BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

bit će reakcije, bez brige! možda ne danas, nekima treba više da prožvaču…
još se jedu kroasani i pije kava 😉

Kad bi sve sto je Badelu otelo vratilo gdje bi mu bio kraj… ali pomalo ce se valjda objedinjavati ono na cemu ce Badel graditi buducnost i povratak stare slave

“Na kraju svega, Todorić je preuzeo većinsko vlasništvo nad Jamnicom plativši svega 2,4 milijuna DEM. Postoje informacije da je Jamnicu preuzeo u kompenzaciji, tako što je Badelu 1862, u dogovoru s njegovim tadašnjim direktorom Franom Matulićem, isporučio lim u toj vrijednosti, kojim je pokriven pogon na Žitnjaku.

Prema drugim informacijama, Todorić je punionicu kupio novcem iz Fonda za pomoć ratno stradalim područjima Hrvatske. No, bilo kako bilo, Državna revizija nije našla nikakve zamjerke u toj pretvorbi, bez obzira na nepodudaranje u procjenama i sudske sporove koji nisu riješeni do postupa pretvorbe.

Zanimljivo je spomenuti da je otac Ivice Todorića, Ante Todorić, 1967. godine prodao punionicu “Badelu” dok je bila u sastavu “Agrokombinata”, da bi je 1993. Ivica Todorić uzeo natrag.”

Da bi drzava uz neke aranzmane to mogla biti jasno mi je… ali da li bi i mi mali dionicari mogli biti? Slika u privitku.

Naime, Povjerenstvo je navedenog dana (7. rujna 2016. godine), u postupku evaluacije ponuda
za strateškog investitora prikupljenih temeljem Poziva strateškim investitorima na iskazivanje interesa za aktivno uključivanje u provedbu mjera financijskog i operativnog restrukturiranja društva Badel 1862
d.d. u okviru postupka predstečajne nagodbe,održalo sjednicu na kojoj je donesen Zaključak kojim se
utvrđuje da je odluka Povjerenstva o odabiru strateško g investitora bespredmetna , jer je jedan od
ponuditelja , i to potencijalni investitor Meteor d.o.o. iz Đakova, obavijestio Povjerenstvo kako je svojim
djelovanjem , a na temelju ugovora o otkupu tražbina, partnerskih ugovora i sporazuma s vjerovnicima
društva Badel 1862 d.d.,sebe pozicionirao na mjesto investitora koji kontrolira veći dio potraživanja u
postupku predstečajne nagodbe. Iz navedenog razloga je istim Zaključkom predloženo Ministru
gospodarstva donošenje od luke o raspuštanju Povjerenstva .

Vidim da vas je malo koga BADEL privlači na cijenama ispod 30 kn!!!

Vrlo zanimljiv članak u GLOBUSU……

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Neznam kolega sta pise u Globusu ali evo potvrde o prenosu trazbine B2 na Meteor. Nista manje nego 10 mil eura potrazivanja je sad u rukama Meteora.
Na njma je sad prijedlog kako da se predstecajna provede ..prenos duga u vlasnistvo..dokap..itd..Dok to ne vidimo manje bitno dali je dionica kunu ispod 30 ili kunu iznad 30…

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Slažem se samo onda nećemo više gledati 1 kn razlike nego barem 10 – 20..
Globus…..kako će preuzimanjem METEORA prihodi narasti za 1000 %… i.e.

Evo nakon GLOBUSA, uključio se i LIDER

BADEL 1862
Ni Panenić više ne može izbaciti METEOR iz igre

…Natječaj se može i poništiti, ali ništa se više u Badelu 1862 ne može učiniti bez Meteorove suglasnosti..
…Slovaci ne odustaju…smatraju da je njihova ponuda najbolje rješenje za Badel….

Očito da nas i ovdje čeka vruća jesen za borbu oko preuzimanja badela….

@ING
Nije mi jasno sto tu jos nije jasno. Ima samo nesto… a to je vrlo bitno al` nije to tko je Badel preuzeo!

Na njma je sad prijedlog kako da se predstecajna provede ..prenos duga u vlasnistvo..dokap..itd..Dok to ne vidimo manje bitno dali je dionica kunu ispod 30 ili kunu iznad 30…
Pozdrav

Upravo zbog tih razloga ja sam u potpunosti riješio Badela iz portfelja kako bih na miru čekao rasplet situacije Vam koji ste unutra svako dobro

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

ING, ovo iz Lidera je ‘vijest’ od 21.9., dakle nije nakon Globusa, već prije njega… drugo, u članku se raspravlja o stvarima koje su odrađene, gotovo je i s Panenicem, natječajem, vjerojatno i Slovacima
Nit ste naveli link, a referirati se na nešto što je passe nema smisla..
Naravno imam dionice Bd62 ali previše je previše :/

Dakle tiskano izdanje LIDERA 23.09.2016.

Upravo to i je draž neizvjesnosti…..eto kako god je ja sam na bidu….

lp

Postovani kolega a kad i kako si to uspio? Pa nije ni bilo neke trgovine na Badelu. Ja nisam ni trepnuo okom a neki pobjegli?

Od kada ? Pa od trenutka kad je natječaj propao svaki dan po malo oko 3k plus komada
Čuj prosjek mi je bio cc 17 -18 kuna pa ima zarade sad čekam razvoj događaj pa ako se bude dalo do kapitalizirati ponovnu ću ući

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

New Report

Close