dobro se drži BDI za kraj 1. mjeseca
http://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/01/Slik-gaar-det-med-toerrbulk-aksjene4
Dry bulk fundaments have improved dramatically over the last year, with strong financial positions across the industry, accelerating trade growth (4 percent in 2017) and order book at 20-year lows (reflecting limited-to-no ordering during the dry bulk downturn of 2015/16).
Deutsche Bank estimates strong double-digit year-over-year growth in the cash flows of dry bulk carriers in 2018, thanks to continued improvement in rates and asset values.
All-in-all it looks as though what we will experience over the next couple of weeks will only be a temporary disruption, with the overall fundamentals looking poised to boost things further. Even when considering China’s target concerning the pollution emissions, these targets should help drive imports of better quality iron ore, especially those from Brazil, that while accounted for a quarter of the total imports in tons, in terms of tone mile their share rises to 40%, meaning that a higher demand of iron ore coming from Brazil, will have an exponential effect on the total seaborne trade.
Thomas Chasapis, Research Analyst
Ima BDI svaki dan i na Bloombergu. S grafom. Pa možete i tamo pogledati stanje i situaciju.
Capeovi +10.5%, (+1280$) 13.421$
😀👍✌🤞👏💥
[/quote]
jeli će taj cape po 13.421 pokrit svoji troškovi i amortizaciju?
more bit da će još resti ali ovaki pad na cape ni viđen više godin.
jeli tako veliki pad znak da će se vozarine oporavljat u 2018?
ja bi rika da je to znak da brodi ima još uvik dosti previše.
kinezi se pribacivaju na plin i nuklearnu energiju radi ekologije.
strani brodari povećavaju flotu a naši smanjivaju.
negdi si napisa da imaš GOGL i ja san uzija.
koliko su % u 2017 povećali svoju flotu?
jeli je u 2017 za toliko % atpl smanjila flotu?
[/quote]
puno me veseli da si sritan na dokaz da je i ovo bija fejkić.
pari mi se da će ovi put panamaxi potegnit najviše prima doli.
neka orkeštar pripremi note i play liste.
[/quote]
di su nestali ovi šta objavljivaju bdi?
koji objavljivaju kada vanka brodari rastu?
😀👍✌🤞👏💥
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Nikako mi nisi jasan,imaš brodare navodno a cijelo vrijeme navijaš za pad bdi i dionica.Mislim da si zakasnio sa ulaskon i sad bi htio opet jeftino u atpl. imaš šansu ući jeftino u ulpl. tapka na mjestu već više od godine
Days before the celebrations of the Lunar New Year, the dry bulk market seems to be holding well, against negative predictions. Period numbers reported are close to last done levels and despite the pressure in the beginning of the month, the spot market also seems to be resisting a further drop during the past week. All this has helped S&P activity to stay rather strong during a time when Buyers traditionally remain on the sidelines.
The significant upside the bigger sizes noted last week gave a much needed breath to the Dry Bulk market, while it also confirmed the improved fundamentals trading has been witnessing compared to the beginning of last year even during this traditionally slower period, as sharp declines are now quickly followed by positive corrections. Last week’s performance is additionally an indication of the potential of the market once the Chinese New Year is over and it is definitely encouraging to see the BDI holding well above 1,000 points, a level 48% higher compared to end of January 2017, while period and paper market numbers have been also demonstrating positive expectations ahead.
Intermodal Weekly Market Report Week 4 2018 Broker’s insight
😀👍✌🤞👏💥
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Nikako mi nisi jasan,imaš brodare navodno a cijelo vrijeme navijaš za pad bdi i dionica.Mislim da si zakasnio sa ulaskon i sad bi htio opet jeftino u atpl. imaš šansu ući jeftino u ulpl. tapka na mjestu već više od godine
[/quote]
jeli ti ni palo na pamet da sam objektivan?
jeli nisi primitija da se ja javljam kada bdindex reste i pada.
a ovdi ima dosti onih koji se ne javljaju kada bdindex pada nego samo kadi reste.
more bit da vami koji ste u dionici koja je na priko 2 NAV objektivnost ni poznata?
nisan ja zakasnija nego mi ne pada na kraj pameti da bi kupija kada su mi strani brodari duplo jeftiniji i još kupuju brodi a ne rasprodaju ka atlanska.
svojin dioničarima daju informacije o kojim vi u atlanskoj ne morete ni sanjat još godinam.
moremo za godin dani usporedit ko je bolje kupija.
za godin dana će se novi brodi oštmpavat ka na traci i tribat će bižat vanka a more biti i dosti ranije ako se svi pripadnu.
ja ću i ovo sprimit sa datumom objave pa ću izvadit.
http://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/02/Baltic-Dry-faller-videre trend je i dalje padajući 🙁