@verdi
Uzaludni pokusaji bilo kakvog objasnjenja samo nas stavljaju na jos vece ponizenje. Mislim da vise nemam snage s ovim pesimistima! Ja cu Vas izvjestiti kad pocnem i ako pocnem prodavati.
opet mislite da su današnji promet napravili nadobudni mali dioničari i forumaši koji su jedva čekali da se objavi nekava vijest koju smo zapravo svi i očekivali. po načinu trgovine vidi se da to nije ni pod razno. ono malo što je upalo u mrežu je to ,a sve ostalo je igra velikih igrača. sve u svemu bezvezna imitacija trgovine na još bezvezniju vijest.
Zašto bi bila bezvezna? Mislim da je dobro da se čiste kosturi iz ormara, uostalom vrijeme je osim pozitivnog poslovanja i bilancu srediti i ovo je taj put. Je li idealan? Ne znamo, ali mi se čini za sada pravim odnosno prema mogućnostima. Sve u svemu pokušava se kapital preokrenuti u plus. Hoće li uspjeti? Ne znamo.. Zato je ovo visokorizična dionica.
@verdi
Uzaludni pokusaji bilo kakvog objasnjenja samo nas stavljaju na jos vece ponizenje. Mislim da vise nemam snage s ovim pesimistima! Ja cu Vas izvjestiti kad pocnem i ako pocnem prodavati.
kolega profesionalnim trolovima iz financijske industrije ne treba ni objašnjavati jer pišu po zadatku. ovim drugima koji se još nisu ni logirali kod nekog brokera to i da hoćeš nemoš objasniti. misliš da oni znaju kako izgledaju te transakcije? naravno da ne. pogledaju na nekoj besplatnoj stranici srednu, zadnju, najvišu i najnižu cijenu i onda fantaziraju. onda se još malo oboružaju nekim stručnim izrazima i podatcima sa mojedionice.com pa pokušavaju shvatiti neshvatljivi tj. kako je badel u opće došao u ovu situaciju.
opet mislite da su današnji promet napravili nadobudni mali dioničari i forumaši koji su jedva čekali da se objavi nekava vijest koju smo zapravo svi i očekivali. po načinu trgovine vidi se da to nije ni pod razno. ono malo što je upalo u mrežu je to ,a sve ostalo je igra velikih igrača. sve u svemu bezvezna imitacija trgovine na još bezvezniju vijest.
Vi mora da ste broker i da preko vašeg brokerskog društva sve odvijaju sve trgovine. Sigurni ste u to što pišete, a držite predavanje svima drugima koji pokušavaju realno objasniti što se dešava i zašto je ili nije dobro smanjenje temeljenog kapitala. Nisam primijetio da je itko danas išta napisao osim mene vezano za to. Objasnio je li to dobro ili nije i koje su moguće posljedice, pozitivne ii negativne.
Vi mora da ste broker i da preko vašeg brokerskog društva sve odvijaju sve trgovine. Sigurni ste u to što pišete, a držite predavanje svima drugima koji pokušavaju realno objasniti što se dešava i zašto je ili nije dobro smanjenje temeljenog kapitala. Nisam primijetio da je itko danas išta napisao osim mene vezano za to. Objasnio je li to dobro ili nije i koje su moguće posljedice, pozitivne ii negativne.
[/quote]
Kolega analiza, zar ne vidite da Vas verdi samo obmanjuje, a nikakve analize nije ovdje prezentirao…
Kolega analiza, evo Vam jos jedna ponuda, da ucinim dobro djelo a na kraju cete vidjeti koje! Dakle posto ste na burzi vjerujem da ste ujedno i “kockar” a narocito kad ste na ZSE. Dakle moja ponuda je posto ne vjerujete da imam dionice Badela a Vi naravno imate, da onaj koji ima manje (a lako je provjeriti na SKDD ) pokloni svoje onom koji ima vise! Jel to OK? Tu je nas forum, nasi forumasi sve kak treba i transparentno… Kod JB odemo i eto…Na kraju transakcije biti cemo si najbolji friendovi vidjet cete!
Kolega Pongy, radim za sebe. Više puta sam napisao da sam solo investitor, samostalno radim analize te se sukladno istim povodim, te osluškujem i druga mišljenja na forumima kao i blogovima.
Nisam siguran čemu to vaše pitanje za koga radim. Htio sam napraviti analizu misleći da će još netko uskočiti i kritizirati istu ili dodati koju primjedbu ii neku pametnu, a vi mene pitate gdje ja radim.
Što ja sad mogu misliti o vama, smatram li da Hrvatskoj i tri školske reforme ne bi mogle pomoći, jednoj naciji toliko letargičnoj, usnuloj čije se škostvo nije promijenilo unatrag trideset godina. Najveći domet hrvatskog školstva je e-dnevnik što znači da je djeci gore nego ikada jer im roditelji mogu buljiti u dnevnik cijeli dan i kritizirati ih (ili hvaliti). Nije li cilj školstva djecu učiti vještinama, druženjima, onim pravim vrijednostima, a ne samo natjecateljskim. Svaki profesor misli da je njegov predmet najbitniji ne mareći za realnost. I čemu služe ti silni fakukteti. Služe tome kako bi se većina nakon fakulteta zaposlila kao profesori po školama i širili to toliko bitno obrazovanje koje google pronađe u dvije minute. Dokle ćemo glumiti kao nacija da smo netko i nešto, dokle ćemo nepotrebno trošiti na instrukcije miljarde kuna, dokle ćemo biti ljubormoni jedni na druge, dokle ćemo kopati po prošlosti nepotrebno gubeći dragocjeno vrijeme, dokle ćemo informatiku namjerno zapostavljati u školi ne bili dozvoljavali razvoj privatnih informatičkih škola, raznih škola stranih jezika i slično.
I što imamo na kraju? Ima zemlju u velikom dugu i umjesto da se posvete razvoju burze na način da se spoje s drugim burzama i da se može trgovati odavde s puno dionica, burza je spala na nekoliko dobrih i više predstečajnih dionica, a da ne govorim kolike su samo provizije za srpsku burzu koliko stoje ako se trguje iz Hrvatske, ispada kao da su oni u Africi.
Zato gospodo neka svatko pomete iza svojih vrata i da napokon shvati da smo ovdje definitivno zaostali što kao nacija što kao investitori u svojoj dnevnoj bijedi izbora i načina kao i stila i sve to opet zahvaljujući onima koji su nas učili da ništa ne znamo.
Kolega analiza, ja sam zavrsio fer, tek poslije sam se usavrsavao na ekonomiji i nikad nisam nikoga gledao “ispod oka” ili omalozavao, svakom sam pruzao ruku jer su me tako moji roditelji ucili. Dakle vecinom ovoga gore ja se s Vama slazem. Imam i u obitelji prosvjetne radnike zapostsvljene u ovoj nasoj HR, tako da ne zivim na svemiru…. sve mi je jasno o cemu pricate.
Eto kolega drago mi je da se slažete, ali ni to nam neće pomoći jer je sutra novi dan i sve opet ispočetka po starom. Takvo je društvo i svi su podjednako krivi, smrdljivo jahanje po predstečajnim sačekušama koje čekaju iza ugla (zvuči loše iako sam ja optimista) i tako unedogled.
Ipak bi molio da pogledate izvješče zadnje od Badela koje se čini sasvim solidnim s obzirom na situaciju. Ponavljam, ovo je visokorizična dionica stoga je bolje istu ne kupovati jer je veliki rizik od gubitaka.
http://zse.hr/userdocsimages/financ/BD62-fin2016-3Q-NotREV-K-HR.pdf
@analiza
Drago mi je sto ste mi to poslali, to sam ja “sto” puta proucio… Ne vrijedi to sto tu sve pise, a to je ono sto cini car trgovanja na ZSE!
I na kraju ovih romana u stilu ruskih klasika što je zaključak? Do kuda ide gorki sutra?