Badel uopce nije zilav, jer na ovakvu vijest srusiti cijenu za 13% trenutno nije zilavost. Zar imaoci dionica nisu odavno znali i racunali s ovim. Valjda nisu, kad su toliko iznenadeni.
@accountant
A tko onda kupuje na ovim razinama kad Vi ocekujete jos ovo na pola!
Koje gluposti…tko kupuje…uvijek ima kupaca jer da nema cijena bi bila jako jako nisko….
Uopce nisu gluposti, ja ne bi kupovao nesto na 25kn ako bi bio uvjeren kao ovdje neki kako se bude moglo kupiti valjda i po novoj nominali ili nesto iznad nje.
Naveo sam već prije da se radi o visokorizičnoj dionici, ali eto, ne smiješ ništa napisati jer si odmah druker.
Ono što je pozitivno je to da se napokon čisti bilanca odnosno smanjenjem kapitala se smanjuje dug što je u konačnici pozitivno za dioničare.
Dokle može pad, može dokle ima prodavača, ali kažem ovo je sve već dio tog restrukturiranja.
Naveo sam već prije da se radi o visokorizičnoj dionici, ali eto, ne smiješ ništa napisati jer si odmah druker.
Ono što je pozitivno je to da se napokon čisti bilanca odnosno smanjenjem kapitala se smanjuje dug što je u konačnici pozitivno za dioničare.
Dokle može pad, može dokle ima prodavača, ali kažem ovo je sve već dio tog restrukturiranja.
Ma sve “OK”! Meni nisu jasni oni koji nisu na ovo racunali!
love se padajući noževi…a do nove nominale od 10 kn ima još oho-ho
@belupo
Može primjer kada je tržišna vrijednost neke dionice nakon smanjenja temeljnog kapitala pala do nominalne vrijednosti?
…
Ono što je pozitivno je to da se napokon čisti bilanca odnosno smanjenjem kapitala se smanjuje dug što je u konačnici pozitivno za dioničare…
krivo!
ako ste mislili na ovu odluku CERP-a, ne smanjuje se dug već se postojeći kapital podijeljen na 3.137.616 dionica po 100 kn svaka smanjuje za 90 kn po dionici, tako da se s razlikom od 282.385.440 kn pokrivaju PRENESENI GUBICI, dakle nema riječi o postojećim dugovima (još!) niti njihovom smanjenju
da li će se i kako postojeće obveze Badela pretvoriti u kapital, to tek ostaje vidjeti kad se donese novi plan u okviru PSN-a