BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma sto su to Meteori otkupili dugovanja ili potraživanja???

Badelova dugovanja

molim one koji se malo bolje razumiju u ovo; znači država praktično ne može više nikako utjecati na cijenu pretvorbe potraživanja u kapital, tj po koliko i koliko će se novih dionica izdati? Čini mi se da tu ima još dosta zavrzlama, ali koliko je zbilja realno da Meteor napravi dokap po 10 kn?

sve ti se vrti oko plana fin. restrukturiranja, ako je predmetnim planom ugovoreno smanjenje nominale i pretvaranje duga u kapital, onda će to tako biti

ne znam kako izgleda aktualni plan fin restr. badela međutim, meteor sa 2/3 glasova ga može prihvatiti ali i odbiti te tražiti novi ili izmjenjeni po njegovom uvjetima

dakle, meteor nije preuzeo Badel nego je preuzeo odlučivanje o sudbini tvrtke u postupku PSN u kojemu će najvjerojatnije, kao največi vjerovnik, kroz plan fin. restrukturiranja istu i preuzeti ali o eventualnome novome ili izmjenjenome planu koji treba biti objavljen na stranicama Fine, će se odlučivati na ročištu pred nagodbenim vječem

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

@barbosa
hvala ti

@dom
A kome i za koliko love??

Sve ovo sto su oni sad napravili napravili i rekli su da ce napravit. Znaci da ponovimo..Obvezali su nastavit proizvodnju..obvezali su se zajdeno s drzavom na otpis dijela drzavnog duga…otkupili su potrazivanja najvecih dionicara…i jedini dali obvezujucu ponudu …I sta se sad Panenic cudi i komentira sta je fer a sta ne ??!?!..Sve mu je bilo napisano i objavljeno u medijima…I kako moze rec da odabir strateskog partnera sad vise nema smisla.?..Pa ima obvezujucu ponudu tog istog na stolu.!!..Znaci taj koji je otkupio dugove tvrtke koju drzava prodaje…dao je obvezujucu ponudu za ulaz u vlasnistvo. I sta je sad problem ?..Problem je ako drzava odbije obvezujucu ponudu mi cemo vas preuzet preko dugova !!.. Zasto bi i sto preci Panenica i ministarstvo da prihvate obvezujucu ponudu.?..Ako je obvezujuca onda se valjda Meteor na nesto u noj i obvezuje i drzava ih onda za to moze i teretit. U koliko drzava odbije ponudu a Meteor preuzme tvrtku preko dugova , drzava mu ne moze nista…Tako da g. Panenicu nema vise izmotavanja vec radite i donosite odluke.
Zalosno je da nije ista objavljena u potpunosti ili bar s relevantinim i cijeovno osjetljivim podacima.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Sve ovo sto su oni sad napravili napravili i rekli su da ce napravit. Znaci da ponovimo..Obvezali su nastavit proizvodnju..obvezali su se zajdeno s drzavom na otpis dijela drzavnog duga…otkupili su potrazivanja najvecih dionicara…i jedini dali obvezujucu ponudu …I sta se sad Panenic cudi i komentira sta je fer a sta ne ??!?!..Sve mu je bilo napisano i objavljeno u medijima…I kako moze rec da odabir strateskog partnera sad vise nema smisla.?..Pa ima obvezujucu ponudu tog istog na stolu.!!..Znaci taj koji je otkupio dugove tvrtke koju drzava prodaje…dao je obvezujucu ponudu za ulaz u vlasnistvo. I sta je sad problem ?..Problem je ako drzava odbije obvezujucu ponudu mi cemo vas preuzet preko dugova !!.. Zasto bi i sto preci Panenica i ministarstvo da prihvate obvezujucu ponudu.?..Ako je obvezujuca onda se valjda Meteor na nesto u noj i obvezuje i drzava ih onda za to moze i teretit. U koliko drzava odbije ponudu a Meteor preuzme tvrtku preko dugova , drzava mu ne moze nista…Tako da g. Panenicu nema vise izmotavanja vec radite i donosite odluke.
Zalosno je da nije ista objavljena u potpunosti ili bar s relevantinim i cijeovno osjetljivim podacima.

Pozdrav

za šefa stiropora u Baumaxu to je prekomplicirano, ali to je za sada jedino tako moguće riješiti ili ne riješiti

Poznavajuci “postenog mostovaca” Panenica, a da ne izgube bitku za Badel na kojeg su toliko pikirali Meteor je isao obilaznim (a mozda i skupljim) putem. Dakle sad je Panenic cist ko suza i ne mora kao sto mostovci i ne misle za nista odgovornost preuzimati, drugi za njih sve odrade a oni i dalje se mogu praviti “grbavi”.

ovu dionicu sam imao u počecima na ZSE-u kada se isto očekivala prodaja, ali ne sjećam se više zašto je, naravno, propala.

pratio sam je opet minimalno zadnjih par mjeseci s obzirom na natječaj, bez kupovanja i uz ciničan osmijeh i misao “što sam ja svašta kupovao, dobro da sam još uvijek preživio”.

Meteor je preuzeo Badel uz pomoć još jedne pljačke stoljeća zvana “predstečajna nagodba”, to mi baš nekako ne daje nadu za imati ovu dionicu, a i guglanje rukovodećeg kadra isto baš ne izgleda nešto obećavajuće, za globalne pojmove radi se o sitnim lokalnim mut……

… Zasto bi i sto preci Panenica i ministarstvo da prihvate obvezujucu ponudu.?..Ako je obvezujuca onda se valjda Meteor na nesto u noj i obvezuje i drzava ih onda za to moze i teretit. U koliko drzava odbije ponudu a Meteor preuzme tvrtku preko dugova , drzava mu ne moze nista…Tako da g. Panenicu nema vise izmotavanja vec radite i donosite odluke…

priječi ih to što se javni poziv za prikupljanje ponuda za dokapitalizaciju veže usko na PSN, a tamo su neki drugi igrači kojima je Badel dužan, a to nije država
država je u eri J. Kosor (imate friški članak desni stupac) već pretvorila svoja potraživanja u kapital
dakle, nemojmo brkati vlasništvo (koje je većinsko RH) i potraživanja iz PSN (ako Vam se da listati: predstecajne nagodbe FINA[/url]

PSN je bilo predvidjeno pronalazenje strateskog partenra koji ce dokapitalizirat tvrtku, banke dug brebacit u vlasnistvo, nastavak proizvodnje itd…
Obvezujucu ponudu dao je Meteor i sve po zakonu i kako je drzava zamislila, tj vecinski vlasnik..a vjerovnici potvrdili i prihvatili.
E sad je Meteor uz to sto je dao obvezujucu ponudu …otkupio i dugove tj banke nece vise bit u suvlasnistvu vec samo on..Dokap i dalje mora bit..proizvodnja i dalje mora ic..Obvezujuca ponuda je i dalje obvezujuca i u cemu je tu sad drzavi problem ?..Sta tu nije fer ?..Sto ako odbije Meteor on ce preuzet Badel bez amenovanja politike..drzave..Panenic nece bit taj kojem se treba klanjat..
Sta je lose za drzavu ako prihvati ponudu i kontrolira Meteor dali ispunjava obveze iz obvezujuce ponude ?..Zasto nema detalja iz ponude ?..Po kojoj cijeni cerp daje dionice Meteoru ?..Koliko je htio platit Slovak ?..Gdje je tu fer igra kad se sve taji odnosno samo neki znaju.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close