Ne iznosite neistine. Naime, rekao sam da ima preneseni gubitak koji ste naveli i to je u redu. Naveo sam da su dugoročne obveze 1/5 ukupne dugoročne imovine dok kratkoročne obveze su duplo veće od imovine. Treba gledati ukupnost svega, a ne samo stavke koje su nama interesantne.
Bitno je sljedeće:
– prihodi 237 milijuna kuna
– dobit za 03/2016 iznosi 15 milijuna kuna
– P/S = 0,24
– dugoročna imovina: 317 milijuna kuna
– dugoročne obveze: 62 milijun kuna
– kratkotrajna imovina: 370 milijuna kuna
– kratkorolne obveze: 615 milijuna kuna
– kapital/rezerve u minusu 6 milijuna, P/B -11
Nakon smanjenja temeljnog kapitala preneseni gubitak će pasti na 146.600.000 kn.
Idemo dalje, s obzirom da je sad kapital -6 milijuna kuna uz trenutno dobit od oko 14 milijjuna i recimo da je projekcija do kraja godine 18 milijuna tada dolazimo do toga da je kapital blizu nule, odnosno da izlazi iz minusa ili je blizu izlaza iz minusa. Gledajući sveukupno za Badel ima nade.
Zanimljivo za promotriti i izanalizirati, uostalom forum se svodi na to da je sve crno i bijelo bez ikakivh argumenata. Badel je zanimljiv jer je dionica visokorizična pa osim mogućeg velikog gubitka moguća je i dobit.
Molim kolega samo kontraargumente.
Vaš forumski drug…
Vidiš Pongy, ti ne daješ analize ti pričaš svaštarije. Moguće da ni nemaš Badel nego samo piskaraš jer ti je dosadno ili ako imaš i ako je točno što pišeš onda mi je stvarno žao jer takvo ulaganje nema smisla. Istina, ako si ušao dovoljno rano trebao si prodati.
tko bi rekao, bit ce badela po 10 kolko hocete, zao mi je ekipe, ali mi je drago zbog mene, tako da sam i tuzan i radostan istovremeno
Vidiš Pongy, ti ne daješ analize ti pričaš svaštarije. Moguće da ni nemaš Badel nego samo piskaraš jer ti je dosadno ili ako imaš i ako je točno što pišeš onda mi je stvarno žao jer takvo ulaganje nema smisla. Istina, ako si ušao dovoljno rano trebao si prodati.
Naravno da nisam i necu prodati… ja imam svoje analize a vi svoje dijelite s kim hocete i kad hocete. Dobro je i za mene u nekim trenutcima da Vas netko shvaca ozbiljno i radi kako Vi zelite, jer ja onda isto profitiram. Ovdje na Badelu kao da su dionicari koji previse konzumiraju Badel proizvode i to one malo “zesce” ali mora da su jos na necemu kad se tako olako rjesavaju dionica… i onda netko danas napise kak je ovdje “tvrdo”, ha,ha… Tvrda je Hidra , tu imam par 10kilo kn i pogledajte …. stavite nalog na 34,xx pa vidite ide li i koliko komada? a koja je tamo situacija. Zato tvrdim ovdje su drogirani!!!! P.S. danas +170 komada sutra je novi dan…[/b]
@analiza
Ja sam neki dan napisao da sam samo jednom prodao 200 komada dionica dok su jos bile cca 78kn, iz toga proizlazi da sam tu dugo, jako dugo i da se necu tako lako rijesti Badela….
@analiza
Aha kužim, netirali ste dug s imovinom pa kao duga nema, po vama se to tako radi, dragi moj forumski druže 🙁
O čemu vi pričate cijelo vrijeme?
Ništa mi nije jasno.
Evo za početak kolega zbog čega ste uložili u Badel?
@accountant
Ne iznosite neistine. Naime, rekao sam da ima preneseni gubitak koji ste naveli i to je u redu. Naveo sam da su dugoročne obveze 1/5 ukupne dugoročne imovine dok kratkoročne obveze su duplo veće od imovine. Treba gledati ukupnost svega, a ne samo stavke koje su nama interesantne.
Bitno je sljedeće:
– prihodi 237 milijuna kuna
– dobit za 03/2016 iznosi 15 milijuna kuna
– P/S = 0,24
– dugoročna imovina: 317 milijuna kuna
– dugoročne obveze: 62 milijun kuna
– kratkotrajna imovina: 370 milijuna kuna
– kratkorolne obveze: 615 milijuna kuna
– kapital/rezerve u minusu 6 milijuna, P/B -11
Nakon smanjenja temeljnog kapitala preneseni gubitak će pasti na 146.600.000 kn.
Idemo dalje, s obzirom da je sad kapital -6 milijuna kuna uz trenutno dobit od oko 14 milijjuna i recimo da je projekcija do kraja godine 18 milijuna tada dolazimo do toga da je kapital blizu nule, odnosno da izlazi iz minusa ili je blizu izlaza iz minusa. Gledajući sveukupno za Badel ima nade.
Zanimljivo za promotriti i izanalizirati, uostalom forum se svodi na to da je sve crno i bijelo bez ikakivh argumenata. Badel je zanimljiv jer je dionica visokorizična pa osim mogućeg velikog gubitka moguća je i dobit.
Molim kolega samo kontraargumente.
Vaš forumski drug…
Slažem se sa gore navedenim, jednino držim da će dobit biti znatno veća od 18 milijuna kuna….
Teren je pripremljen za preuzimanje BADELA…..
1.Denominacija
2.Dokapitalizacija po 10 moguće,ali i više
3.Dokapitalizacija na način da se vjerovnička potraživanja pretvore u temeljni kapital..po kojoj cijeni???
4.Moguća dokapitalizacija da se uplatom keša preuzme većinsko vlassištvo kao u DLKV
5.Da li će i sadašpnji dioničari imati mogućnost dokapitalizacije kao i budući većinski.Po kojoj cijeni???
Ovo je potpuno neizvjesno,ali nikako ne mogu vjerovati da će sadašnji vlasnici profitirati,pa Badel
je pojeo samog sebe,tj.sadašnji dioničari nebi trebali biti kratkoročni dobitnici.
Dapače,pušing i dalje,a ako se spusti blizu 10 moglo bi se i kupiti jer u stečaj ne vjerujem jer jedini tko mje mogao gurniti u stečaj je država.Ali sa denominacijom na 10 kn država je odlučila da Badelu pruži šansu.S obzirom da BADEL već sada ima tri milijuna dionica i da bez tristotinjak milijuna
smanjenja kratkoročnih obveza bilo otpisom ili povećanjem temeljnog kapitala ili neki miksom ova dva modela .Tristo milijuna po deset kuna je novih trideset milijuna dionica.Ali dokapitalizacijom
tih tristo milijuna po 50 kn je 6 mil novih dionica,ali p 50.Da li će dokapitalizacija biti po 10 ili po 50.
Tu je ključ,ali to je i kocka.Nadam se da vi koji ste unutra znate da ste kockari,špekulanti a ne ozbiljni investitori.
Jasno je da ništa nije jasno!!!!
O čemu vi pričate cijelo vrijeme?
Ništa mi nije jasno.
Evo za početak kolega zbog čega ste uložili u Badel?
Ja ne znam kad ste Vi ulozili u Badel, ali ja sam imao dionice Badela kad je Badel imao i kalinicku i pepsi i bio je perspektivna kompanija. Kapital nije bio u minusu vec cca 140mio u plusu, BVPS je bio oko 45kn, a prihodi su bili daleko veci barem za cca 100 milijuna kn. Sad Vi meni recite od kad vi imate dionice Badela
opet mislite da su današnji promet napravili nadobudni mali dioničari i forumaši koji su jedva čekali da se objavi nekava vijest koju smo zapravo svi i očekivali. po načinu trgovine vidi se da to nije ni pod razno. ono malo što je upalo u mrežu je to ,a sve ostalo je igra velikih igrača. sve u svemu bezvezna imitacija trgovine na još bezvezniju vijest.