lega brodolomac jesi me utišija šta će se more bit smanjit suply.
koliki je suply?jeli i ti nemaš force napisat ka neki ovdi?
jeli ne vidiš da će svitska trgovina kripat ako se nešti ne promini?
koga briga ako će bit niži suply za koji brod?
umisto da se smiriva situacija trump je sadi izjavija “da su trgovinski ratovi dobra stvar”
i da će udrit carine a svi koji udre kontra mire da će on udrit druge svoje?
ja ne širim paniku ejde sam pročitaj pa napiši šta očekivaš ako imaš force?
ja ne očekivan ništa dobro jer nisu svi dovoljno pametni da ovo na dobro svrši.
piše ti doli da su kinezi već izjavili da je “stupid”
trump nezna nazad a cili svit priti da će udrit kontra mire.
još ću pričekat koji dan i ja bižin ako se vako nastavi.
piše ti doli u linku pa čitaj da more trgovinski rat završit ka 1929.
ka šta je dokaza u trampa je sve moguće.
sadi se tresu svi na napunpanim tržištima svita.jeli će resti brodari ako krine opći trgovinski rat?
brodi i vako ima previše,demand se neće povečat ka šta svi očekivaju a suply reste brže nego bi svi tili.triba dobro pratit šta trump twita.
brodari će bit među prvi na udaru ako krine trgovina usporavat.
očekivan opit veći pad u amera.ovi su jako loše visti i velike opasnosti radi koji more počet bižanje.
ja ću pratit sa četiri oka a drugi kako im drago.
In Top 10 U.S. Exports For 2017, 3 Countries Keep Popping Up: China, Canada And Mexico
+ izvoze puno žita…
China is the world’s dominant steel producer, but experts said the tariff plan would not greatly affect it because the country accounts for only 2 percent of U.S. imports. Beijing is not about to start a trade war over the decision, they added, framing it as selfdefeating.
“What an extremely stupid move,” said Li Xinchuang, vice secretary general of the China Iron and Steel Association. “A desperate attempt by Trump to pander to his voters, which I think in fact runs counter to his ‘America First’ pledge.”
Trump’s move is also expected to trigger legal challenges at the World Trade Organization by China, the European Union, Brazil and perhaps others. Wei Jianguo, a former Chinese vice minister of commerce, said the U.S. decision runs counter to WTO rules and hurts Sino-U.S. relations.
“China does not want to see a trade war with the United States. But if Trump insists, China is not afraid of it,” Wei said, noting that China imports a huge amount of U.S. goods, including Boeing planes, and agricultural and IT products.
But most analysts said the move is more of an irritant to China than anything serious at this stage.
Wei Jianguo, a former Chinese vice minister of commerce, said the U.S. decision runs counter to WTO rules and hurts Sino-U.S. relations.
“China does not want to see a trade war with the United States. But if Trump insists, China is not afraid of it,” Wei said, noting that China imports a huge amount of U.S. goods, including Boeing planes, and agricultural and IT products.
krivi si dio podeblja.
ja očekivan da kinez oče da dokaže ameru da je br 1 u svitu.
trgovinski rat je počeja,brodari će ga ositit a more biti i jako osititi.
lega AKAT jeli imaš primer da je u povisti neki trgovinski rat donija nešti dobro?
ko će najviše ositit na svoji leđi?
jeli nisu brodari među prvi kandidati?
ja san u brodari ali triba bit jako oprizan.
lega gigic poziva san te danim da prikažeš suply ali nisi tija.
“Woodi ovo ti je domaća zadaća do 2020!
Kada odgovoriš na ova lagana pitanja, javi se!”
jesan sritan da si mi postavija puno “lakih pitanj” puno ti hvala.
ja nisan stručnjak ka ti ali ću naći šta pišu veći stručnjaci od tebe pa ih ti demantiraj sa svojim broji.to more bit tvoja domaća zadaća.
ovdi si lipija u prošlosti suply svaki malo kadi ti je odgovara.
zašti ga na lipiš zadnja dva miseca?
jeli more bit zati jer je naresta u dva miseca za 2019 sa 0,1 na 1,8.
na 13.strani gogl izvišća pročitaj šta kažu stručnjaci i to su podaci od pri dva tidna.
jeli imaš dokazi da se ni suply poveča od tadi?
i tebe san poziva više puti pri dva miseca da daš svoju procinu a nisi htija.
ja san prognozira prije dva miseca da će bit priko 4%.
jedan mi je ovdi napisa ako misliš da će tako biti priko 4% boje da ne uložiš u brodare.
nisan ga posluša ali držim četiri oka otvorena.
evo tebi par lagani pitanj ako imaš force odgovorit.
ča će biti sa demandom ako krine trgovački rat drugi tidan?
jeli će ostat +3% ka šta se prognozira?
ja bi rika ako krine trg rat ove godin moga bi suply bit veći od demanda.
jeli imaš force napisat svoju prognozu za poslidice i di će vozarin?
jeli i ti misliš ka trump i neki ovdi da je trg rat dobra stvar za svitsku trgovinu i brodari?
ja nisan stručnjak za brodari pa napišen šta očekivan a zašti ti kao stručnjak ne napišeš šta očekivaš?ja virujen da bi mi svi tili pročitat ča ti misliš.
Nemaju potrebu Kinezi dokazivati da su prvi u svijetu. Oni znaju da to jesu. Trump je taj koji pokušava dokazati da je Amerika još uvijek broj 1.
Ako se protekcionističke mjere uvedu, i ako će se osjetiti, to će biti prvenstveno na transportu željezne rude, dakle na brodare koji imaju capeove. Žito i soju će Kina i dalje uvoziti i to iz godine u godinu sve više. Rusija, Brazil i Argentina su tu, a koliko bude falilo, od Amerike.
Trenutno kočnica za naručivanje novogradnji. Poskupi li čelični otpad, više brodova u staro željezo. Sve u svemu, ništa dramatično, Trump se još stigne i predomisliti.
Možda sam i u krivu. Bumo vidli.
Ovo što kaže kolega AKAT nije za odbaciti. Može se pokazati točnim.
Wei Jianguo, a former Chinese vice minister of commerce, said the U.S. decision runs counter to WTO rules and hurts Sino-U.S. relations.
krivi si dio podeblja.
ja očekivan da kinez oče da dokaže ameru da je br 1 u svitu.
trgovinski rat je počeja,brodari će ga ositit a more biti i jako osititi.
lega AKAT jeli imaš primer da je u povisti neki trgovinski rat donija nešti dobro?
ko će najviše ositit na svoji leđi?
jeli nisu brodari među prvi kandidati?
ja san u brodari ali triba bit jako oprizan.
"Woodi ovo ti je domaća zadaća do 2020!
Kada odgovoriš na ova lagana pitanja, javi se!"
jesan sritan da si mi postavija puno "lakih pitanj" puno ti hvala.
ja nisan stručnjak ka ti ali ću naći šta pišu veći stručnjaci od tebe pa ih ti demantiraj sa svojim broji.to more bit tvoja domaća zadaća.
na 13.strani gogl izvišća pročitaj šta kažu stručnjaci i to su podaci od pri dva tidna.
jedan mi je ovdi napisa ako misliš da će tako biti priko 4% boje da ne uložiš u brodare.
jeli i ti misliš ka trump i neki ovdi da je trg rat dobra stvar za svitsku trgovinu i brodari?
ja nisan stručnjak za brodari pa napišen šta očekivan a zašti ti kao stručnjak ne napišeš šta očekivaš?ja virujen da bi mi svi tili pročitat ča ti misliš.
[/quote]
Mala doza adrenalina samo za tebe dragi Woodi
pr vozarina panamaxa
period od 04.01.- 04.03.2016 2810,02 $
period od 03.01 – 03.03.2017 7642,20 $
period od 02.01 – 02.03.2018 11022,10$
Naravno da brojeve možeš provjeriti ako imaš alate, ali nadam se da mi vjeruješ. Ali znaš što je nabolje ovi brojevi su samo početak i posljedica, jedne velike priče o dugotrajnom oporavku dry bulka. Koliko dugo i do kojih visina, pa “Samo nebo zna”
Doduše mogu zalipiti i još nešto, što povijest pamti
vozarina za panamxe na dan
19.05.2008 91.055 $
20.05.2008 91.710 $
21.05.2008 90.296 $
p.s. 😀👍✌👏🤞👌💥 lipi moj…
Nemaju potrebu Kinezi dokazivati da su prvi u svijetu. Oni znaju da to jesu. Trump je taj koji pokušava dokazati da je Amerika još uvijek broj 1.
Ako se protekcionističke mjere uvedu, i ako će se osjetiti, to će biti prvenstveno na transportu željezne rude, dakle na brodare koji imaju capeove. Žito i soju će Kina i dalje uvoziti i to iz godine u godinu sve više. Rusija, Brazil i Argentina su tu, a koliko bude falilo, od Amerike.
Trenutno kočnica za naručivanje novogradnji. Poskupi li čelični otpad, više brodova u staro željezo. Sve u svemu, ništa dramatično, Trump se još stigne i predomisliti.
Možda sam i u krivu. Bumo vidli.
Ovo što kaže kolega AKAT nije za odbaciti. Može se pokazati točnim.
znamo mi svi da je kina br 1 ali trump to ne priznaje i oče glavon kroza zid.
poslidice za svitsku trgovinu?
tiško da će na dobro izač za brodari a ti viruj da neće.
kako si mislija da će capi stajat a panamaxi vozit za visoke cine?
jeli san te dobro razumija da misliš da će tako bit?
jeli misliš da će to stati na čeliku i aluminiju?
svi su već najavili kontra mire a ako je s jedne strane trump more li to dobro završit?
on izjavljiva da je trgovinski rat dobra stvar a jeli ti isto tako misliš?
zalipija san za rast suply u prošli komentar ali ni se pokazalo pa evo vako.
jeli more jedan komentar na rast suply za 2019 sa 0,1 na 1,8% u dva miseca i di ga vidiš na kraju ove godin?
vidi stranu 13 ovdi doli ima puno interesntni stvari a moreš i sliku pogledat.
http://gersemiresearch.com/wp-content/uploads/2018/02/2018.02.20-GOGL-US-4Q17-Review.pdf
Pozdrav kolega Woodiron
Cini mi se ova polemika se vrti oko jedne stvari#kako netko vidi da li je casa polupuna ili polu prazna. Niti vi znate sto ce se odigrati u buducnosti niti itko drugi, niti cak kakve reakcije i rezultate ce neki dogadjaji izazvati.
Ali pravi problem je sto vi zelite raspravu ponijeti u smjeru sto ce i kako utjecati na cijenu dionice a ja nemam pojma.Ali ja znam ovo, ja kupujem dijelove kompanija u koje vjerujem, koje imaju dugu tradiciju i dobre managere. Atlantska je bila tu zadnjih vise od 50 godina i za nas iz Grada je uvijek dio tradicije.Bila je tu kad sam prvi put isao na brod a i sada kada radim na kopnu u stranoj svjetskoj firmi jos uvijek i medju mojim kolegama je svjetli primjer upravljanja brodarskom kompanijom.
Ali evo za tebe samo, Oldendorf trenutno planira poslovanje u drugoj polovici ove godine s vozarinama od preko 18000 US.
Ali tko yna sto ce biti…..
Pozdrav
Mala doza adrenalina samo za tebe dragi Woodi
pr vozarina panamaxa
period od 04.01.- 04.03.2016 2810,02 $
period od 03.01 – 03.03.2017 7642,20 $
period od 02.01 – 02.03.2018 11022,10$
Naravno da brojeve možeš provjeriti ako imaš alate, ali nadam se da mi vjeruješ. Ali znaš što je nabolje ovi brojevi su samo početak i posljedica, jedne velike priče o dugotrajnom oporavku dry bulka. Koliko dugo i do kojih visina, pa "Samo nebo zna"
Doduše mogu zalipiti i još nešto, što povijest pamti
vozarina za panamxe na dan
19.05.2008 91.055 $
20.05.2008 91.710 $
21.05.2008 90.296 $
p.s. 😀👍✌👏🤞👌💥 lipi moj…
[/quote]
lega gigic pušti adrenalin jeli ne vidiš da je panika?
opit izbigavaš zalipit novi suply za 2019 i prokomentirat rast sa 0,1 na 1,8% u dva miseca i to je bilo pri dva tidna.pari mi se da te more bit straj.
jako si daleka otiša u prošlost a moga si se vratiti u 2015 kadi je bdindex bija na 290.
ako krine trgovinski rat jeli će prije panamaxi na 90 iljadi ili na 2 iljade?
ja san vidija od veči stručnjaka da ne prognoziraju utilizaciju priko 88% u slidečih par godin,
to je bila prognoza ako bi suply resta do 2 posti i brez trgovinskog rata.
jeli pratiš visti,svi prite i trgovinski rat će krenit.
koje će bit poslidice?
vidin ja ti probaješ biti duhovit a meni ni do smiha.
vanka su neki brodari puno dužni a naši svi i ako krine nova kriza za brodari naši će more bit prvi stradat.
vani je panika a vidin i do kod nas isto počela a sutri će more bit još veselije.
posli ćemo se pripucavat sa šalami daj sadi broje ako postoje koji moru ovdi
spričit paniku.
izvišće AP za mene ni dobro,očekiva san boje.
povečali vridnost brodi za koliko je dobit i još prodali dva dobra broda prošle godin.
kapital se smanjija za 30 milja.
cina na priko 2 NAV nima puno brodari u svitu u svitu koji su more bit skupji.
poglidaj ovdi stranu 7 i napiši di je tu AP
http://gersemiresearch.com/wp-content/uploads/2018/02/2018.02.20-GOGL-US-4Q17-Review.pdf
lega gigic pušti adrenalin jeli ne vidiš da je panika?
opit izbigavaš zalipit novi suply za 2019 i prokomentirat rast sa 0,1 na 1,8% u dva miseca i to je bilo pri dva tidna.pari mi se da te more bit straj.
jako si daleka otiša u prošlost a moga si se vratiti u 2015 kadi je bdindex bija na 290.
ako krine trgovinski rat jeli će prije panamaxi na 90 iljadi ili na 2 iljade?
ja san vidija od veči stručnjaka da ne prognoziraju utilizaciju priko 88% u slidečih par godin,
to je bila prognoza ako bi suply resta do 2 posti i brez trgovinskog rata.
jeli pratiš visti,svi prite i trgovinski rat će krenit.
koje će bit poslidice?
vidin ja ti probaješ biti duhovit a meni ni do smiha.
vanka su neki brodari puno dužni a naši svi i ako krine nova kriza za brodari naši će more bit prvi stradat.
vani je panika a vidin i do kod nas isto počela a sutri će more bit još veselije.
posli ćemo se pripucavat sa šalami daj sadi broje ako postoje koji moru ovdi
spričit paniku.
izvišće AP za mene ni dobro,očekiva san boje.
povečali vridnost brodi za koliko je dobit i još prodali dva dobra broda prošle godin.
kapital se smanjija za 30 milja.
cina na priko 2 NAV nima puno brodari u svitu u svitu koji su more bit skupji.
poglidaj ovdi stranu 7 i napiši di je tu AP
[/quote]
Prika, nisi odgovorio na lagana pitanja. Najteze pitanje je Di su pare. Malo sale malo zbilje. Nije tebi lagano, ipak je tu tuďih para.
Govoriš o rezultatima, jedinec kompanije na ZSE koja je brutalno okrenula trend poslovanja i istovremeno drmaticno smanjila dug.
Naravno prava stvar je da je dugorocni oporavak tek na pocetku. Svakim danom si sve tisi i i usamljeniji. Ali Woodi i tebi će jednom zasjati sunce kada dode do svjetske kstaklizme pa sa njom propadne i dry bulk.
Pitaš stalno za orderbook, pa prikane plati pare i sve ćeš znati.
Orderbook nije bio manji zadnjih 25 godina, naravno relativno u %. Ali prika ima i bolje, sastav orderbooka se jako mijenja, pa će neke klase od toga jako profitirati.
A isporuke prika ßto je sa njima hm hm
Lukav si ti pa ćeš nam ispricati.
p.s. str 7, u zlatnojb sredini, a u svemu ostalom u Top 2
😀👍✌👌👏🤞💥
Prika, nisi odgovorio na lagana pitanja. Najteze pitanje je Di su pare. Malo sale malo zbilje. Nije tebi lagano, ipak je tu tuďih para.
Govoriš o rezultatima, jedinec kompanije na ZSE koja je brutalno okrenula trend poslovanja i istovremeno drmaticno smanjila dug.
Naravno prava stvar je da je dugorocni oporavak tek na pocetku. Svakim danom si sve tisi i i usamljeniji. Ali Woodi i tebi će jednom zasjati sunce kada dode do svjetske kstaklizme pa sa njom propadne i dry bulk.
Orderbook nije bio manji zadnjih 25 godina, naravno relativno u %. Ali prika ima i bolje, sastav orderbooka se jako mijenja, pa će neke klase od toga jako profitirati.
😀👍✌👌👏🤞💥
puno laganih pitanj pa triba vrimena za odgovorit ja nisan stručnjak ka ti.
prodali tri brodi u 6 miseci jeli to bija dobar potez?
je bija je dobar da se prikaže profit a šta je kapital pa za 30 milja?
jeli flota bila ikad manja u povisti?na čemu će sadi zaradit šolde?
ne triba mi platit za orderbok jer da je za pofalit se ti bi ga zalipija.
ja san vidija da je pri dva tidna se napunpa za 2019 na skori 2 posti a to znači da je sadi na priko 2%.
do kraja godin koliko procinjivaš?
isporuke se otkazivaju oko 30 posti ali ako krinu vozarine to će se puno smanji.
klase brodi sadi idu bolje jedni pa druge a boje će proč ovi šta imaju od svih.
kažeš AP u sridini po NAV u ovi gore tablici? prosik 1,25?
ja bi rika da puno ciniš tih 8 brodi a more bit da će uskori prošpekt da se otkrije taj mišterij?
ima i nešti nekretnin šta se ni rasprodalo pa more bit.
ne triba ti ovdi lipit ti novi broji za suply za 2019 ako si ih platija
boje da ih ne znamo i da se ne prestrašivamo pa moremo prodat a slidi procvat brodari
u svitskom trgovinskom ratu a i vako će isplivat ka i drugo.
ja bi rika da će sutri more bit veselo vanka sa trumpom i puknutom ekipom.
Pazi Woodi da te herc ne trefi nemoj se jidit ßta mi zarađujemo a ti klepećeš nanulama. Bolje prodaj “stanove” i “kapital” vrati tuđe pare pa ono sto ostane duga biće nekako…
😀👍🤞👏👌✌💥
😀👍✌👌👏🤞💥
puno laganih pitanj pa triba vrimena za odgovorit ja nisan stručnjak ka ti.
prodali tri brodi u 6 miseci jeli to bija dobar potez?
je bija je dobar da se prikaže profit a šta je kapital pa za 30 milja?
jeli flota bila ikad manja u povisti?na čemu će sadi zaradit šolde?
ne triba mi platit za orderbok jer da je za pofalit se ti bi ga zalipija.
ja san vidija da je pri dva tidna se napunpa za 2019 na skori 2 posti a to znači da je sadi na priko 2%.
do kraja godin koliko procinjivaš?
isporuke se otkazivaju oko 30 posti ali ako krinu vozarine to će se puno smanji.
klase brodi sadi idu bolje jedni pa druge a boje će proč ovi šta imaju od svih.
kažeš AP u sridini po NAV u ovi gore tablici? prosik 1,25?
ja bi rika da puno ciniš tih 8 brodi a more bit da će uskori prošpekt da se otkrije taj mišterij?
ima i nešti nekretnin šta se ni rasprodalo pa more bit.
ne triba ti ovdi lipit ti novi broji za suply za 2019 ako si ih platija
boje da ih ne znamo i da se ne prestrašivamo pa moremo prodat a slidi procvat brodari
u svitskom trgovinskom ratu a i vako će isplivat ka i drugo.
ja bi rika da će sutri more bit veselo vanka sa trumpom i puknutom ekipom.
[/quote]
Woodi,
Triple double 😀👍✌🤞👏👌💥