Pritom bi natjecanje za strateškog partnera moglo pokazati i da postoji neobično velik interes”, kaže Mrkonjić. Zadruga datira iz 1902. godine, preživjela je razne krize, no nakon što je izdvojena iz sastava Badela 1862, odnosno naročito u novije vrijeme gomila zalihe, koje su svojedobno iznosile i više milijuna litara. S Badelom 1862 je suradnja obnovljena, te stečajni tvrdi da se i u stečaju ona nastavlja, štoviše po njemu se i ta tvrtka može pojaviti kao strateški partner, uz uvjet “ako bude kreditno sposobna te da bolju ponudu”. “Badel 1862 bi po mojem viđenju po prirodi stvari trebao biti zainteresiran za Dingač kao njegov strateški partner”, kaže stečajni upravitelj.
Vinogradari tako niti ove godine nisu donosili grožđe rukovođeni poslovnom neizvjesnošću po pitanju naplate, a cijeli sustav se urušio. Zadruga raspolaže s nekretninama koje su u funkciji proizvodnih pogona, dok je zemlja privatno vlasništvo zadrugara, dok posebno važan dio stečajne mase čine zalihe vina. Danas iznose nešto manje od 1,1 milijun litara, a uskoro stižu na tržište, poznatim velikim i ostalim kupcima. Stečajni upravitelj, naime, zatražio je načelnu suglasnost za njihovu prodaju od stečajnog suda, i to nakon sastanka s predstavnicima zadrugara, bivšim rukovodstvom i radnicima. Podržali su stečajni plan, kaže Mrkonjić.
Evo jutros mi se netko naljutio na spomen stečaja, ha, ha a jesu nekima “naspanani” zivci… Kakav stečaj Badela pa idemo još u preuzimanje!
neće prodati po kupnji…hm
Netko šiba po kupnji…
Kolega analiza, čini se da Vam je jako stalo kupiti po što povoljnijoj cijeni…
Pročitajte s razumijevanjem tekst od kolege verdija pa će Vam možda biti zornije zašto se pokušava spustiti cijena…
Požurite se sat otkucava.
ps Po mojim saznanjima sve ide po planu… 🙂
A uporan je ovaj na 29…
Moje je da sumnjam. Čitajući razne komentare ne mogu, a ne sumnjati pogotovo one tipa…prošli smo već…znamo kako to ide…..imamo iskustva…treba samo izdržati..ide to u nebo nakon PSN itd.
To što smo nešto prošli ne znači ništa…uvijek se može ponovno isto proći
Znamo kamo to ide…može u sve strane
Imamo iskustva – a gdje je novac?
Treba samo izdržati – ne treba
Ide to u nebo nakon PSN – tko će ga znati…sve je moguće….
kolega @analiza, ovaj forum ima u memoriji jedan moj post koji mi se sad ne da tražiti (razina cijene nešto oko 50-70) gdje sam rekao da ovo neću kupovati dok ne padne ispod 20. tako je i bilo. nije da sam baš pogodio dno ali pošto su razni visoko educirani ekonomski stručnjaci tipa kd viktorija pržili tuđe novce i ovo stjecali po 700 moj skor i nije tako ni loš. mislim da shvaćate da sam ja sad u dobranom plusu pa je samim time i moja sklonost prema riziku veća. inače ovi iz viktorije su moj korektiv. kad oni nešto prodaju ja kupujem ili kad oni kupuju ja gledam da to kupim bar 10x jeftinije.
Kolega verdi, svaka vama čast. Cijenim iskrenost iako je forum mjesto gdje to i nije toliko značajno jer tržište je dinamično kao i forum pa se brzo zaboravi. Hoću reći bitno je da ste vi zadovoljni.
Smatram da je Badel visokorizična dionica upravo iz razloga što je predstečajnoj nagodbi, a iako se tsko čini ne pišem nešto da bih kupio jeftinije nego iz razloga da prenesem svoj trenutni osjećaj koji se danas dogodio nenadanim lupanjem po kupnji od strane nepoznatog prodavača.
Hoću reći sutra smo svi pametniji.
Moje je da sumnjam. Čitajući razne komentare ne mogu, a ne sumnjati pogotovo one tipa…prošli smo već…znamo kako to ide…..imamo iskustva…treba samo izdržati..ide to u nebo nakon PSN itd.
Ja sam danas nadokupio 170kom, cijenu znate. Kolega analiza meni neke stvari nisu jasne kod Vas. Npr. jucer ste se “skoro naljutili” na moj post-procitajte. Sto je ovo sto danas pisete??? Jesam mozda danas od Vas kupio? Jel Vi to pokusavate u ovo vrijeme trejdati na Badelu? Meni nista nije jasno… tko je tu iskren a tko nije. Mozda sam previše “oko skole hodao”??? A sad pitanje, kupuje li netko osim mene Badel proizvode? Hoda li netko po shopping centrima i ostalim mjestima gdje se mogu kupiti Badelovi proizvodi, vidi li itko zastupljenost i akcije Badel proizvoda? “Najbolji trgovac u Hrvata pusten s lanca”!!! svima sve jasno… nikome nista nije jasno!!!
Kolega verdi, svaka vama čast. Cijenim iskrenost iako je forum mjesto gdje to i nije toliko značajno jer tržište je dinamično kao i forum pa se brzo zaboravi. Hoću reći bitno je da ste vi zadovoljni.
Smatram da je Badel visokorizična dionica upravo iz razloga što je predstečajnoj nagodbi, a iako se tsko čini ne pišem nešto da bih kupio jeftinije nego iz razloga da prenesem svoj trenutni osjećaj koji se danas dogodio nenadanim lupanjem po kupnji od strane nepoznatog prodavača.
Hoću reći sutra smo svi pametniji.
Kolega analiza,
prije svega hvala na visokim ocjenama 🙂
Moram Vas ispraviti glede lupanja po bidu, slučajno sam bio s pogledom na gledalicu pa ću Vam reći otprilike kako je to bilo..
Majstor koji ruši cijenu prvo je skinuo s kupnje 50 komada, da bi izložio svoj skriveni nalog na 29 kn…u tili čas je pojeden oko 1500 komada, da nebi bilo veće štete pomaknuo se iznad 30 kn..i otvorio nove naloge… i pred kraj istu priču ponovio..
Tako se to radi kad želi stvoriti paniku i kupiti jeftinije…a situacija je takva da to može raditi..
Sasvim slučajno znam tko je taj momak….
I ono što je zanimljivo na prodaji ispod 33 kn točnije 32,98 kn pa 32,94 kn po dvije dionice …..
Puno je toga tu razvidno, ali kroz nekoliko dana bit ćemo svi pametniji….i nadam se sa izdasnom božićnicom u džepu.. 🙂
Je je, baš
i tako to traje još tamo od 32-33 kn, prodaje se da se može kupiti jeftinije
samo nešto ste zaboravili-previdjeli: likvidnost se otključava kad opališ po asku pa ekipa koja je čamila u dionici krene u rasprodaju, obratno to ne vrijedi
i nemojte navlačiti raju s tim vašim glupostima…
s PSN nešto ne štima, prije da je to u igri
pa se netko prepao i prosuo po bidu dok nije kasno
(ne tvrdim da je ovo moje točno, ali sigurno ništa manje nego i vaša naklapanja)
Ja sam danas nadokupio 170kom, cijenu znate. Kolega analiza meni neke stvari nisu jasne kod Vas. Npr. jucer ste se "skoro naljutili" na moj post-procitajte. Sto je ovo sto danas pisete??? Jesam mozda danas od Vas kupio? Jel Vi to pokusavate u ovo vrijeme trejdati na Badelu? Meni nista nije jasno… tko je tu iskren a tko nije. Mozda sam previše "oko skole hodao"??? A sad pitanje, kupuje li netko osim mene Badel proizvode? Hoda li netko po shopping centrima i ostalim mjestima gdje se mogu kupiti Badelovi proizvodi, vidi li itko zastupljenost i akcije Badel proizvoda? "Najbolji trgovac u Hrvata pusten s lanca"!!! svima sve jasno… nikome nista nije jasno!!!
[/quote]
Naravno da se kupuje i konzumira…. zna se da je pelin na prvom mjestu 🙂
Činjenica je da dolaze i božićni i N.G. blagdani gdje se konzumacija znatno pojačava…… kao i potrošnja…
🙂