd. Tko ce ga znat, bit ce jasnije za par godina pa mozda da pricekamo….
Kad se wood pojavio na topicu prije par mjeseci mislio sam da je obicni padobranac koji lupeta, medjutim s vremenom sam promijenio misljenje za 180°.
Ima woody i iskustva i znanja puno vise o brodari (kako on kaze) nego sta mislimo. Rasprava je znatno kvalitetnija i objektivija, a i ima vise informacija za donjet investicijsku odluku.
Hvala gigic, hvala woody…samo nastavite
lega parica ovo si lipo rika za “donjeti investicijsku odluku” triba imat informacije. nisan ti ja stručnjak ka neki ovdi koji tajidu informacij ka zmija noge i puštaju samo šta im odgovara.ja nisan stručnjak ali me i natiralo da učin jer mi prvi dan proglasilo pitanja teškin i odma san se pristrašija a bija san se zapalija da ću zaradit šolde.kupija san vanka i sadi pratim i držim kufere pri ruci jer tribat će pobić na vrime zato triba postavljat pitanja jer samo odgovori moru bit gl.pi.
i ja bi tija sam odlučit šta ću napravit sa svojin šoldi a ne da mi drugi odlučivaju jer nedaju informacije koje imadu.to je meni smišno jer će te informacij i vako isplivat ali puno govori kakve su namire takih stručnjaka.jedan taki mi je ovdi prije par strani napisa “Pitaš stalno za orderbook, pa prikane plati pare i sve ćeš znati”
bravo majstore puno si pogodija smisao za čega služi ovi forum e jesi forumski drug za poželit.
prika nisan i neću platit a on će i vako skori isplivat pa ćemo svi znat jer kadi ga ja nađem odma ću zalipit.
ka da ga ti nebi zalipija da je za pofalit ka šta si ga prije lipija.