BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

apsolutno da hoćemo. naravno molimo i uvaženog kolegu ronaldinha etc. da također pušta postove gdje je BDI zelenjava i izraženi +.
ne trebate se bojati da ćete podići cijenu dionice jer će ona narasti ionako i bez vas.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

bdi -0.8% 1344
pnmx +2.5%
supre +0.7%

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

nije dobro
loš scenarij za pesimizam
panamaxi drže bdi
sinergija nebi bila nešto posebno kada bi je bilo svaki dan zar ne?
a opet možda je ovo početak pravog a ne još jednog u nizu fake down ciklusa.
sretan sam da nisam na strani onih koji u to vjeruju ili onih koji eventualno samo tako pišu.
party na našoj palubi može dalje,nek se sekira tko mora,tko si je sam tako izabrao kaj ne?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

bdi -0.8% 1344
pnmx +2.5%
supre +0.7%

Ja prezadovoljan, Cape-ovi se malo hlade pred daljnji rast…ipak su narasli za cca 100% u nekih mjesec dana, panamaxi i supre lijepo rastu što je važno za atlantsku i jadropov.😎😎 Ako su frajeri ovi na asku neka se iskipaju na bidu ako ne vjeruju u oporavak BDI indexa…cekam Vas dolje pesimisti ali budete dobiti malo manje novaca nego bi htjeli…pa imate m_ _ _ valjda.

I ja skupio malo na bidu.
Ajmo ajmo… Hocemo jos.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ajde prodajte…imate bid…pada BDI….sad je prilika ko zna da li ćete je imati.

Pa nije valjda da kalkulirate…izgubit cete čekajući

http://www.tradewindsnews.com/drycargo/

Ukratko, Kina je donijela odluke koje su dalekosežne i idu na mlin vozarinama.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

ajmo vidit onih tigrusovih 1277 hoće li se preći, bilo bi jakooo lijepo.

To je nivo linije necklinea od IHS.

Potrebno je probijanje od par % cca 3-5% iznad 1270 i onda korekcija do 1270.

Ako se to dogodi tako, BDI ide na 2300
[/quote]

dakle, za sada prema planu.

proboj 1277 i rast od +6% do 1355.
sada bi trebala ici korekcija – ne nuzno do necklinea do 1277,
nego korekcija u stilu – “ajmo sad malo dole, kao predah”

ako se dogodi gore opisano i onda rezolutno probije nivo BDI= 1355, onda stvarno mozete ugastiti komp do 2300.

Bpi i Bsi i danas opet u lijepom plusu, ukupni Bdi nije tu ni bitan.

Moram naglasiti da BSI raste neprestano vec tjednima, a svi brodovi JDPL su po BSI kao i dosta brodova od ATPL.

Ali razlika BPI na danasnji dan i prije godinu dana je prefascinantna. Danas je BPI $11477 a tocno prije godinu dana je bilo $5262, to je vise od 115% rasta.

Ocekujem da ATPL razvali Q3, a za godisnje izvjesce da imaju brutalno pozitivan izvjestaj, a jos ako ATPL do kraja godine preuzme JDPL, rekonstruira ih, dobije novih 6 BSI brodova, ima da ATPL bude jedna od profitabilnijih firmi na burzi.

Uljanik plovidbu nemam pa ju i ne pratim, za njih ne znam kakvi si im brodovi.

stalo pumpanje?
skoro sve u crvenom
po capeovima su zaključili da sljedi hlađenje
nije ga bilo odavno osim onih par fakeova pa…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

New Report

Close