BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moze li mi netko objasniti sto znaci za nas male dionicare cinjenica da bi Badel mogao postati drzavno vlasnistvo?
Za firmu mi se to u ovom trenutku cini kao logicna stvar, no ne znam sto se u tom trenutku desava s dionicama.
Moze netko to malo detaljnije pojasniti?
Unaprijed hvala!

Kakva je ovo bježanija danas?
Jesu li možda uveli prohibiciju…. [huh] [undecid]

ovo je dapače dobra vijest,s obzirom da znamo da postoji dug od 100 milijuna prema državi.
i ovo je znak da će se to riješiti kako ne bi opterećivalo poslovanje.inače je država takve stvari kao što piše u članku provodila u dosta drugih kompanija ali koje su bile u puno lošijoj situaciji nego badel.

vjerovatno je novinar mislio da će po nominali država prebiti dug za dionice dokapom,bar sam ja tako to isčitao a kako je ovo cijenovno osjetljiva tema ,mislim da bi novinari trebali puno pažljiviji biti kad prenose glasine ili neprovjerene priče. ili je namjerno stavljeno na anslovnicu da se jeftinije dokupi,tko će znati

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Badel ima kupce za atraktivne lokacije

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Nekretnine/Badel-ima-kupce-za-atraktivne-lokacije?homesrclink=carousel

Za punionicu vode u Apatovcu zainteresirani su inozemni fondovi, a interesenata ima i za zemljište Eurobeva od 40.000 četvornih metara na Borongaju, kao i za zemljište u Rakovici, otkrili su nam u Badelu, ali napominju da je sve još daleko od realizacije. Ipak, prema dogovoru s Ministarstvom financija, u roku šest mjeseci trebali bi prodati barem dio imovine kako bi podmirili porezni dug.

Nakon što se s Ministarstvom financija dogovorila o reprogramiranju dugova državi, Uprava Badela 1862. se u sklopu plana restrukturiranja i povratka osnovnom biznisu – žestokim alkoholnim pićima i crnom vinu – ozbiljno posvetila prodaji dviju tvrtki koje iskaču iz tog koncepta, a to su proizvođač sokova Eurobev i Kalničke vode.

Kako doznajemo od izvora bliskog Upravi, za punionicu vode u Apatovcu zainteresirani su inozemni fondovi, iako je cijela priča još daleko od realizacije.

„Postoji mogućnost da kupac preuzme i dug Kalničkih voda, koji se uglavnom odnosi na Badel, ali zasad je teško pričati o detaljima. To je najsuvremenija punionica u Europi i unatoč krizi ne želimo je dati ispod cijene, iako nam je jasno da sigurno nećemo dobiti onoliko koliko smo uložili“, rečeno nam je u Badelu o projektu u koji je utkano oko 35 milijuna eura.

Budući da se u Kalničkim vodama, sukladno ugovoru o dugoročnoj suradnji, već puni Cedevita GO!, nagađalo se da će Atlantic grupa biti zainteresirana za kupnju punionice. No, čini se da se Emil Tedeschi radije odlučio koncentrirati na kupnju Podravke, s kojom bi dobio i punionicu.

Interesenata ima i za zemljište od 40.000 četvornih metara na zagrebačkom Borongaju, gdje se sada nalazi punionica sokova Eurobeva. Zemljište procijenjeno na 22 milijuna eura nalazi se točno preko puta glavnog ulaza u novi studentski kampus (nekadašnja vojarna), tamo je predviđena poslovno-stambena zona pa bi teren mogao preuzeti neki građevinar s profiliranom gradnjom stanova za studente, iako je bilo upita i za neke druge namjene.

„Puno teže od zemljišta na Borongaju prodat ćemo tvrtku Eurobev, odnosno biznis sa sokovima, osobito nakon očajnog rebrandinga Voćka prošle godine koji je gotovo uništio brend“, priznaju badelovci najavljuju mogućnost da proizvodnju triju najjačih brendova – Pepsi-Cola, Nara, Inka – presele na Žitnjak, pokraj postojeće punionice žestokih pića.

Krene li sve po planu, na Žitnjak bi se mogla preseliti i Uprava, čiju je reprezentativnu zgradu u Vlaškoj ulici u dnevnom tisku već ponuđena u najam. Kako neslužbeno doznajemo, mjesečna najamnina je oko 50.000 eura, a o prodaji zgrade koja je kroz desetljeća postala simbol Badel zasad se ne razmišlja.

Badel prodaje i zemljište u Rakovcu pokraj Zagreba, a za tamošnjih 100.000 četvornih metara jedan je ozbiljan interesent spreman platiti oko 30 milijuna kuna.

„Od Ministarstva financija uspjeli smo dobiti šest mjeseci počeka za vraćanje dugova. Nadamo se da ćemo u tom predahu nakon deblokade računa uspjeti prodati neku od spomenutih nekretnina. U proizvodnji jakih alkoholnih pića nemamo premca u Hrvaskoj, u crnim vinima smo među dva-tri najjača. Aplicirali smo za pomoć HBOR-a, ispunjavamo uvjete za dodjelu obrtnih sredstava, a od tog novca pomogli bismo i našim vinarima u Dalmaciji“, doznajemo u Badelu.

Ukratko, od koncepta „velikog Badela“, kako ga je zamislio bivši predsjednik Uprave Anto Perković, moralo se odustati pod pritiskom golemih dugova. I sam Perković nam je lani u intervjuu priznao da su „u Kalničke vode zbilja enorman utrošeni novac, ali to je naša strateška odrednica“. Perković je nedavno morao napustiti tvrtku koju je vodio gotovo deset godina, a kompanija se sada vraća izvornom poslu.

Za njegova mandata u projekte punjenja vode i sokova utrošeno je oko 300 milijuna kuna, a sada treba vidjeti koliko se novca može izvući prodajom nekretnina. Ironijom sudbine, zbog dugova n

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Moze li mi netko objasniti sto znaci za nas male dionicare cinjenica da bi Badel mogao postati drzavno vlasnistvo?
Za firmu mi se to u ovom trenutku cini kao logicna stvar, no ne znam sto se u tom trenutku desava s dionicama.
Moze netko to malo detaljnije pojasniti?
Unaprijed hvala!

da ćemo skinuti gaće

Frankly my dear, I don't give a damn!

http://www.zse.hr/default.aspx?id=29220

who dares, wins

i što sad, izgleda iskrcaj, a kupnje nema?

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Ima kupaca ali hoće jeftinije i ovaj veliki je uspio nekoga isprepadati da se istrese.

who dares, wins

a zašto nema trećih kupaca koji bi toj dvojici na asku fino uzeli dionice jednim klikom na tastaturu? [undecid]

112,95 30
113,96 70
114,95 772
114,96 1010
114,98 118
115,00 455

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Samo naprijed, kolega…..i ja jedva cekam da se rijesimo tog balasta, pa da konačno mozemo gore…..
samo neko mora prvi potegnuti…..

Ovo se zove biti totalno vas fokusa…..
Još do prije neki tjedan se tuklo po asku na 120+, a sad nitko neće po 108….. [shocked]

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/bIw4ByybhEZP8xUhreneIQ==.pdf

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/EdnF7TNBzNXPnntiM9JidA==.pdf

Ovakve "loše vijesti" stvarno zaslužuju lupanje po bidu….. [thumbsup]

New Report

Close