samo pošteno i po zakonu, molim
dakle, BD62 u je postupku postupku predstečajne nagodbe a Meteor d.o.o., otkupom potraživanja vjerovnika, ima kontrolu nad tražbinama koje predstavljaju 67,45 % (2/3) vrijednosti svih utvrđenih tražbina u postupku predstečajne nagodbe.
…čini mi se da upravo svjedočimo šoku i nevjerici države i uprave BD62, prvome "neprijateljskom" preuzimanju državne tvrtke kojime je džava, kao večinski dioničar upravo ispušila tvrtku i to po vlastitom zakonu!
meteor sa 67,45 % vrijednosti svih utvrđenih tražbina u postupku predstečajne nagodbe BD62 može sa tvrtkom , doslovce, raditi što god ih je volja, izmjeniti plan, ne prihvatiti plan i poslati u stečaj, preuzeti je kroz stečaj, likvidirati i rasprodati, nastaviti, izvlastiti…i nitko im ne može ništa, niti država, niti uprava niti sindikati, fakat savršeno odigrano!
Mogu li i male dioničare izvozati?
Vjeruj Upravu nisu iznenadili to je sve u dogovoru sa Ivom.
[/quote]
Tko im brani sada napraviti smanjenje temeljnog kapitala i napraviti dokap po 10kn?!
Tko im brani sada napraviti smanjenje temeljnog kapitala i napraviti dokap po 10kn?!
Nitko ali mislim da nije pametno “rogatog” izazivati (čitaj državu) ipak su tu trošarine nemale, stoga mislim da će ipak naći nekakav dogovor postojati, a koliko će biti povoljan za nas to je drugo pitanje.
Nego jel neko zna kome je i koliko dužan Badel (prvenstveno mislim na državu) ?
Pa nek država da jamstva Hboru i otkupi tražbine. Državi odlično ide davanje jamstava 🙂
strateški partner Meteor kroz posutupak PSN
1.Denominacija na 10 kn i pokriće gubitaka
Napomena::Već je napravljena denominacija sa 300 na 100 kn kada je država svoja potraživana pretvorila u vlasnički udio i ima 67 %.S obizor da je sadašnja kapital ispd nule,tj.minus 13 mil kn
možemo zaključiti da je do sada Badel spržio oko 480 mil kn.
Nakon denominacije temeljni kapital pada na 31,xx mil kn,a kapitak i rezerve i dalje su na -13 mil kn.
2.Dokapitalizacija po minimalno 10 kn ,može i više,ali Meteor će platiti minimum tj.10 kn.
Koliko novih dionica?
Pa 67% vjerovničkih potraživanja je nešto više od 400 mil kn ,jer su kratkoročne obveze u ovom trenu
oko 650 mil kn.
Dakle,možemo očekivati 30 mil novih dionica po 10 i pretvaranje Meteorovih potraživanja od 300 mil kn u temeljni kapital.
Država sa svojih 67 % pada na 6,xx %.
Mali dioničari sa dvadesetak posto sadašnjeg udijela pada na cca 2%.
Scenarij sličan dalekovodu?Da li će Meteor ponuditi i malim dioničarima mogućnost dokapitalizacije po 10.To je jedina nada.
Obvezujuće ponude neće biti!!!!
Pazite da vam Meteor ne padne naglavu.
Ali ovo je prilika i za Meteor da sa korektnim odnosom prema sadašnjim dioničarima otvori prostor za dokapitalizaciju i da Badel ostane lider žestica u jugoistočnoj Europi.
.Zaštp dionicu plaćati po tromjesjećnom prosjeku preko 20,ako se u dokpitalizaciji može kupiti po 10 i preuzeti vlasništvo od preko 90 %.
Dakle,,država je spušila i neka je.To je i zaslužila.
Mali dioničari možda budu i amnestirani.
Finiš slijedi,a trka je izgubljena.
Naravno ,ovo je samo jedna varijanta,ali po mom mišljenju realna?
ja sam u pola radnog vremena otišao u potragu za vrganjima. vrganj ili lisičarka je ćudljiva gljiva koj te ne čeka dugo, dok ovih brokerčića i menadžerčića za plaću imaš na svakom ćošku. jel” treba neka tehnička analiza za ovu moju konstantaciju ?
ja sam u pola radnog vremena otišao u potragu za vrganjima. vrganj ili lisičarka je ćudljiva gljiva koj te ne čeka dugo, dok ovih brokerčića i menadžerčića za plaću imaš na svakom ćošku. jel" treba neka tehnička analiza za ovu moju konstantaciju ?
Manadercici, brokercici kak ih god zvali i koliko koštaju su jedno, a drugo je da ti vaši vrganji ne vrijede razliku izmedu danasnje cijene i ovih sutrasnjih 10kn po dionici sto nagovjestavaju znalci ovdje na forumu.😳😪
Da ne budem skrtac ja budem stavio nesto komada na bid na 15kn!
Ovo je vec stvarno travestija… A po n-ti put ce se sve lomiti na malim dionicarima.. I radnicima. Hrvatistan.
ja sam u pola radnog vremena otišao u potragu za vrganjima. vrganj ili lisičarka je ćudljiva gljiva koj te ne čeka dugo, dok ovih brokerčića i menadžerčića za plaću imaš na svakom ćošku. jel" treba neka tehnička analiza za ovu moju konstantaciju ?
Ja sam mudro dočekao na 26,51 _ 27 nešto …. pa onako nestrpljivo izložio na 32 kn… ishod je poznat.
A što se tiče košarice,
Kolega, vrijeme je za blagve (kneginje), puze, sunčanice i trubice.