BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ova je bolja:

http://www.jutarnji.hr/norijada–maturanti-brasnom-i-zvizdanjem-slave-kraj-skole/779227/?foto=29

26.11.2010 - Dan D

Po TA gap je na 20 kuna a znamo da se 95% gapova popune.

[lol] [lol] [lol]

Po TA gap je na 20 kuna a znamo da se 95% gapova popune.

Barba, jedino što ti preostaje je da se sad nakrcaš i nakon toga počneš s rasprodajom sve do 20kn.

Nekom su se danas usmrdile nešto veće količine Badela. Loše skladištenje ili nešto drugo?

Nekom su se danas usmrdile nešto veće količine Badela. Loše skladištenje ili nešto drugo?

-možda je razlog-gubitak u prvom tromjesečju 2010 godine- u iznosu od 18,7 miliona,prema 1,2 miliona iz prvog tromjesečja 2009 godine.
-blokada računa zbog prisilne naplate carina i poreznog duga.
-prihodi u uporedbi sa prošlom godinom smanjeni 19%.
-ukupni prihodi na inotržištu pali 25%,najviše zbog problema u Srbiji gdje je pad plasmana vina u iznosu 68%.
-rashodi smanjeni 2% na iznos od 70,3 miliona kuna.

inače, ja volim dok mi ostane sitnog kupiti po jednu dionicu…
tako je bilo i s ovom prije par dana po 77 kn… tek tolko da ne ispadne da se onaj netko nakrcao s jednom :-))) dakle, ja sam kupio tu jednu po 77.

a danas čekao dosta niže al ništa dočekao

čini mi se da badel ušaao u fazu da je pripreman za neprijateljsko preuzimanje,cijena je dovoljno niska da u rellyu prema gore nebi preskočila 200 a to je optimum za preuzimanje.

jednostavno sa ovim otpisima i gubitcima koje su očistili je vrijeme da se pojavi netko sa kapitalom i rasčisti situaciju.Potencijal badela u japu i vinu je po meni 100 milijuna eura prihoda,znači skoro duplo više nego danas što rade,što je dokaz da im je prodaja i marketinhg u banani.mogli bi se malo na adris ugledati i kako prikriveni marketing rade.

s obzirom da badel plati godišnje cca.150 milijuna u proračun kroz poreze i trošarine i ima dovoljno radnika da je socijalni problem ,i ako država odradi debt-equity ,mislim da će se riješti udjela odmah,a moguće i private equity fondovima koji bi trebali krenuti uskoro,kad završi natječaj.

njihov najveći problem je struktura duga jer su sve stavili pod hipoteku što su mogli,umjesto da su se alternativno zaduživali ,komercijalcima ili obveznicama.

tj ,moj prijedlog bi im bio da naprave ovo što je ina napravila,konvertibilne obveznice.

a što se tiče cijene,zna se da je ruše neki koji naprave paniku sa sitnišom pa onda skupljaju strpljivo a prepoznaje se rukopis jednog dioničara koji ima 5-6 tisuća dionica iz vremena kad je kd napucavao cijenu.ne vidi se u top 10 ali prosurfajte pa ćete ga naći sa skupština zadnjih

http://www.seebiz.eu/hr/analize/zagrebacka-burza-crobex-zaronio-ispod-1.900-bodova,53659.html

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

čini mi se da badel ušaao u fazu da je pripreman za neprijateljsko preuzimanje,cijena je dovoljno niska da u rellyu prema gore nebi preskočila 200 a to je optimum za preuzimanje.

Hm, 200 kn? Super zvuči iz ove perspektive. Dođe mi da i ja dam 77 kn pa kupim jednu kao i kolege koji su se time hvalili.

Badel nije ušao ni u kakvu fazu. Badel je u fazi kada mu je vrijednost budućeg kapitala po dionici trenutno nemjerljiva jer ima premalo materijalnih činjenica kojima bi se tako nešto utvrdilo. A kada je nešto nemjerljivo, a pogotovo u lošem, što micro što macro okruženju, rezultira averzijom tržišta. Vidim da se barata nekakvim ciframa od 200 kuna PS. Zašto bi netko plaćao 200 kuna po dionici za nešto ako ne zna što zapravo kupuje? Trenutni kapital po dionici nije puno veći od toga, a kroz nekoliko mjeseci može biti samo manji i to osjetno. Već sam objasnio i zašto. Realni gubici Badela kroz godine nisu provlačeni kroz RDG kako dolikuje, vjerojatno iz razloga de se odagnaju činjenice o katastrofalnom vođenju firme. Ti koji su to činili zadnje su se desetljeće kroz tvrtku vjerojatno namirili kudikamo više nego da su radili pošten posao i uživali kapitalni porast vrijednosti udjela u poduzeću ili kroz dividendu. Sada to dolazi na naplatu. Ali ne njima. Nego ostalim dioničarima, koji nisu imali priliku sudjelovati u cicanju. Uvijek dođe na naplatu pa tako i ovdje. No free lunch. Također će dolaziti na naplatu sljedećih nekoliko godina. Pogledajte samo zatezne kamate u izvješću za prvi kvrtal. Također, postoje dvije velike nepoznanice za sada. A to je na koji naćin će ići najavljeno smanjenje temeljnog kapitala i po kojoj cijeni ide podržavljenje. Ako uopće i ide. Jer postoji mogućnost da do toga uopće niti ne dođe, što bi, da nema monstruoznih dugova, možda bilo i bolje rješenje za diničare. Ali s obzirom na Badelovu strukturu duga (bilanca uistinu izgleda bolesno) ne vidim prostora da Badel zatvori tu konstrukciju bez razvodnjavanja kapitala ulaskom države u suvlaništvo i pad vrijednosti kapitala po dionici direktno na štetu malih dioničara. Ako izbijemo prihode onoga što nije jap, dolazimo do brojke nekoliko puta manje od spomenutih 100 mil €. Ne vidim na koji način Badel ima potencijal od 100 mil €. Pogotovo u segmentu u kojem marketing po zakonu ne postoji. Ima veći potencijal nego što ostvaruje sada. To je točno. Ali nekoliko puta veći sigurno ne. A eventualno povećanje prihoda biti će kanalizirano za pokrivanje Badelovih dubioza koja će se sanirati još godinama. Nemojte misliti da će netko sa čarobnim štapićem doći i spasiti Badel kako bi vama dioničarima, evo, pomogao da cijena dionice naraste. Ukoliko Badel opstane i ne propadne, čeka ga dugo i bolno vidanje rana. Za to vrijeme neke firme koje su sada na zdravim temeljima i za čije poslovanje nije upitno da će biti sve bolje, a čije trenutne cijene dionica su u evidentnoj diskont zoni, stvorit će puno više za svoje dioničare, uz nemjerljivo manji rizik.

Gospić moj je grad, Velebit inspiracija

Molim nekog iz B52 da me obavijesti kad čete otkupljivat zelene orase za RAMACOTI

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

kolega Vranješ, prilično ste dobro upućeni naprema nekom prosječnom forumašu.možete li nam reći koji je točno vaš motiv pisanja ovih plahti?da li imate, ili ste imali ili namjeravate kupiti dionice badela?ja ih nemam, imao sam 50kom i prodao sam ih po 2007. 700kn.otad se nisam bavio badelom osim čitanja članaka i javno dostupnih informacija.
hvala!

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

New Report

Close