BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Odličan post kolega Vranješ! Sve pogođeno! I slažem se, treba početi privoditi odgovorne, al ne samo privoditi već i osuđivati na dulje zatvorske kazne.

– odličan post gospon split009jr.
– stvarno ste pogodili sve dionice kojima je značajno pala vrijednost.
– zar se ne osijećate odgovornim prema vašem portfelju.
– stvarno vas treba osuditi koliko ste novaca pogubili.
– tu i na sličnim dionicama vam nisu krive uprave, jedini krivac ste vi gospon splite juniore,
– mogli ste se barem naučiti na primjeru prošlog lika splita gdje je on sve popušio lovu.

– I love this game.
Pozdrav !

Ha ha, ne brini se ti za Badel Ivana, moj prosjek u njemu je 77,8kn i ne stvara mi baš nikakav minus.
Al da se može pogurati do 100-115kn i nije neki problem i ne treba neka veća lova.
Srećom kad se ja napunim na 70-75kn ti ćeš mi učiniti radost i pogurati Badel gore do 120kn i tebi ću na 115kn uredno iskrcati sa dobiti 50%.

26.11.2010 - Dan D

U takvim uvjetima Badel 1862 (ZSE:BD62-R-A) je ostvario poslovne prihode u iznosu od 60,4 milijuna kuna, što je 19 posto manje nego u istom razdoblju lani.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/badel-1862-gubitak-prvog-kvartala-18%2c7-milijuna-kuna,78072.html

Problem je plasiranja i distribucije flaširane vode. Nije problem u vodi jer je ona biznis budućnosti. Toda u Konzumu i tisku preferira Jamnicu (u tisku ne možete kupiti ništa drugo) koja je i dalje glavna, u kafićima gotovo monopolna i tu vrti najveću lovu.
Jedino gdje imaju jači proboj s Kalničkim kapljicama i Unique je Diona. Nije problem u vodi, već u plasiranju potencijala na tržište što sad nije slučaj. Otuda enormni gubici i milijuni minusa. Pa eto u core biznisu su u finom plusu. Pa ako se pitate tko će kupiti pobogu taj dio Badela kad množi minus ne znači apsolutno ništa. Ako uleti igrač koji ima istovremeno mogućnost i plasmana proizvoda na vlastite police taj će zaraditi milijune bez problema. Kao i toda s Jamnicom. Nažalost, iste one milijune koje badel nije mogao zaraditi. Todex je ipak kralj ovih prostora. I tu leži razlog propasti Badela, jednostavno loš menadžment koji nije shvatio da je izvor vode jedno, a plasman pored profiliranih monopolista drugo.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Problem je plasiranja i distribucije flaširane vode. Nije problem u vodi jer je ona biznis budućnosti. Toda u Konzumu i tisku preferira Jamnicu (u tisku ne možete kupiti ništa drugo) koja je i dalje glavna, u kafićima gotovo monopolna i tu vrti najveću lovu.
Jedino gdje imaju jači proboj s Kalničkim kapljicama i Unique je Diona. Nije problem u vodi, već u plasiranju potencijala na tržište što sad nije slučaj. Otuda enormni gubici i milijuni minusa. Pa eto u core biznisu su u finom plusu. Pa ako se pitate tko će kupiti pobogu taj dio Badela kad množi minus ne znači apsolutno ništa. Ako uleti igrač koji ima istovremeno mogućnost i plasmana proizvoda na vlastite police taj će zaraditi milijune bez problema. Kao i toda s Jamnicom. Nažalost, iste one milijune koje badel nije mogao zaraditi. Todex je ipak kralj ovih prostora. I tu leži razlog propasti Badela, jednostavno loš menadžment koji nije shvatio da je izvor vode jedno, a plasman pored profiliranih monopolista drugo.

Problem je i u sokovima (Eurobev) kojeg su kupili od Lure za ne mali novac, također upucali veliku lovu i ispušili na rebrendingu Voćka. A najveći problem je u gluposti. Ići u bussiness sa vodom, gdje svatko normalan umjesto da baca paru u vjetar, fino otvori pipu i natače koliko želi besplatno, je notorna nebuloza. Opće je pozanto da je voda u vodovodu u većini dijelova RH, pa i u najvećim urbanim središtima poput ZGB vrlo kvalitetna i da nema nikakve potrebe za istu supstancu izdvajati 5 kuna po flašici. A još je veća glupost tu maglu prodavati pored tržišno vrlo jakih i moćnih Jane, Studene, Bistre, Cetine, Eviana, itd…koje iza sebe imaju vrlo jaku retail maticu ili svjetsku korporaciju (Bistra-Coca cola). O sokovima da ne govorim : Coca Cola (Pago), Cappy, Rauch (happy day), Jamnica (Juicy), razni low cost brandovi poput Pfanner, oni kineski Ho-yo (ili kako se već zovu). Veliki , veliki promašaji koji će se prebiti (već se prebijaju) preko pleća dioničara. Voda nije nikakav posao budućnosti. Voda je ništa. A urbani mit da je "Hrvatska bogata pitkom vodom i da bi vodu trebalo izvoziti" još prolazi kod onih koji van RH vjerojatno nisu nikad niti bili. Pa svaka europska zemlja ima vrlo kvalitetnu i pitku vodu i to u izobilju. Što prije li se kao društvo u cjelini maknemo od tih gluparija sa vodom i primimo se motike u smislu podrške jakim brandovima koje već tradicionalno imamo (primjeri mogu biti poput Badel jap linije, Kisko ocat, Kraš je krenuo u izvoz, Cedevita kao poseban segment itd..itd…), cost cuttinga (primjerice u vidu otpuštanja cijele ergele Perkovićevih jataka koje je u Badelu zaposlio a ne rade ništa ili ne rade dobro, isto kao u državnom aparatu) prije će nam svima biti bolje. Kalničke vode treba pod hitno prodati, kao i Eurobev (ne znam da li je to sve ista firma, svejedno) i to ispod cijene ako treba. Tim novcem pokriti dio dugovanja na koja se plaćaju zatezne kamate. I to za početak. Badel treba raditi samo i isključivo jap i eventualno neka tjeraju i vina, iako bi ih i tu mogao ugroziti Agrokor koji je počeo okrupnjavati neke podrume u jedinstveni holding. Badel trenutno ima komparativnu prednost jer je prvi ušao u taj segment i trenutno drži kvalitetnija, skuplja i "zvučnija" vina, ali ako se ne zbroje i to će proćerdat. Tipovi poput Perkovića ( a ima ih nepresušan ozvor i u ostalim OUR-ima) misle da je povećanje prihoda pod svaku cijenu sinonim za uspjeh. Kako krivo. Jedino usavršavanjem tehnologija i fokusiranje na ono što ima siguran plasman je pravi put. Jer to daje konkurentnost, a kao sljedeći korak profitabilnost i novu vrijednost kojom se onda otvaraju nova radna mjesta na zdravim temeljima. Glupe i nerealne megalomanske ambicije nesposobnog vodstva dovode do situacija u kojima se sada nalazi Badel. Nadajmo se da će nova uprava najavljene radikalne poteze i biti u stanju provesti, iako bi za vas dioničare bilo najbolje da se cijeli Badel proda nekome. Nažalost, ali tako je.

Gospić moj je grad, Velebit inspiracija

Kolega Vranješ, varate se debelo u svemu! Voda koju Vi osobno pijete kao i drugi u gradskim centrima prolazi kroz cijevi i njen protok se omogućuje preko crpnih stanica i vodosprema.
Da ste ikad posjetili bar jednu takvu vodospremu onda ne bi pisali ovakve gluposti poput ovih gore.
Povirite pa možda prijeđete na Unique, dapače siguran sam da hoćete.

26.11.2010 - Dan D

@Vranjes,
Sve točno od zadnje riječi. Vode ima svatko u Evropi i to takve brendove da se smrzneš a Perković je običan levat.
[thumbsup]

who dares, wins

Boli me patka. ja sam se danas nakrcao badela po 77kn, a vi razglabajte!

Dobrih 1kom, moram priznati kolega, puni ste kao brod! Svejedno očekujem rast do 100kn uskoro na temelju jedne dobre vijesti koja će uskoro biti objavljena.

26.11.2010 - Dan D

Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
77,00 1 13:54:27
Jojjjjj daj najjjj.
Mjenjaj nick odmah. Šteta dvije godine si ga čuvao za ovako se osramotiti.
[lol] [lol] [lol]

who dares, wins

Dobrih 1kom, moram priznati kolega, puni ste kao brod! Svejedno očekujem rast do 100kn uskoro na temelju jedne dobre vijesti koja će uskoro biti objavljena.
[/quote]
Može kolega!
Samo daj kolega, objavi ju, pa makar ju poslije demantirali.
30% čiste zarade na moju današnju kupovinu!

http://www.jutarnji.hr/norijada–maturanti-brasnom-i-zvizdanjem-slave-kraj-skole/779227/?foto=8

Ih, gdje bi bio badel da je norijada svaki dan :-), ili da hrvatska ima infrastrukturu za obvezno srednje skolovanje…

New Report

Close