BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ING
Bravo, bravo! Ja danas cijeli dan po sastancima umjesto da si povecam poziciju. Mozda sutra bude zainteresirsnih oko 30 kn

Meni je famozno kako svi otkupljuju trazbine, a ovdasnji naivci dionice?! Jel su ovi toliko ludi, a ovdje na forumu “pametni”, vjerojatno cemo brzo saznati.

@fahrudin

stvar je vrlo jednostavna: nama je lakše kupiti dionice (par klikova i evo ga…), a njima (Meteror, Slovaci, Viro) je lakše kupiti potraživanje jer će im to u PSN postupku ojačati pregovaračku poziciju

uostalom, kao što se da iščitati, kod NLB-a možete vraćati dug i na rate 🙂

Pravi “fight” , mislim poslovni odlicno za nas dionicare, samo neka jos i slovaci i viro nesto preuzmu potrazivanja pa cemo vidjeti kak se bitka tek moze rasplamsati…

Slovaci i Viro otkupljuju tražbine, a Meteor već u Badelu

marcello

Kolega posle denominirate dionicu po 10 kn i pretvorite potrazivanja u vlasnistvo..prodjete 3 x jeftinije 🙂
Nazalost mi mali dionicari budemo i onda sretni jer ipak nije zavrsilo u stecaju pa da bude kao s puno njih do sada.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Kolega posle denominirate dionicu po 10 kn i pretvorite potrazivanja u vlasnistvo..prodjete 3 x jeftinije 🙂
Nazalost mi mali dionicari budemo i onda sretni jer ipak nije zavrsilo u stecaju pa da bude kao s puno njih do sada.

Pozdrav

nema problema, ja sam i na to spreman… samo neka maknu uteg države, zaduženja i neka rade s bar duplo kapaciteta nego što sada rade
brzo smo na 100 kn

uostalom brzo će novi plan biti dostupan na uvid pa će se vidjeti što je tko naumio…

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/pX6Y9nxgQtPA0b8G5ERLFg==.pdf

Vergilije, 22.11.2016. u 19:19
S druge strane, Viro tvornica šećera d.d. (dalje: “Viro”) odnosno njezino društvo – kćer, Sladorana d.o.o. ima određena nepodmirena potraživanja od Badela 1862 te u istome postupku sudjeluje kao vjerovnik Badela 1862, a ne kao subjekt koji se uključuje u “utrku koja će se voditi za otkup tražbina Badelovih vjerovnika”. S obzirom na svoj status vjerovnika, interes Vira sastoji se u čim kvalitetnijem i
efikasnijem restrukturiranju Badela 1862 te u tom pogledu očekujemo od uprave Badela 1862 da kod pregovora s vjerovnicima i potencijalnim strateškim partnerima postupa uz dužnu pažnju dobrog gospodarstvenika, štiteći interese,kako samog društva i njegovih dioničara, tako i njegovih vjerovnika. U nedostatku formalno-pravnih ograničenja u pogledu odabira strateškog partnera, očekujemo da uprava Badela 1862 prihvati ponudu koja će biti najpovoljnija za sve spomenute dionike.

Nekom iz Vira treba dati medalju za mlaćenje prazne slame, u istoj rečenici kažu da nisu u utrci, ali ipak jesu preko Sladorane, pa zatim upozoravaju Badel da prihvati najpovoljniju ponudu, iako je jedna ponuda već prihvaćena zbog čega je članak vjerojatno netko namjerno pustio u medije. Ovdje se odavno ne igra fer 🙂

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Svi koji kupuju potraživanja nastoje preuzeti firmu, pitanje je bi li mogli prodati takvu količinu i po 30 kn dok ne riješe dugove. Kod Badela se trenutno kupuje tržišni udio, brendovi, strateški položaj u regiji, nematerijalna imovina koja se ne vodi u knjigama no ima određenu vrijednost. Ukratko prošlost i potencijal. Čisto financijski gledajući društvo ima negativan temeljeni kapital i bez drastičnog poboljšanja poslovanja bilo bi zrelo za stečaj.

Navodnim otkupom potraživanja Slovaci se upliću u odnos snaga u nagodbenom vijeću, može se čak dogoditi da i oni pretvore svoja u kapital. Ako se ispostavi da Meteor nije otkupio 67% nego postoje nekakvi određeni ugovorni odnosi (naveli su ranije da “kontroliraju” taj postotak uz podršku Atlantic grupe) mogu im posve poremetiti planove da recimo Slovaci vlasnicima tih potraživanja daju bolju ponudu. Teorija igara na djelu.

Kao dioničar priželjkujem situaciju gdje Meteor i Slovaci otkupe skoro sva potraživanja i u kojoj još uvijek nitko bez državnog udjela ne bi matematički mogao skupiti 50% i jednu dionicu prilikom denominacije. Tada bi im jedine opcije bile pregovori oko kupnje kontrolnog državnog paketa ili kupnja preostalog udjela dionica od postojećih dioničara na burzi. A obje su vrlo povoljne za dioničare.

Prvo sljedeće pravo pitanje je kolika će biti ukupna vrijednost dugova Badela na ročištu 15. prosinca 2016. godine, a zatim tko ih posjeduje… Živi bili pa vidjeli 🙂

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Vidim da moderator ne spava pa ga pozdravljem ovim putem i neka se odvaži pa koji post propusti…

Samo imovina BADELA ima ogromnu vrijednost…ne samo u hr već u zemljama ex ju..

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

ja sam odokativnom analizom došao do zaključka da samo vinarije vrijede bar 200 milja kn. i to sam malo rekao. nego dosadno je tu nešto.

who dares, wins

ja sam odokativnom analizom došao do zaključka da samo vinarije vrijede bar 200 milja kn. i to sam malo rekao. nego dosadno je tu nešto.

znate onu o dosadnim dionicama, takve vrijede

New Report

Close