*šanto, ma mogu raditi što ih je volja…upravo su zguza, “neprijateljski”, otkupom tražbina, preuzeli 2/3 glasova pred nagodbenim viječem i tako se stavili u poziciju da isklučivo oni sami odlučuju o sudbini tvrtke
i sada se ti stavi u Meteorovu poziciju pa razmisli da li u novonastaloj situaciji uopće još dioničari i uprava mogu računati na dosadašnje ponude, strateške investitore, aktivno uključivanje u provedbu mjera financijskog i operativnog restrukturiranja Društva u okviru postupka predstečajne nagodbe” i sl. ili bi shodno apsolutnoj kontroli postupka koju imaš sa 2/3 glasova, preuzimanje ili kako god to nazivali, ipak izveo nešto drugačije …
dakle, BD62 u je postupku postupku predstečajne nagodbe a Meteor d.o.o., otkupom potraživanja vjerovnika, ima kontrolu nad tražbinama koje predstavljaju 67,45 % (2/3) vrijednosti svih utvrđenih tražbina u postupku predstečajne nagodbe.
…čini mi se da upravo svjedočimo šoku i nevjerici države i uprave BD62, prvome "neprijateljskom" preuzimanju državne tvrtke kojime je džava, kao večinski dioničar upravo ispušila tvrtku i to po vlastitom zakonu!
meteor sa 67,45 % vrijednosti svih utvrđenih tražbina u postupku predstečajne nagodbe BD62 može sa tvrtkom , doslovce, raditi što god ih je volja, izmjeniti plan, ne prihvatiti plan i poslati u stečaj, preuzeti je kroz stečaj, likvidirati i rasprodati, nastaviti, izvlastiti…i nitko im ne može ništa, niti država, niti uprava niti sindikati, fakat savršeno odigrano!
tako je! zato i kažem ako uopće bude ponude malim dioničarima bit će simbolična i ne puno više od 20-ak kuna…a ekipa ovdje kupuje po 34 kn, onako od oka?!?
Zanimljiva situacija. Ja dioničare upućujem na nešto slično što se dogodilo sa EPH gdje je Hanžeković otkupio potraživanja.
Tu se slažem, banditsko preuzimanje uvijek odbija druge kupce.
Zanimljiva situacija. Ja dioničare upućujem na nešto slično što se dogodilo sa EPH gdje je Hanžeković otkupio potraživanja.
kolega Šanto, nisam pratio, jel’ ih je izvozao? Hanžeković?
dakle, BD62 u je postupku postupku predstečajne nagodbe a Meteor d.o.o., otkupom potraživanja vjerovnika, ima kontrolu nad tražbinama koje predstavljaju 67,45 % (2/3) vrijednosti svih utvrđenih tražbina u postupku predstečajne nagodbe.
…čini mi se da upravo svjedočimo šoku i nevjerici države i uprave BD62, prvome "neprijateljskom" preuzimanju državne tvrtke kojime je džava, kao večinski dioničar upravo ispušila tvrtku i to po vlastitom zakonu!
meteor sa 67,45 % vrijednosti svih utvrđenih tražbina u postupku predstečajne nagodbe BD62 može sa tvrtkom , doslovce, raditi što god ih je volja, izmjeniti plan, ne prihvatiti plan i poslati u stečaj, preuzeti je kroz stečaj, likvidirati i rasprodati, nastaviti, izvlastiti…i nitko im ne može ništa, niti država, niti uprava niti sindikati, fakat savršeno odigrano!
Lijepo je čuti puno različitih razmišljanja zato i služi ovaj forum. Ali isto tako svatko izgleda čita isti tekst kako njemu u datom trenutku više odgovara. Tako da mislim da ovo gore napisano neće biti baš tako, ali živi bili pa vidjeli. Dioničare ne treba dodatno plašiti jer su ovdje na Badelu već godinama dovoljno uplašeni…
još jedino što drž. može da obrani BD62 je da pod hitno nađe pare i isplati tražbibne Meteora
*Pongy, fakat mi nije namjera biti neki mutnjak…imaš zakom o PSN i Stečajni zakon pa pročitajte malo, a imamo i dosadašnja iskustva sa PSN i nije problem usporediti
St. Nicolaus tvrdi da ima najbolju ponudu za Badel 1862
http://hr.n1info.com/a147748/Biznis/St.-Nicolaus-tvrdi-da-ima-najbolju-ponudu-za-Badel-1862.html