neumoran@ 370-380 kn. Ispod toga teško.
i to je vec napredak…do danas je bilo 500-600 🙂 tigar pak 700 .
pratit cemo…ja cash vi dionice
Ja kupujem 300 komada atpl ak padne na 350-360 kn. Cash spreman i čeka. Do kraja godine očekujem prinos od 50 ili više % na tu cijenu…
Mislim da cemo se gurkati na bidu:-).
Ja bi još 200 komada ako bude rasprodaje a biti će izgleda….cijenu dokupa još nisam definirao, vidjeti ću koliko će ići dolje…vidim to kao dobru priliku
Čini mi se da sam i ja progutao ješku oporavka BDI.
Al ne toliko po pisanju vašem i mojem već po članku misllim sa seeking alpha koji govori da smo u fazi 3 od 4 ciklusa, fazi gdje počinje rasta commoditiesa tj. sirovina paralelno sa vraćanjem inflacije.
Naime inflacija dolazi kad se počnu popunjavati proizvodni i uslužni kapaciteti (a to će doći uskoro). Paralelno sa time rast sirovina se očekuje, već sad se naziru oporavci npr. bakra. Pogledajte malo grafove iron ore,copper i slično, BDI gotovo da ih prati .(pogledajte bottom oko 2. mj 2016).
Tako da je BDI tj ATPL. na neki način (po meni) izloženost sirovinama.
Skaro,
to je načelno točno.
Ima još za odraditi, a i ova korekcija nije loša za ukrcaj.
Ali ne sad. Ja imam dosta i uduplat ću ako rokne još 10-15%.
A moglo bi. Tako pada grah ovih dana, izgleda.
Ja mislim da ce nam FI za Q3 I Q4 sve reci koliko vrijedi dionica.
Bude li lose, svi smo najebali a bude li dobro onda smo svi na konju.
Jos mjesec dana
A nagodinu ako bdi nastavi rasti a vjerojatno hoce cak i fenomenalan…..naravno uz pretpostavku da imamo sposobnu upravu….
Oca sadasnja korekcija ako nastavi, a hoce jos tjedan dva, je zlatna prilika za ukrcaj.
Ako Kina ukida toliko rudnika rudace zbog okolisa onda ce isto biti i s ugljenom. Jos je gori nego rudaca, ili tu negdje.
A to je za demand uvoza upravo fenomenalno. Na rok od nekoliko mjeseci i dalje.
nastavlja se u blagdanskom ozračju
cape -4.6%