BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

koliko ja vidim dragi želj/drvo, ovdje već duže vremena govoriš o bankama, esopu, vraćanju kredita, prodaji brodovlja(flote), propasti , ali još se ništa od toga ne događa. dapače, dionica je lijepo narasla, a tek se očekuje njen rast jer još domalo završava chinese n.y. ja bi te molio informaciju o tim bankama / valjda to nisu neke basne ) koje će doći kucati na vrata . pa nije atpl bez svojih zaštitara 🙂 šalim se, mislim ipak da si malo preuveličao cjelokupnu situaciju , a dubrovčani kao vlasnici već destljećima ove firme znat će prebroditi i ove financije , bilo je i puno težih momenata, znaš i sam.

lega falco
jeli ni prodala atlanska 3 brodu u manje od godin dana?
jeli ni istina da moru vratit 800 milja od toga 400 ove a 400 u 2019?
jeli bilo težih financija u povisti?
jeli bilo manje brodi u vlasništvu?
ja san kopija strane brodare jer virujem da će godin dana vozarine rasti ali ne više.
jeli će to biti dosti da atlanska vrati 800 milja i osigura budućnost ako okrene opit u krizu?
more bit da oće,ako uspi i ja ću više zaradit ali nisan tija preuzimat taj rizik.
šta znači da cina raste i da će opit resti?
do kadi?
strani brodari kupuju brodi šta ih atlanska prodaje.ko griši?
tko će stvorit 800 milja šoldi za vratit bankarima?
jeli ćeš ti dati svoje šoldi a znaš da su spržili priko milijardu.
ako ih daš oni moru kroz esop ih podilit sebi.
jeli nisu to napravili i uzeli na stotin mil kuni od dioničari?
ne triba ti meni odgovarat na ovi teški pitanj koji se priko misec dani brišu.
neka se brišu ja ih sprimam pa će se vadit.
moremo usporedit za godin dani ko je boje izabra.

sretno svima na pučini,čujemo se posli 11.12.2018.

pa što ako su prodali brodove ? pa i drugi prodavaju.i tko kaže da neće nove kupovati ?
i ajmo ovako; tko kaže da se dugovanje firme neće riješiti refinanciranjem? vrlo jednostavno , sasvim uobičajeno i poželjno u ovim kamatnim stopama.
onda pada u vodu i dokap, esop & co.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

lega falco jeli do sadi prošlo bez prodaje brodi?jeli su ih prodali jer su tili ili jer su tako bankari rikli da se mora prodat?šta će bankarima refinanciranje kadi mogu dobit cash rasprodajom brodi ili da natiraju dioničare da kroz dokap vrate kredite?
ja virujem da ništa neće past u vodu,da će ići dokap,esop a more biti još jedna prodaja broda prije toga.ako se obriše komentar ja ću ga sprimit pa moremo usporedit za godin dana.
tribalo je ranija ka šta su i strani brodari radili dokap i sadi su sprimni za povečat flotua neki su već dosti povečali ako vozarine krinu gore a atlanska će izgubit godin dana i prodavat brodi umisto da kupuje.
gogl je poveča flotu 20 % atlanska smanjila 20%a more bit najvažnije je da je proda dio pamaxi i kupija capeovi jer očekivaju da će više zaradit.
jeli ni čudno da ovih dana capa reste a panamaxi padaju.
ko griši?

lega falco jeli do sadi prošlo bez prodaje brodi?jeli su ih prodali jer su tili ili jer su tako bankari rikli da se mora prodat?šta će bankarima refinanciranje kadi mogu dobit cash rasprodajom brodi ili da natiraju dioničare da kroz dokap vrate kredite?
ja virujem da ništa neće past u vodu,da će ići dokap,esop a more biti još jedna prodaja broda prije toga.ako se obriše komentar ja ću ga sprimit pa moremo usporedit za godin dana.
tribalo je ranija ka šta su i strani brodari radili dokap i sadi su sprimni za povečat flotua neki su već dosti povečali ako vozarine krinu gore a atlanska će izgubit godin dana i prodavat brodi umisto da kupuje.
gogl je poveča flotu 20 % atlanska smanjila 20%a more bit najvažnije je da je proda dio pamaxi i kupija capeovi jer očekivaju da će više zaradit.
ko griši?

Lega drvo/zeljezio rika sam ti na vrime da su pitanja teska, pa si izabro.laka i.kupija svitske brodate koji i dalje stancaju gubitke pa dokap pa gubitke pa dokap.pa reverse stock split i tako po pe šest puta. Drago mi je da si izabra njih a ne AP, jer takve oni najviše vole za dionicare kao čvrste ruke. Vidis upravo takvima Ap skupo prodaje svoje brodi da bi poslovala pozitivno. A sto ćeš sutra ćemo ih kupiiti jeftino, kao sto će i tvoje skupo plaćene dionice netko od tebe kupiti po bagatelu. Ali ne brini i penny stoks nešto vride. Važno je da su ruke cvrste.
Veslim se sa tobom da si dobro izabra.
Evo to su lagani odgivori na tvoja teška pitanja.
😀👍✌👌👏🤞💥

Veliki pozdrav glavnom kreativcu foruma Woodironu, My Moonu, ali ne manji Bubimiru. AJMO PROMATRAT 😀😎✌🤘🤙🖐👌👍🤚👋👋

ko griši?

Lega drvo/zeljezio rika sam ti na vrime da su pitanja teska, pa si izabro.laka i.kupija svitske brodate koji i dalje stancaju gubitke pa dokap pa gubitke pa dokap.pa reverse stock split i tako po pe šest puta. Drago mi je da si izabra njih a ne AP, jer takve oni najviše vole za dionicare kao čvrste ruke. Vidis upravo takvima Ap skupo prodaje svoje brodi da bi poslovala pozitivno. A sto ćeš sutra ćemo ih kupiiti jeftino, kao sto će i tvoje skupo plaćene dionice netko od tebe kupiti po bagatelu. Ali ne brini i penny stoks nešto vride. Važno je da su ruke cvrste.
Veslim se sa tobom da si dobro izabra.
Evo to su lagani odgivori na tvoja teška pitanja.
😀👍✌👌👏🤞💥
[/quote]
lega gigic je,prvi si mi dan rika da su pitanja teška a ja san se nasmija jer san mislija da je to tribalo biti smišno.
s vrimenom san shvatija da ni smišno nego opasno pa san odlučija kupit strane brodare.
strani brodari su odradili loše dokape a na atlanskoj to tek slidi.
strani brodari sadi rade dobre dokape.
je dobro si pročita imaju loši i dobri dokapi.more bit da će bit smišno.
nedavna je gogl radija dokap po 8,5 baksi,to je tadi bila tržišna cina i radija ga je da poveća flotu.
to ja gledan ka dobar dokap a nekad u prošlosti su i oni radili loši dokap.
gogl je sadi poveća flotu 20% a atlanska smanjila 20%.
i još će morat sadi radit loši dokap da sa tim šoldima pokrije gubitke i vrati šolde bankarima.
i more bit i u 2019 opit za 400 milja.
to šta ti govoriš da atlanska ni do sadi razvodnivala dioničare je more bit a i ne mora dobro za stare dioničare ali za nove ni dobro jer se kasni sa ka šta bi ti rika konsolidacijom a to more bit jako opasno.
ni atlanska konsolidirana ka šta ti govoriš ali će sa dokapom to more bit postat 2018 ili 2019.
more bit da će opit naručivat brodi posli stranih brodara i plačat visoke penale za otkazivanje brodi ka šta se plačalo sami za jedan brod 30 Musd jeli tako bilo?
sve to more i dobro završit ako će vozarine resti godinama ali je bi rika da će strani brodari
koji moru jer im nisu bankari za vratom naručit dosti novih brodi kadi dobiju dokazi da vozarine restu.
moremo pratit ali ja san ti prije misec dana napisa da virujem da će se naručit novih brodi puno više nego svi očekivaju za 2019 i da će ovi put dosti kraće vrime trajat dobre vozarine.
još niko ni da posli mene prognozu koliko % očekiva za 2019.
a to je more bit najvažnija stvar za vozarin a svi izbigavaju odgovor i još bi rika da nisan jedini koga je straj.
pita san neznam koliko puti ko će dokapitalizirat i po koliko očekivate dokap na atlanskoj
ja san napisa da očekivan po najnižoj cini jer inače nebi proša dokap po tržišnoj ka šta prolazi na stranim brodarima.
boje za vas da ja neznam dosti i da krivo vidin i da će ispast na dobro i da će velike vozarin traja duže od godin dana.tadi ćemo svi dobro zaradit i more bit da neće naši brodari propast.
za ovu krizu je atlanska imala jako puno šoldi ako prebrzo okrine u krizu šta će bit kadi atlanska ima samo velike duge bankarima i hipoteke na svim brodovima a u floti nikad manje brodi?

Prema informacijama, nova bruto cijena najma je 12.250 dolara dnevno u trajanju od najmanje šesnaest do najviše devetnaest mjeseci. Očekuje se da će novo razdoblje čartera započeti 6. veljače.

„Selina“, nosivosti 75.700 dwt, trenutno je iznajmljena po bruto iznosu od 7.100 dolara dnevno.

Diana Shipping produžila najam za „Selinu“

Jasko… Bome ove nove cijene najma ulijevaju poprilično veliki optimizam za 2018. i 2019. Očekivanja su velika te bi ova godina mogla biti explozivna za vozarine a posljednično tome i atpl. 👍

Umalo zaboravih,

Capeovi +7.1%, 11.984$

😀👍✌🤞👌👏💥

Capeovi +4.1%, 12.471$

😀👍✌👌👏🤞💥

p.s. Hm, hm još nije ni kineska Nova Godina, a već krenulo…….
[/quote]

Capeovi +5.9%, 13.208%

😀👍✌👌👏🤞💥

Hm hm ovi se ne šale
[/quote]

Capeovi +7.0 %, 14.136$

😀👍✌🤞👌👏💥

.da, da………da, da
[/quote]

12.02.2018 Capeovi +1.3%, 14.318$,
13.02.2017 Capeovi 3.744$

yoy +282.42% (bez obzira ßto to značilo). Ovo je samo informacija bez ikakvog nagovra na bilo što!

😀👍✌🤞👌👏💥

Veliki pozdrav glavnom kreativcu foruma Woodironu, My Moonu, ali ne manji Bubimiru. AJMO PROMATRAT 😀😎✌🤘🤙🖐👌👍🤚👋👋

BDI -0.2% 1123, panamaxi -1.0% 9.925$, supre -0.5% 9.390$, handyi -1.1% 7.608$
😀👍✌🤞👌👏💥
12.02. 2018 1123 +63.23%
13.02.2017 BDI 688 plaženje po dnu 2017

idemo prema točci preokreta.
strpljen-spašen ili tako nekako…
time will tell

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Danas USA fino okrenula. Woodiu cestitke .

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Our system’s recommendation today is to STAY LONG.The previous BUY signal was issued on 02.06.2018, 3 days ago, when the stock price was 3,1350. Since then SB has risen by +2,71%:
https://www.americanbulls.com/SignalPage.aspx?lang=en&Ticker=SB
malo im se kalendar pobrkao (BUY signal was issued on 02.06.2018), kao i na ostalim sastavnicama..
https://www.americanbulls.com/SignalPage.aspx?lang=en&Ticker=SBLK
izuzetak su DRYS-i..–uobičajeno, dionica podložna šortanju na kvadrat?danas raste, možebitno zbog zatvaranja istog?
The bears are in full control. Besides, the signal is suggesting to STAY IN CASH
https://www.americanbulls.com/SignalPage.aspx?lang=en&Ticker=DRYS

New Report

Close