BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Goran Marić je rekao da je on za privatizaciju ali ne ” ispod stola” , a šta je ovo nego to !? Sve napravit samo da ostane ” naše ” . A govori se o privlačenju velikih investicija , na ovaj način teško . Ne bi me začudila tužba stNicolausa institucijama EU . Na ovakav način se ne rade poslovi , ovo je sramota . Čudi me držanje gđe Dalić , možda je g. Karamarko bio u pravu ?

Goran Marić je rekao da je on za privatizaciju ali ne " ispod stola" , a šta je ovo nego to !? Sve napravit samo da ostane " naše " . A govori se o privlačenju velikih investicija , na ovaj način teško . Ne bi me začudila tužba stNicolausa institucijama EU . Na ovakav način se ne rade poslovi , ovo je sramota . Čudi me držanje gđe Dalić , možda je g. Karamarko bio u pravu ?

uz ovakav interes, država(Marić_Dalić) nema interes da izvuče najviše za sebe, jadno i prozirno

Ne sviđa mi se ova kombinacija s Meteorom. Nikako.

I dalje ovdje sve ovisi o drzavi…

Valjda cemo vidjeti uskoro koliko Meteor ima otkupljenih potrazivanja…

“Bivši ministar gospodarstva Panenić htio je poništiti natječaj, zbog kako je prije dva mjeseca naveo, “loših financijskih pokazatelja Meteor grupe, neistine da su otkupili 67 posto potraživanja Badela, te zbog pritisaka”. Kaže da je i sada nezadovoljan odlukom ministara.”

Vec sam davno pisao kako je prije par godina ministar Linic nudio dokap po 51,xx kn po dionici dok je Badel daleko losije i nezivjesnije stajao i nije uopce bilo zainteresiranih za dokapitalizaciju. Danas, kad vec nekoliko godina tvrtka ostvaruje dobit treba vidjeti za koliko su Maric-Dalic spremni otpustiti drzavni udio. Barem se stalno Maric busa u prsa da nece biti i nema nicega “ispod stola”!

Iskreno ne razumijem čemu strah, imam dionice i smatram da je ovo dobar rasplet. Nakon totalne sapunice koja je dovela tvrtku na rub propasti, stvar će se konačno rješiti i Badel prelazi u privatne ruke (čitaj profit). Zbog toga sam ušao u razmjerno veliku poziciju a ovih dana još pojačao.

Dokapitalizacija je pozitivna za društvo bez obzira na nominalu jer će trajno rješiti pitanje prezaduženosti. Hipotetski da se smanji nominala na 10 kn, u novoj vlasničkoj strukturi će većinski vlasnik biti Meteor (koji upravlja sa 67% duga), pa zatim država (koja je trenutno većinski vlasnik, a mogla bi pristati zbog očuvanja radnih mjesta i proizvodnje) i onda svi ostali u manjim udjelima. Ako se ne smanji nominala maksimalno ili bude manje od očekivanog, to je dodatni plus.

Kroz 3 mjeseca imamo situaciju da je firma bez duga, profitabilno posluje (već sad, a može još puno bolje), sa čvrstom privatnom vlasničkom strukturom i sa minimalnim uplitanjem politike. Ako se uz sve to zadrži pozitivan sentiment na tržištu, valuacija dionice će ići gore.

Naravno, ovo je samo moje razmišljanje na glas i možda sam posve u krivu, ipak svatko treba donijeti odluku za sebe…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Vergilije, slažem se s tobom. I ja imam dionice i nemam straha od lošeg raspleta.
Dokapitalizacija će vrlo vjerojatno ići uz smanjenje nominalne vrijednosti i omjeri vlasništva će se značajno promijeniti, no uz to sve skupa ići će rast cijene dionice…u to sam uvjeren. I to nam je na kraju krajeva najbitnije svima koji imamo BD62.

Prvo je potrebno osnovati povjerenost za ulazak u krizu, pa tek onda ući u nju.

Jutarnji list

Iduće Srijede Meteor ulazi u BADEL 1862

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

…Iduće Srijede Meteor ulazi u BADEL 1862

S čime ulazi?

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

čime ulaze, s ključevima?
dajte link ili hint

Odobrio im je Marić još 90 dana

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close