BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nadam se uspješnom pronalsku “strateškog” partnera i da će ipak izabrati najboljeg ponuđača ako ništa drugo onda zbog izbora, iako znamo što za kažu za nadu, valjda neće iznevjerit. Bumo vidjeli rekli bi sljepci.Kako bilo nećemo još dugo živjeti u isčekivanju.

A dohvati li ga se todoric, mislim badela, sto sa dokapitalizacijama i pretrvaranjima kojekakvih dugovanja u kapital i naravno sa svojom sposobnosti proizvodnje badel ce vrijediti 1 kunu 🙂 vrijediti ce ipak.vise od belja jer belje jos manje zna pokrenuti, ali i badel ce pokleknuti..tako da ako kupujete badel budite oprezni..opet su vam bolje turisticke dionice

Status Quo: Roll Over Lay Down

Ako je istina sto se prica meteor iz djakova bi platio 200 milja kuna koje dobuo na dug i na taj macin jos povecao duga badela ! Dok bi konkurencija dala 200 miliona kuna CASHa i na taj macin smanjila dug badela. Znaci opet kupovina firme bez novaca ! Tj za 1 kunu :))). I da bar nesto znaju o proizvodnji JAP ili imaju trziste..dakle pripadne li badel todoricu jad i bijeda od dionice . Ako kupe drugi i unesu li novce i znanje..mozda..ali nema.veze, ako kupi meteor sve cete vi to iz svojih kamata i kredita i placa platiti 🙂

Koliko priče o Ivici i Badelu. Todorić koji je dužan cca 5 milijardi eura ili cc 10 % ukupnog duga RH, kojem je 90 posto firme pod kolateralima koje zbog duga od 705 miliona eura milijuna eura mora vratiti do 2018, koji sprema IPO svojih svojih perjanica na Londonskoj Burzi kako bi spasio što se spasit da će kupiti Badel
ma dajte ….

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

@johnny_w
ne podcjenjujte malog Ivicu 🙂
ali ni Slovake

Koliko priče o Ivici i Badelu. Todorić koji je dužan cca 5 milijardi eura ili cc 10 % ukupnog duga RH, kojem je 90 posto firme pod kolateralima koje zbog duga od 705 miliona eura milijuna eura mora vratiti do 2018, koji sprema IPO svojih svojih perjanica na Londonskoj Burzi kako bi spasio što se spasit da će kupiti Badel
ma dajte ….

a što mu u svemu što ste pobrojali preostaje, jer utjehe nema u vodi

Pohlepa je gadna stvar

sindikati prijete mjerama

hi-hiiiii, utakmica sve oštrija
dakle u ponedjeljak i Slovaci na sastanku kod sindikata, da li će u foto finišu smanjiti prednost Meteora, možda i povesti?
joj al će se gristi ovi koji prodaju danas po 30-ak kn…

koliko postova ni za šta. kakve veze to sad ima da li će to kupiti ivica, marica ili bilo tko drugi sa nama koji smo čekali da to padne ispod 20 i onda uletimo? jednostavno čekam 1xx% profita i onda poslije mene može komotno da propadne. i badel, a može čak i država. važno da ja ne propadnem. baš sam sebičan.

who dares, wins

koliko postova ni za šta. kakve veze to sad ima da li će to kupiti ivica, marica ili bilo tko drugi sa nama koji smo čekali da to padne ispod 20 i onda uletimo? jednostavno čekam 1xx% profita i onda poslije mene može komotno da propadne. i badel, a može čak i država. važno da ja ne propadnem. baš sam sebičan.

znači bitno da je meni dobro a susjedu nek’ crkne krava? stvarno nevjerojatan stav…
itekako je važno tko će kupiti i što će napraviti kasnije s tim

a kako tvrdite suprotno jel bi onda bilo bolje da se Panenić ne oglasi prije izbora i Badel1862 ode u stečaj? a s obzirom na dosadašnje poslovanje (malverzacije, namještanja, trgovina ispod stola, klijentelizam…) je to moguća opcija; i da netko od stranaca popuni tržišnu nišu na način da ovdje uspostavi veletrgovinu (ne proizvodnju) i prodaje odn. plasira svoj višak žeste? pa nećete dobiti natrag niti tih 20-ak kn koje spominjete po dionici već sve lijepo na bubanj a netko će se osladiti Badelovim brandovima
ili je možda bolje da se odabere partner koji će otkupiti (smanjiti) dugove, uložiti dodatna sredstva u pogone (podići kapacitete sa sadašnjih mizernih 40-ak %), zaposliti još ljudi, uplaćivati novac u proračun s naslova PDV-a, trošarina i doprinosa, smijeniti nesposobnu upravu i podobne managere?

a Badel1862 je sada na 300-340 mil kn prihoda godišnje i posluje na nekoj ajmo-reći nuli, čak mala dobit? kolika bi bila dobit da je puni kapacitet i da ostvaruju i 700 mil kn prihoda i da se zna za svaku kunu kome ide i zašto? ili mislite da je to nevažno?

dakle stvarno Verdi 🙁

svi želimo zaraditi na ZSE ali ja isto tako želim da cijelo tržište prosperira, da se otvaraju radna mjesta, da konačno i građevina živne, to će tek biti naznaka pravog oporavka
i što i da je Ivica iza Meteora? eto vam članak na Jutarnjem o Nikici Valentiću, i on zaziva da mu u suvlasništvo uđe ‘mali Ivica’ kako ga zovete… i zašto ne bi ako postoji zajednički interes? ili ta hrpa stanova bude i dalje zjapila prazna na Črnomercu i propadala
ja ne znam niti za jednu tvrtku koju je Todorić preuzeo i da je propala, neke su istina ‘cash cow’ a neke ‘krave muzare’, no sve rade punim kapacitetom, zapošljavaju… ja mu od srca želim da pokori cijelu regiju do Turske i šire – zato jer je to dobro za SVE nas!

i zato neka i Slovaci odu na pregovore sa sindikatom i usuglase stavove, to je opet dobro i za Badel1862, i za prihode države od privatizacije, i naravno za ZSE jer će se imati čime trgovati i, ako hoćete, zaraditi!
Lp

Najiskreniji komentar do sada 🙂

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/kome-dati-pravo-proizvodnje-pelinkovca-drzava-nikako-da-odluci/4641440/

New Report

Close