BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jutarnji list, tiskano

Antique Pelinkovac

Kada je 1862. godine Franjo Pokorny napravio svoj prvi biljni liker, rekao je da će to biti savršeno piće u kojem će uživati gospoda i pravi znalci.
Nije ni slutio, da je stvorio prvi industrijski pelinkovac u Hrvatskoj, preteču svih ostalih pelinkovaca, koji će s vremneom postati izuzetno omiljeno piće na ovim prostorima.

Već tada je Antique pokorio Europu te ujedinio kraljeve i monarhe u bezrezervnom užitku. Postoje zapisi iz 19 stoljeća o likerima Franje … fini proizvodi nisu samo u našoj domovini obljubljeni, već osim francuskog dvora, ima znatne naručbine u Hamburgu, Peštu, Beč i Njemačku….. tadašnji biljni liker bilo je moguće kupiti samo u ljekarnama…..

Ima toga još ali čisto malo opće kulture….
A za dioničare BADELA neka se dobro pripreme za nadolazeće blagdanske dane… a za par dana nazdravljem svima…..

Inače ne sjećam se da sam u jutarnjem listu našao BADELOVU reklamu, solidnog formata 1/4 FC 🙂

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

@ING
Mnogi ne znaju za Antique pelinkovac, pa imalo je jos mjesta da napisete o bakrenoj bacvi u kojoj se drzi, te odakle je dosla, pa o tome kako se pokusala napraviti replika iste ali nije uspijelo…

Nakon skorasnjih objava i velikog skoka cijene nisam siguran da cu ista staviti na prodaju. Razmisljao sam i nisam ovdje na ZSE nasao gdje bi s tim novcima… Neka Badela i dalje!

http://www.cerp.hr/UserDocsImages/Sjednice%20UV%20CERP-a%202016/Sjednica%2009.12.2016/Badel-odluka%202016-12.pdf

smanjenje temeljnog kapitala dionice sa 100kn na 10kn.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Mozda neke sad muci nova nominala??? A sto bi trebalo biti da nikoga nista ne muci?

pa dobro, novi dokap kakav god da bude ide po 10 kn
razvodnjavanje, na to sam računao
ali nema prenesenih gubitaka

svi ćemo ‘pojest govno’ e da bi budućnost bila svijetla 🙂

@accountant
Svi su znali da je dug velik, svi su znali da ce biti vjerojatno nominala 10kn, a zasto sad ikakvih iznenadenja. Pa ovo je izuzetno dobro i kakve veze nominala ima sa cijenom na burzi. Ocekujem samo dobro za Badel…

@Pongy
nema nominala veze ali je ovo predigra, kako i piše u CERPovoj odluci, kao prva mjera i preduvjet za izradu i provedbu programa oper. i fin. restrukturiranja u postupku PSN Društva
dakle, očekujem da će obveze društva (uskoro ćemo znati i koje, koliko…) biti pretvorene u kapital po tih 10 kn

dokap po 10 kn i to kao neće utjecati na cijenu na burzi??
vrlo lako da će se sadašnja cijena kroz tjedan-dva prepoloviti

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

dokap po 10 kn i to kao neće utjecati na cijenu na burzi??
vrlo lako da će se sadašnja cijena kroz tjedan-dva prepoloviti

Vjerojatno, vrlo vjerojatno!

Zilav je ovaj badel.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Zilav je ovaj badel.

Kad idu u objavu dobra i “losa” vjest koja ide prva… ujedno mislim je je ova “losa” ocekivana i nije nista tu posebno lose. A kad “pukne” dobra sto je onda za ocekivati nego pelin antique za nazdraviti

New Report

Close