BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne brini ni za atpl a jos vise za jdpl.
Samo jos malo strpljenja i sve ce doci na svoje.

Ne brini ni za atpl a jos vise za jdpl.
Samo jos malo strpljenja i sve ce doci na svoje.

Vi kažete da radite u Jadroplovu i sad kažete da se ljudi strpe još malo. Kad ste u poziciji da znate sve “u i oko” firme onda napadnite prodaju i pokupujte dionice, zaradit ćete višestruko. Nemate Vi veze s Jadroplovom, a najmanje da ste njihov zaposlenik

CAPE +1.8%

使用を信頼し、あなた自身の能力の

bdi +1.2% 1413

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

CAPE +1.8%

jel sazrijelo vrijeme za sinergiju na palubi,smije li se insinuirati riječ sa P?
mornari,brodovlasnici,i svi ostali koji prate?
šalu na stranu ali nije je bilo neko vrijeme?
a neizbježno je samo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

BDI +17

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Trebalo bi onda da je bar minimalno zeleno. Jučer je bilo +11 za BDI, a panamaxi minimalno crveni.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

China’s water and pollution transfer

Vrlo zanimljiv članak koji govori o razlozima daljnjeg rasta uvoza željezne rude i žitarica u Kinu.

i potvrđuje već više puta od nas izrečena očekivanja utemeljena na argumentima i iz ovog članka.
tako jednostavno objašnjeno što je najizglediji scenarij po principu uzročno posljedične veze.
neki od nas već duže vrijeme najavljuju daje afrika sljedeća”kina” i baš neki dan uhvatio sam dokumentarac u kojem se govori kako kinezi da bi smanjili zagađivnje uvoz ugljena imaju velika
ulaganja u neke afričke države kako bi tamo preselili proizvodnju.
a i africi sljedi veliki možda i najveći rast koja će generireti ogromnu novu potražnju za sirovinama i robama svih vrsta.
brodovi će naći put do afrike,držim da nitko ne dvoji.
tako da je najizgledniji scenarij “nema zime” za dry bulk,ma usudio bi se reći nije ga nikad ni bilo ALI
ogromne zarade su ga zaljuljale kroz veliku pohlepu i preizgradnju brodova.
zarada je isparila i sad se ne krilima “skromnosti”(više prisilne nego…) može prema novim vrhovima.
puše se i u jogurt koliko vidim po order book-u i dobro da je tako,bolje za njih i bolje za nas.
bez velikih skokova ali stabilan rast.
za sljedeću godinudržim da bi se prognozirao najigledniji scenarij nije potrebno previše mudrosti,znanja,čak niti strpljenja.
može li bolje?dali je mudro tražiti?
do sada nije bilo a dalje?
za sebe znam ,nisu isključene i potencijalno bolje prilike(gozbe) ali ovo je izgledno jedna od njih,vrijedna razmatranja .

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

http://www.dryships.com/pages/report.php
znači sinergijica je pala a ovih dana izgledno i nešto više od toga.
naravno garancije nema,samo možebitni “početak jednog divnog…
za party još prerano
🙂

Izgleda da je lom nastao nakon Kulaševa intervjua i prognoze za 2018.gdje prognozira rast ponude prostora ispod 1% i potražnje preko 3%. Jedno je kad se o tome piše na forumima, a nešto sasvim drugo kad izjavi predsjednik uprave.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

Capeovi +913$, uh uh 😀😃😎😄
Peak u vise od 3 godine

Veliki pozdrav glavnom kreativcu foruma Woodironu, My Moonu, ali ne manji Bubimiru. AJMO PROMATRAT 😀😎✌🤘🤙🖐👌👍🤚👋👋

Cape +4.3%

使用を信頼し、あなた自身の能力の

New Report

Close