apsolutno da hoćemo. naravno molimo i uvaženog kolegu ronaldinha etc. da također pušta postove gdje je BDI zelenjava i izraženi +.
ne trebate se bojati da ćete podići cijenu dionice jer će ona narasti ionako i bez vas.
bdi -0.8% 1344
pnmx +2.5%
supre +0.7%
nije dobro
loš scenarij za pesimizam
panamaxi drže bdi
sinergija nebi bila nešto posebno kada bi je bilo svaki dan zar ne?
a opet možda je ovo početak pravog a ne još jednog u nizu fake down ciklusa.
sretan sam da nisam na strani onih koji u to vjeruju ili onih koji eventualno samo tako pišu.
party na našoj palubi može dalje,nek se sekira tko mora,tko si je sam tako izabrao kaj ne?
bdi -0.8% 1344
pnmx +2.5%
supre +0.7%
Ja prezadovoljan, Cape-ovi se malo hlade pred daljnji rast…ipak su narasli za cca 100% u nekih mjesec dana, panamaxi i supre lijepo rastu što je važno za atlantsku i jadropov.😎😎 Ako su frajeri ovi na asku neka se iskipaju na bidu ako ne vjeruju u oporavak BDI indexa…cekam Vas dolje pesimisti ali budete dobiti malo manje novaca nego bi htjeli…pa imate m_ _ _ valjda.
I ja skupio malo na bidu.
Ajmo ajmo… Hocemo jos.
http://www.tradewindsnews.com/drycargo/
Ukratko, Kina je donijela odluke koje su dalekosežne i idu na mlin vozarinama.
To je nivo linije necklinea od IHS.
Potrebno je probijanje od par % cca 3-5% iznad 1270 i onda korekcija do 1270.
Ako se to dogodi tako, BDI ide na 2300
[/quote]
dakle, za sada prema planu.
proboj 1277 i rast od +6% do 1355.
sada bi trebala ici korekcija – ne nuzno do necklinea do 1277,
nego korekcija u stilu – “ajmo sad malo dole, kao predah”
ako se dogodi gore opisano i onda rezolutno probije nivo BDI= 1355, onda stvarno mozete ugastiti komp do 2300.
Bpi i Bsi i danas opet u lijepom plusu, ukupni Bdi nije tu ni bitan.
Moram naglasiti da BSI raste neprestano vec tjednima, a svi brodovi JDPL su po BSI kao i dosta brodova od ATPL.
Ali razlika BPI na danasnji dan i prije godinu dana je prefascinantna. Danas je BPI $11477 a tocno prije godinu dana je bilo $5262, to je vise od 115% rasta.
Ocekujem da ATPL razvali Q3, a za godisnje izvjesce da imaju brutalno pozitivan izvjestaj, a jos ako ATPL do kraja godine preuzme JDPL, rekonstruira ih, dobije novih 6 BSI brodova, ima da ATPL bude jedna od profitabilnijih firmi na burzi.
Uljanik plovidbu nemam pa ju i ne pratim, za njih ne znam kakvi si im brodovi.