BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zlatna medalja za Badelov Ivan Dolac Barrique 2003.

PD:
Pariz je i ove godine na svjetskom ocjenjivanju vina pod nazivom Vinalies Internationales 2006. okupio vina i vinske stručnjake iz cijeloga svijeta. Badel 1862 predstavio je Ivan Dolac 2003. Barrique i osvojio zlatnu medalju. Kako je riječ o jednoj od najprestižnijih manifestacija, medalja osvojena na takvom natjecanju ima veliko značenje i potvrđuje iznimnu kvalitetu Badelovih vina. Ocjenjivanje je održano u organizaciji Francuske udruge enologa “Union des Oenologues de France”, a gotovo 3000 vina od 900 proizvođača ocjenjivalo je 127 stručnjaka iz cijelog svijeta. Badelov Ivan Dolac 2003. Barrique zauzet će mjesto i u publikaciji “1000 Vins du Monde” (Tisuću vina svijeta) koji izdaje Francuska unija enologa, a u kojoj će biti prezentirana i Hrvatska sa svojim vinskim regijama. Od berbe 2003. Ivan Dolac Barrique (napunjeno je 23.000 boca 0,75 l) nosi oznaku Ekoproizvod, kao prvi proizvedeni plavac te oznake jer su zadovoljeni svi uvjeti za ekoproizvodnju. Na istom je natjecanju 2003. arhivsko vino Dingač, berba 1990., osvojilo srebrnu medalju, a Ivan Dolac 2002. Barrique srebrnu medalju 2005. godine. Hrvatski proizvođač se s još dva prestižna priznanja pojavio i na talijanskom Vinitaly 2006. Slavodobitnik je ponovno bio Ivan Dolac 2003. Barrique s Hvara te Chardonnay kolekcija 2004., kasna berba iz Nespeša. Vinitaly 2006. održan je u Veroni kao izložba najboljih svjetskih proizvođača, poznata pod motom: “Obiđite vinski svijet za pet dana”. Nastupilo je više od 4000 izlagača iz cijelog svijeta, a Badel je osvojio dva Velika priznanja Vinitaly 06 (Gran Menzione 06), Ivan Dolac u kategoriji crvenih mirnih vina, berbe iz zadnje tri godine, dok je Chardonnay kolekcija 2004, kasna berba iz Nespeša nagrađen u kategoriji mirnih bijelih vina.

Tko kaže da nemamo najbolja vina?[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Zivjeli, kolega, uz casu Badelovog Ivana Dolca. Dobro je piti dobro.

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Svasta je neupitno kod nas…ali je domace…i u vanjskom kapitalnom investicijskom lobbyju nepopularno, cak i suvisno…

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

I tko onda kaže da se Badel ne isplati kupiti do 600 kn???
Pa barem mi dobro znamo njegovu vrijednost…

Tko to mi?

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Pa tko drugi nego dioničari Badela?

Iskreno, ne kuzim u kom smjeru i sa kojom namjerom ti je ovaj tvoj argument…

Iskreno, ne kuzim u kom smjeru i sa kojom namjerom ti je ovaj tvoj argument…

U smjeru da svi sad navalimo na kupnju do 500 kn,kaj ne?

Mislis njegovu prodaju?

Pa ja znam da se dioničari ne bi ljutili da prijeđe i 600 kn. [smiley2][smiley2][smiley2]
No šalu na stranu mislim da Badel ne bi trebalo prodavati osim ako se ne mora a i tada treba pripaziti po kojoj cijeni…

A naravno da ne…to je nesumnjivo…ali ovi drugi bi bili sretni da ode ispod 400 🙂

Istina, ali tu prvenstveno mislim na ozbiljne investitore koji misle zaraditi kroz investiranje u dionicu, a ne na špekulante kojima je cilj unijeti pomutnju na tržište…

New Report

Close