Odličan post kolega Vranješ! Sve pogođeno! I slažem se, treba početi privoditi odgovorne, al ne samo privoditi već i osuđivati na dulje zatvorske kazne.
– odličan post gospon split009jr.
– stvarno ste pogodili sve dionice kojima je značajno pala vrijednost.
– zar se ne osijećate odgovornim prema vašem portfelju.
– stvarno vas treba osuditi koliko ste novaca pogubili.
– tu i na sličnim dionicama vam nisu krive uprave, jedini krivac ste vi gospon splite juniore,
– mogli ste se barem naučiti na primjeru prošlog lika splita gdje je on sve popušio lovu.
– I love this game.
Pozdrav !
Ha ha, ne brini se ti za Badel Ivana, moj prosjek u njemu je 77,8kn i ne stvara mi baš nikakav minus.
Al da se može pogurati do 100-115kn i nije neki problem i ne treba neka veća lova.
Srećom kad se ja napunim na 70-75kn ti ćeš mi učiniti radost i pogurati Badel gore do 120kn i tebi ću na 115kn uredno iskrcati sa dobiti 50%.
U takvim uvjetima Badel 1862 (ZSE:BD62-R-A) je ostvario poslovne prihode u iznosu od 60,4 milijuna kuna, što je 19 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Problem je plasiranja i distribucije flaširane vode. Nije problem u vodi jer je ona biznis budućnosti. Toda u Konzumu i tisku preferira Jamnicu (u tisku ne možete kupiti ništa drugo) koja je i dalje glavna, u kafićima gotovo monopolna i tu vrti najveću lovu.
Jedino gdje imaju jači proboj s Kalničkim kapljicama i Unique je Diona. Nije problem u vodi, već u plasiranju potencijala na tržište što sad nije slučaj. Otuda enormni gubici i milijuni minusa. Pa eto u core biznisu su u finom plusu. Pa ako se pitate tko će kupiti pobogu taj dio Badela kad množi minus ne znači apsolutno ništa. Ako uleti igrač koji ima istovremeno mogućnost i plasmana proizvoda na vlastite police taj će zaraditi milijune bez problema. Kao i toda s Jamnicom. Nažalost, iste one milijune koje badel nije mogao zaraditi. Todex je ipak kralj ovih prostora. I tu leži razlog propasti Badela, jednostavno loš menadžment koji nije shvatio da je izvor vode jedno, a plasman pored profiliranih monopolista drugo.
Problem je plasiranja i distribucije flaširane vode. Nije problem u vodi jer je ona biznis budućnosti. Toda u Konzumu i tisku preferira Jamnicu (u tisku ne možete kupiti ništa drugo) koja je i dalje glavna, u kafićima gotovo monopolna i tu vrti najveću lovu.
Jedino gdje imaju jači proboj s Kalničkim kapljicama i Unique je Diona. Nije problem u vodi, već u plasiranju potencijala na tržište što sad nije slučaj. Otuda enormni gubici i milijuni minusa. Pa eto u core biznisu su u finom plusu. Pa ako se pitate tko će kupiti pobogu taj dio Badela kad množi minus ne znači apsolutno ništa. Ako uleti igrač koji ima istovremeno mogućnost i plasmana proizvoda na vlastite police taj će zaraditi milijune bez problema. Kao i toda s Jamnicom. Nažalost, iste one milijune koje badel nije mogao zaraditi. Todex je ipak kralj ovih prostora. I tu leži razlog propasti Badela, jednostavno loš menadžment koji nije shvatio da je izvor vode jedno, a plasman pored profiliranih monopolista drugo.
Problem je i u sokovima (Eurobev) kojeg su kupili od Lure za ne mali novac, također upucali veliku lovu i ispušili na rebrendingu Voćka. A najveći problem je u gluposti. Ići u bussiness sa vodom, gdje svatko normalan umjesto da baca paru u vjetar, fino otvori pipu i natače koliko želi besplatno, je notorna nebuloza. Opće je pozanto da je voda u vodovodu u većini dijelova RH, pa i u najvećim urbanim središtima poput ZGB vrlo kvalitetna i da nema nikakve potrebe za istu supstancu izdvajati 5 kuna po flašici. A još je veća glupost tu maglu prodavati pored tržišno vrlo jakih i moćnih Jane, Studene, Bistre, Cetine, Eviana, itd…koje iza sebe imaju vrlo jaku retail maticu ili svjetsku korporaciju (Bistra-Coca cola). O sokovima da ne govorim : Coca Cola (Pago), Cappy, Rauch (happy day), Jamnica (Juicy), razni low cost brandovi poput Pfanner, oni kineski Ho-yo (ili kako se već zovu). Veliki , veliki promašaji koji će se prebiti (već se prebijaju) preko pleća dioničara. Voda nije nikakav posao budućnosti. Voda je ništa. A urbani mit da je "Hrvatska bogata pitkom vodom i da bi vodu trebalo izvoziti" još prolazi kod onih koji van RH vjerojatno nisu nikad niti bili. Pa svaka europska zemlja ima vrlo kvalitetnu i pitku vodu i to u izobilju. Što prije li se kao društvo u cjelini maknemo od tih gluparija sa vodom i primimo se motike u smislu podrške jakim brandovima koje već tradicionalno imamo (primjeri mogu biti poput Badel jap linije, Kisko ocat, Kraš je krenuo u izvoz, Cedevita kao poseban segment itd..itd…), cost cuttinga (primjerice u vidu otpuštanja cijele ergele Perkovićevih jataka koje je u Badelu zaposlio a ne rade ništa ili ne rade dobro, isto kao u državnom aparatu) prije će nam svima biti bolje. Kalničke vode treba pod hitno prodati, kao i Eurobev (ne znam da li je to sve ista firma, svejedno) i to ispod cijene ako treba. Tim novcem pokriti dio dugovanja na koja se plaćaju zatezne kamate. I to za početak. Badel treba raditi samo i isključivo jap i eventualno neka tjeraju i vina, iako bi ih i tu mogao ugroziti Agrokor koji je počeo okrupnjavati neke podrume u jedinstveni holding. Badel trenutno ima komparativnu prednost jer je prvi ušao u taj segment i trenutno drži kvalitetnija, skuplja i "zvučnija" vina, ali ako se ne zbroje i to će proćerdat. Tipovi poput Perkovića ( a ima ih nepresušan ozvor i u ostalim OUR-ima) misle da je povećanje prihoda pod svaku cijenu sinonim za uspjeh. Kako krivo. Jedino usavršavanjem tehnologija i fokusiranje na ono što ima siguran plasman je pravi put. Jer to daje konkurentnost, a kao sljedeći korak profitabilnost i novu vrijednost kojom se onda otvaraju nova radna mjesta na zdravim temeljima. Glupe i nerealne megalomanske ambicije nesposobnog vodstva dovode do situacija u kojima se sada nalazi Badel. Nadajmo se da će nova uprava najavljene radikalne poteze i biti u stanju provesti, iako bi za vas dioničare bilo najbolje da se cijeli Badel proda nekome. Nažalost, ali tako je.
Kolega Vranješ, varate se debelo u svemu! Voda koju Vi osobno pijete kao i drugi u gradskim centrima prolazi kroz cijevi i njen protok se omogućuje preko crpnih stanica i vodosprema.
Da ste ikad posjetili bar jednu takvu vodospremu onda ne bi pisali ovakve gluposti poput ovih gore.
Povirite pa možda prijeđete na Unique, dapače siguran sam da hoćete.
@Vranjes,
Sve točno od zadnje riječi. Vode ima svatko u Evropi i to takve brendove da se smrzneš a Perković je običan levat.
[thumbsup]
Boli me patka. ja sam se danas nakrcao badela po 77kn, a vi razglabajte!
Dobrih 1kom, moram priznati kolega, puni ste kao brod! Svejedno očekujem rast do 100kn uskoro na temelju jedne dobre vijesti koja će uskoro biti objavljena.
Boli me patka. ja sam se danas nakrcao badela po 77kn, a vi razglabajte!
Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
77,00 1 13:54:27
Jojjjjj daj najjjj.
Mjenjaj nick odmah. Šteta dvije godine si ga čuvao za ovako se osramotiti.
[lol] [lol] [lol]
Dobrih 1kom, moram priznati kolega, puni ste kao brod! Svejedno očekujem rast do 100kn uskoro na temelju jedne dobre vijesti koja će uskoro biti objavljena.
[/quote]
Može kolega!
Samo daj kolega, objavi ju, pa makar ju poslije demantirali.
30% čiste zarade na moju današnju kupovinu!
http://www.jutarnji.hr/norijada–maturanti-brasnom-i-zvizdanjem-slave-kraj-skole/779227/?foto=8
Ih, gdje bi bio badel da je norijada svaki dan :-), ili da hrvatska ima infrastrukturu za obvezno srednje skolovanje…