BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.dryships.com/pages/report.php

korekcija pro kraju sutra BDI oko nule ili mali minus…..

Minus još ovaj tjedan, kumulativno, a koliko je sutra BDI je nebitno.
Bitnije je da vidim da se orderbook za 2018 i 2019 ne popunjava, nego baš suprotno, polagano stagnira, prazni se. Valjda cancellationi dok se ne nađe drugi kupac za slot.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Kinezi imaju National Day .. od 01.09.17 do 03.09.17 … bili su neradni dani, sutra ponovo krece potraznja za sirovinama u Kini

USA danas jako lijepo potegnula nakon duže vremena

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

potegnuli

https://finance.yahoo.com/quotes/asc%2bstng%2bdsx%2bnm%2bsalt%2bsb%2bsblk%2bgnk%2bdrys/view/v1?bypass=true&ltr=1

Ovdje ce se vjerovatno morati potrefiti rast vozarina, izvjesca i rasplet todex trgovanja, za neki jaci rast. No dobro…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Primjećujem opet lagano ubrzanje scrapa u rujnu mjesecu, za Panamax i Capesize, ostalo nisam gledao. Od toga polovica 20 godina i mlađe.
Izgleda da korekcije vozarina utječu na to.
Nisam u toku s cijenom scrap čelika pa ne znam da li je i to driver u ovom trenutku.

serislav

Demolition prices za Bulk Carriers su narasle s 280 USD/Ton (2016) na 390 USD/Ton danas

S druge strane vozarine su jos na niskim razinama i IMO regulation je pred vratima vezano za Ballast Water Management. Svi brodovi izgradjeni prije 2004. godine nemaju prostor za retrofit BMS-a tako da ce ugradnja kostati jako puno i vlasnici brodova shvacaju da je isplativije prodati brodove u rezalista.
Sve starije od 20 godina ce ici brzo u rezalista i tu govorimo o cca 230 Panamax-a i 350 Supramax-a sto se tice ova dva segmenta

Uz sve to US PMI je na 60.8% sto je najvisi Manufacturing Index u zadnjih 10 godina i latmus papir kamo svjetsko gospodarstvo ide

Za panamaxe je to 9% flote. Uuuuuuu!!!
Brutala.

cape +2.8%

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

Dry Bulk FFA: Capesize Paper Market Livened Up

Znači pokrenulo se…
Dobro je.

Možda se +46€$ čini malim pomakom, ali
Korekcije sve pliće, peakovi sve vši.
😃👍

Veliki pozdrav glavnom kreativcu foruma Woodironu, My Moonu, ali ne manji Bubimiru. AJMO PROMATRAT 😀😎✌🤘🤙🖐👌👍🤚👋👋

New Report

Close