Ne vidiš ti štošta moj ronaldinho i ne razumiješ.. A ove “kočnice” na brodarima i “strašila” će popustiti kad tad, onda ćemo se vinuti visoko.. Samo strpljenja, ovo je igra živaca..
Pa naravno da se kupuje. Sve što netko proda, netko i kupi.
Zmajki …lako za amere … ne brinem za moje gospare i bdi 🙂 … .pratim ovu svinjariju ovdje na cijeloj burzi …gledam kako svinje uništavaju sve dionice i dobre firme ..guše crobex..svi taoci onog todex lopova koji je trebao već u zatvor..nadam se da će mu rusi sve uzet …itd…
[/quote] kupujte i dizite cijenu,,ko vam brani? nemate cime? znam to .:-) isto tako znam da vam ne dolaze novi kojim bi uvalili skupe papirice.. dali je crnjak ili realnost procjeni sam …zivio
Pa promet je danas milijun kn na Atpl! Može li se kupovati više??
Ulpl porasla poprilično, a da netko ne štopa na Atpl već bi bila i ona otišla gore.
Ino brodari danas u zelenom, Bdi u zelenom, što će sada pesimisti naći kao razlog da se ne ide sutra gore?
Martin Stopford, non-executive president of Clarksons Research, explained the present downturn had been the third long cycle in the past 100 years and was now past the trough. He described demand as “perking up nicely”, while the newbuilding orderbook was “winding down”.
“I think you can expect a bumpy recovery over the next three years. Unless something nasty happens in the world economy, we are set,” he said. Stopford concluded his presentation with an apology: “If I sounded outrageously optimistic, it’s not my fault. You get one sweet spot to be optimistic in 20 years.”
Rikard Vabo, managing director of corporate finance at Fearnley Securities, continued the theme, suggesting the stars had aligned for many markets. “There are very few orders, banks are more less closed, orderbooks are marginal — if you look at orderbooks one year from now it’s almost in line with one-year demand growth.
Ted Petrone, vice-chairman at the Navios companies, said the world was experiencing a synchronised economic upturn for the first time in a decade. “We think everything is flashing green,” he said. “If you ask what is the best buy out there, Navios decided six months ago it was containers, now we are investing in dry bulk because we think that is also good.”
“The southern hemisphere has got to industrialise, they have got to urbanise. If you do that, dry bulk builds the cities, then you power them with tankers and when they get more economically viable and prosperous they start consuming more finished products. That’s what’s happening now. We think that’s a secular trend that is going to continue.”
To je nivo linije necklinea od IHS.
Potrebno je probijanje od par % cca 3-5% iznad 1270 i onda korekcija do 1270.
Ako se to dogodi tako, BDI ide na 2300
[/quote]
dakle, za sada prema planu.
proboj 1277 i rast od +6% do 1355.
sada bi trebala ici korekcija – ne nuzno do necklinea do 1277,
nego korekcija u stilu – "ajmo sad malo dole, kao predah"
ako se dogodi gore opisano i onda rezolutno probije nivo BDI= 1355, onda stvarno mozete ugastiti komp do 2300.
[/quote]
Kaj još nedostaje za potvrdu?
za potvrdu nebi bilo loše malo kenjkanja oko 1200-1300
Sutra vam je BDI na 1400 bodova, a idući tjedan 1500.. Pa se Vi mislite, Vi koji ne znate šta ćete..
stigao migra i odmah pokolj brodara usa,,znao sam
pokolj ali u grabežu za dionicama
ako mi neznamo zašto valjda oni znaju?
.-)
izgleda da je bio samo još jedan fejkić u nizu
🙂
pokolj ali u grabežu za dionicama
ako mi neznamo zašto valjda oni znaju?
.-)
izgleda da je bio samo još jedan fejkić u nizu
🙂
[/quote]
Naravno da je fake.
Ono što je važnije od sadašnjeg stanja je najava neposredne budućnosti.
Dry Bulk FFA: Panamax Index- The current trend remains bullish
https://www.quandl.com/data/LLOYDS/BPI-Baltic-Panamax-Index
https://www.quandl.com/data/LLOYDS/BSI-Baltic-Supramax-Index
Već sad je prosjek Panamaxa Q3 veći od prosjeka Q2, bar mi se na oko čini.
Za Supramaxe je tu negdje.
Molim kolege da obrade statistiku ako im nije teško.
Jedva čekam da vidim FI za Q3 od ATPL i drugih.
Mislim da netreba imati jako velika očekivana za 3q , nešto je Kulaš govorio da su malo i uštedili odnosno napravili minimalno na održavanju brodova kada su bile jako niske vozarine. Ako se ne varam u izvješću za 2q piše da su obavili dokovanje za 3 broda. Zbog toga bi možda mogao malo lošiji rezultat od očekivanja, ali to je nebitno uz ovakve vozarine , doći će brzo 4q pa i 1q 2018 e to bi moglo biti iznad očekivanja