BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/agrokor%2c-badel-1862-i-kutjevo-izbjegli-vinovitu,73364.html

vidim da u badel već dugo nitko ne vjeruje

U kojem smislu ne vjeruje? Evo ja bas neki dan kupio litru ruma za kolače, a i da se cugne tu i tamo, odmah litru, ništa male bočice. A bas me zanima što se pije u kafićima po ministarstvima, saboru, drzavnim firmama itd..što mislite jel bi takva mjesta nekako po definiciji trebala imati domacu kavu, ,alkohol, pivo, vino, vodu, sokove itd…pa sad ako ti je to baileysa, whiskey-a itd…onda bi trebalo prosetati negdje drugdje, jer mi se cini da bi se tako trebala stititi domaca proizvodnja, a ne treba to biti nekim zakonom definirano, ali bi moglo biti nepisano pravilo. Onda dalje, opremanje ureda domacim namjestajem, ali bas proizvodnja, ne od domacih preprodavaca tudjih proizvoda. Eto, svima na slobodu, ali ja kao dionicar badela i kupujem proizvode badela, a badel navodno ima 9000 dionicara, kako je negdje izjavio bivsi predsjednik uprave. Pa da samo potrose 1 kn dnevno na badel-ove proizvode, eto prometa od par mil kn samo od dionicara, a vjerujem da su to mahom ljudi iz hrvatske. Eto, vodu ne kupujem, jer mi je apsurdno dati 2 kn za litru, ako imam kvalitetnu vodu za 1 lipu po litri iz gradskog vodovoda, no kad mi treba rum, votka itd…rado cu kupiti badel. A vidjet cemo kako ce ici distribucija po okolnim zemljama, njemackoj itd..meni je ovo atraktivna dionica jer ne vidim bas raspad sustava, a cijena je ispod dna crobexa u ozujku 2009.

Bas gledam ZSE i zadnje od objava izvjesca vidim:
30.9.2009
Devetomjesečno izvješće 3Q., nerevidirano, nekonsolidirano,

(BD62-fin2009-3Q-NotREV-N-HR.pdf)

Sto je s FI za 2009.? Jesam li propustio nesto negdje? Uskoro bi trebao izaci FI za Q1/2010 a oni jos nemaju proslogodisnji FI.

Jeste primjetili kako u FI za prvih 9 mjeseci, postoji rečenica " U prva dva kvartala"..zanimljivo. No dobro, treba to docekati, pa cemo znati vise.

Ima nešto važnije……
Večernji list:
OBJAVA: 14.04.2010 / 14:38

Hrvatska vina na britanskom tržištu

Badelova vina na policama britanskog lanca Waitrose Wine
Vina su, kako doznajemo, u četvrti po veličini trgovački lanac s više od 220 trgovina u Velikoj Britaniji izvezena pod originalnim etiketama, kao hrvatska vina, što Badel stavlja na popis najcjenjenijih svjetskih proizvođača vina.
http://www.vecernji.hr/biznis/badelova-vina-policama-britanskog-lanca-waitrose-wine-clanak-125749

[thumbsup]

marcello

Ima nešto važnije……
Večernji list:
OBJAVA: 14.04.2010 / 14:38

Hrvatska vina na britanskom tržištu

Badelova vina na policama britanskog lanca Waitrose Wine
Vina su, kako doznajemo, u četvrti po veličini trgovački lanac s više od 220 trgovina u Velikoj Britaniji izvezena pod originalnim etiketama, kao hrvatska vina, što Badel stavlja na popis najcjenjenijih svjetskih proizvođača vina.
http://www.vecernji.hr/biznis/badelova-vina-policama-britanskog-lanca-waitrose-wine-clanak-125749

[thumbsup]

ma koja crna vina…

Plavi: Belišće je zvijezda Baranje! Koliki vam je NAV (netto asset value) na imovinu :)

hocemo rezultate napokon. posteniji odnos prema radnicima, kooperantima, dionicarima. hocemo bolji marketing, vidim da ima pozitivnih promjena, no treba cekati. treba zaista razdvojiti ono sto radi profit od onoga sto radi gubitke i shvatiti da su neki projekti bili "vece oci od usta". npr vidim i da maraska izvozi cak u australiju svoje likere itd, a opet su u minusu. pocinjem sumnjati koliko i taj "alkoholni" sektor zapravo zaradjuje. Ima dosta proizvodjaca u Hr a i ljudi rade rakije privatno, izvoz je jedino rjesenje.

Skoro 1000 komada na asku do 100kn…. [shocked]
Koji se vrag ovdje zbiva….. [huh] [undecid]

jel moze molim vas (kupnja i prodaja), valjda nisam citao investitorske knjige s tim nazivima, a nekako zaradjujem i bez toga. evo, mozda malo oprez popusti nakon ove vijesti.

Mozda se "bid" malo pomakne na gore a za njim ce i "ask" 🙂

http://www.jutarnji.hr/model-c–drzava-ce-gubitasima-otpisivati-dugove/718635/

Izvoli cone! Trenutno stanje je ovo….to ne znači da će biti takvo i sutra u 09.59 [thumbsup]

Kupnje: Cijena Količina
91,78 19
91,50 38
91,22 20
91,00 350
90,00 200
88,00 38
85,00 12
81,00 90
80,10 30
80,08 100
Prodaje: Količina Cijena
50 95,00
30 97,00
301 97,50
12 97,99
119 99,00
112 99,98
100 100,00
52 101,00
11 105,00
28 105,49

marcello

ma ne :-), hvala svejedno. imam ja pregled situacije, nego sam mislio na termine "bid" i "ask", cudno mi je da ljudi to koriste, kad je zdravoseljacki kupnja i prodaja, meni je to bliskije, jer ja kupujem i prodajem, nista ne askam niti bidam. pa sad, otpis dugova hm…ih da se ovdje hoce napraviti malo reda, prodat suvisne nekretnine, malo pravog marketing odraditi i izvoziti, moglo bi biti dobro poduzece. meni je opcenito taj fenomen vode fenomenalan, ljudi su prestraseni, zele platiti janu pola litre 8 kn u turistickim gradovima, a vodu s vrlo malo organoklornih tvari, zanemarivo jednom rijecju, mogu piti za 0,5 lipa, ne postoji platezna jedinica za pola litre vode iz vodovodnog sustava. Onda netko ulozi brdo novaca da bi prodavao vodu u hrvatskoj. ma i ta jana mi je smijesna, sto sve ljudi ne placaju, to dodje kao nafta covjece, a vode imamo toliko da polijevamo automobile pitkom vodom, presmijesno. Hrvatska je izuzetno bogata, navodno koristimo samo oko 3% pitke vode, ostalo se razrijedi u moru :-). Obzirom da te Kal vode rade gubitke koliko sam shvatio, najbolje nekako to bolje iskoristiti. Eto, atgr i podravka, to mi se cini passe prica, ljubo i ekipa ce to izgurati a podravka ce biti firma i po. jedino ne znam zasto atgr ne krene u razgovor s badelom, pa da tamo gdje pune cedevitu go, probaju nesto vise napraviti ili ni oni (koji su "svemoguci") ne bi to mogli pretvoriti u profitabilnu djelatnost? jana i studena su jednostavno zacementirale pozicije i tesko ce badelova voda u hrvatskoj nesto napraviti. gledo sam neki stari prilog u kojem perkovic tumaci da je sve to planirano i da ce kalnicke vode doci na pozitivnu nulu, da je sve po planu. Nemam pojma, ali 1-2% povrata na kapital malo je to brate, jako malo. Eto, malo siri odgovor i dojmovi. Bas sam se zacudio gledajuci po trgovinama, koliko je aktivna konkurencija badelu u hr, zvecevo, maraska, dalmacijavino, svi proizvode tu vatrenu vodu…treba to izvoziti jace, hrvatska je mala. a svi su u nekim dugovima. osim sto im je zabranjeno reklamiranje, a da drzava malo olabavi s tim trosarinama i porezima itd?? dajte omogucite izvoznicima da se razmasu, sto globite sve sto se stigne globiti (ovo je poruka jadranki i ekipi 🙂 .

ovo na badelu je pravo umiranje….

26.11.2010 - Dan D

New Report

Close