pogledajmo na scenariju dokapa po:
10 kn za dionicu, 150 mil kn
što bi to značilo za recimo državni udjel (trenutno 67,68% sa 2.123.568 dionica)?
RH bi tom egzibicijom pala na udjel od 11,70% (imala bi 2.123.568 dionica od ukupno 18.137.616), cijena na burzi bi se brzo izjednačila s tom cijenom zadnjeg dokapa, TK cijele tvrtke bi doduše sa sadašnjih 61,48 mil kn skočila na 181,38 ali bi kapitalni ulog države proveden tamo 2011. godine pao s unesenih 206,55 mil kn potraživanja na samo 21,23 mil kn
ja držim da si nitko neće na taj način ‘pucati u koljena, tim više što je nakana ove vlade da smanji zaduženje države i svaka kuna je bitna!
ako da, onda imamo sumnje u svrhu takve dokapitalizacije i sve bi to onako potsjećalo na recimo Petrokemiju
šalu na stranu, vjerujem da je ovdje situacija kudikamo bolja i da nije potrebno tako nisko spuštati ljestvicu, a najviše će ovisiti o broju i kvaliteti neobvezujućih ponuda
Badel je brand i institucija, ima ime i tradiciju, puno proizvoda koji su brand sami za sebe, čak i da ih se izdvoji i proda, imaju bogato iskustvo proizvodnje i distribucije svojih proizvoda i tuđe robe
idemo bez strepnje u novi trgovinski dan!
danas, za zagrijavanje, a ujedno i za kontempliranje preko vikenda, evo što je rekao zamj. ministra gosp. g. Prelec (jučerašnji Jutarnji) – Badel 1862 danas posluje s dobiti nakon duljeg razdoblja, te je potpuno stabilizirao novčani tok, … Zbog boljeg financijskog i tržišnog položaja trvtke u ovom trenutku postoji iskazan interes ozbiljnih domaćih i inozemnih investitora.. Nadalje, kapitalizacija više nije obvezan uvjet, nego je poželjna
eto čovjek je sve rekao, sad još samo čekam Marinka da se javi ovih dana 😉
da nam ne promakne..
Nakon malog zelimo i veliki Badel
ovo me potsjeća jako na Saponiu i Kandit, divna priča bi se mogla i ovdje dogoditi!
@anonymus
Eto danas s trgovanjem se vidi tko “pusi fore”…
časopis Gloria (prenosim kao zanimljivost):
na petom izboru Dobrih restorana (projekt Vinarta, Jutarnjeg, Jamnice…) sudjelovalo je 300 gastronomskih znalaca
na svečanoj dodjeli nagrada i večeri u Smaragdnoj dvorani Esplanade posluženo je pet slijedova jela, svako popraćeno s jednim odabranim vinom
pa je tako, od ukupno pet posluženih vina uzvanicima, čak četiri imaju čast nositi potpis Badel 1862: Sauvignon Daruvar 2014, Korlat Rose 2014, Korlat Syrah 2011 i Graševina izborna berba Daruvar 2009 uz dessert
btw peto vino je bila Mladina 🙂
tko je dobio nagrade? kupite Gloriju
moje omiljeno!
stvarno, tko nije nek’ proba, izvrsno vino, vrijedi te novce
inače su sadnice iz Francuske dobavljane
tek toliko da vidite što se u stvari sve bude dokapitalitiralo u ovom krugu
a da steknete uvid i gdje to zlato raste i kako izgleda imate ovdje:
bez brige, neće to ići ‘ispod stola’…
moje omiljeno!
stvarno, tko nije nek' proba, izvrsno vino, vrijedi te novce
inače su sadnice iz Francuske dobavljane
tek toliko da vidite što se u stvari sve bude dokapitalitiralo u ovom krugu
a da steknete uvid i gdje to zlato raste i kako izgleda imate ovdje:
bez brige, neće to ići 'ispod stola'…
Pismo namjere će se smatrati dostavljenim ako do navedenog dana 23. svibnja
2016. prispije u Badel 1862 d.d. do 16,00 sati
Pisma namjere su jucer stigla. Nitko ne zeli jos nista otkriti niti ovdje na forumu komentirati?
Malo se pisalo o namjerama Ante Raspudića oko ulaska u Badel, a sada izgleda da je dobio i novu snagu u Meteoru, kako piše PD to je Darko Knez koji navodno napušta Agrokor…