Potpredsjednik Vlade, Ivan Šuker istaknuo je da se mora napomenuti da tvrtke kojima se ne može pomoći po ovom modelu i nemaju svjetlu budućnost. Smjernice su napravljene sukladno zakonu koji regulira državnim potporama. Model se odnosi na tvrtke koje imaju nepodmirive obveze prema zaposlenicima, daju lažnu sliku o gospodarstvu i zaposlenosti, imaju nepodmirene obveze prema državi ili vjerovnicima, a riječ je i o tvrtkama koje uglavnom posluju na rubu zakona, jer koriste račune tvrtki kćeri.
”Jedino mjerilo za uključivanje države jest održivi plan restrukturiranja”, kazao je Šuker te naglasio da država više neće imati milosti prema tvrtkama kojima je pomagala niz puta, umjesto da ih restrukturiraju i time zaustave rast troškova.
Ponovio je da postoji opcija otpisa dugova ili uđe u vlasničku strukturu tvrtke. Država ima pravo prodati svoj udio strateškom partneru, ako se na to odluči.
mi se tu zafrkavamo i dopisujemo a kupnja se opako posložila… umjesto prijašnjih 200-njak, sad se kupuje 1100 dionica.
i onih 100njak po 80 na prodaji nestalo. dobro je to.
kaj je ovo
da ne bude djakovstina…
Da nije Milanoviću nakon zabrane pušenja u kafićima u planu uvest prohibiciju
Ne se zaletavat kolega, kao ja malo prije…..
Svoje kupljeno po 74,xx sam odmah stavio na prodaju po 75, jer je bilo očito da je netko iskrcao 1200 komada bez pardona i pokupio sve u rasponu od 70-76……
EDIT: evo, još jednom…..
RIB
Vazeja