BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pogledajmo na scenariju dokapa po:
10 kn za dionicu, 150 mil kn

što bi to značilo za recimo državni udjel (trenutno 67,68% sa 2.123.568 dionica)?
RH bi tom egzibicijom pala na udjel od 11,70% (imala bi 2.123.568 dionica od ukupno 18.137.616), cijena na burzi bi se brzo izjednačila s tom cijenom zadnjeg dokapa, TK cijele tvrtke bi doduše sa sadašnjih 61,48 mil kn skočila na 181,38 ali bi kapitalni ulog države proveden tamo 2011. godine pao s unesenih 206,55 mil kn potraživanja na samo 21,23 mil kn
ja držim da si nitko neće na taj način ‘pucati u koljena, tim više što je nakana ove vlade da smanji zaduženje države i svaka kuna je bitna!
ako da, onda imamo sumnje u svrhu takve dokapitalizacije i sve bi to onako potsjećalo na recimo Petrokemiju
šalu na stranu, vjerujem da je ovdje situacija kudikamo bolja i da nije potrebno tako nisko spuštati ljestvicu, a najviše će ovisiti o broju i kvaliteti neobvezujućih ponuda
Badel je brand i institucija, ima ime i tradiciju, puno proizvoda koji su brand sami za sebe, čak i da ih se izdvoji i proda, imaju bogato iskustvo proizvodnje i distribucije svojih proizvoda i tuđe robe
idemo bez strepnje u novi trgovinski dan!

danas, za zagrijavanje, a ujedno i za kontempliranje preko vikenda, evo što je rekao zamj. ministra gosp. g. Prelec (jučerašnji Jutarnji) – Badel 1862 danas posluje s dobiti nakon duljeg razdoblja, te je potpuno stabilizirao novčani tok, … Zbog boljeg financijskog i tržišnog položaja trvtke u ovom trenutku postoji iskazan interes ozbiljnih domaćih i inozemnih investitora.. Nadalje, kapitalizacija više nije obvezan uvjet, nego je poželjna
eto čovjek je sve rekao, sad još samo čekam Marinka da se javi ovih dana 😉

da nam ne promakne..

Nakon malog zelimo i veliki Badel

ovo me potsjeća jako na Saponiu i Kandit, divna priča bi se mogla i ovdje dogoditi!

http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/ante-raspudic-vlasnik-meteor-grupe-nakon-kupnje-labuda-i-malog-badela-razmatra-i-badel-1862-1084898

@anonymus
Eto danas s trgovanjem se vidi tko “pusi fore”…

časopis Gloria (prenosim kao zanimljivost):
na petom izboru Dobrih restorana (projekt Vinarta, Jutarnjeg, Jamnice…) sudjelovalo je 300 gastronomskih znalaca
na svečanoj dodjeli nagrada i večeri u Smaragdnoj dvorani Esplanade posluženo je pet slijedova jela, svako popraćeno s jednim odabranim vinom
pa je tako, od ukupno pet posluženih vina uzvanicima, čak četiri imaju čast nositi potpis Badel 1862: Sauvignon Daruvar 2014, Korlat Rose 2014, Korlat Syrah 2011 i Graševina izborna berba Daruvar 2009 uz dessert
btw peto vino je bila Mladina 🙂

tko je dobio nagrade? kupite Gloriju

moje omiljeno!

Vaš link …

stvarno, tko nije nek’ proba, izvrsno vino, vrijedi te novce
inače su sadnice iz Francuske dobavljane
tek toliko da vidite što se u stvari sve bude dokapitalitiralo u ovom krugu
a da steknete uvid i gdje to zlato raste i kako izgleda imate ovdje:

Vaš link …

bez brige, neće to ići ‘ispod stola’…

moje omiljeno!

Vaš link …

stvarno, tko nije nek' proba, izvrsno vino, vrijedi te novce
inače su sadnice iz Francuske dobavljane
tek toliko da vidite što se u stvari sve bude dokapitalitiralo u ovom krugu
a da steknete uvid i gdje to zlato raste i kako izgleda imate ovdje:

Vaš link …

bez brige, neće to ići 'ispod stola'…

Vaš link …

Pismo namjere će se smatrati dostavljenim ako do navedenog dana 23. svibnja
2016. prispije u Badel 1862 d.d. do 16,00 sati

Pisma namjere su jucer stigla. Nitko ne zeli jos nista otkriti niti ovdje na forumu komentirati?

Malo se pisalo o namjerama Ante Raspudića oko ulaska u Badel, a sada izgleda da je dobio i novu snagu u Meteoru, kako piše PD to je Darko Knez koji navodno napušta Agrokor…

@Pongy
bravo! upravo i ja primjetio članak…
pretpostavljam da g. Knez nije prešao k njemu džabe, nešto veliko se valja iza brda
mislim, neće valjda s konja na magarca 🙂

New Report

Close