A što se može očekivati kroz PSN dokap, promjena nominale na 10 kuna i izdavanje novih 15 milijuna dionica po toj cijeni.
Ili promjena na 50. Vidjet ćemo.
ja navijam za 40kn pa tko bio da bio.
@ingroman
ovo za nominalu po 10 kn držim da ne bude išlo
naime, na GS održanoj 20.8.2011. donesena je odluka, između ostalog, da se tem. kapital prvo smanjuje smanjenjem nominale s 300 na 100 kn; istodobno je kapital povećan za 238,5 mil kn (2.385.510 dionica po 100 kn) čime je država RH stekla 2.065.510 dionica a Kapitalni fond 320.000 dionica, pretvaranjem potraživanja u ulog, dakle po 100 kn svaki
zatim je prošle godine, u javnom pozivu objavljeno da se traži dokap od min 150 mil. kn, a neki (mediji, između ostalog i poslovni.hr) su to tumačili ulaganjem u taj 67,68% državni paket pa bi to ispalo nekih 72,62 kn po dionici
u međuvremenu, od 2012-2014. natukli su novih cca 163 mil kn gubitka, kapital je ‘pojeden’ i otišao u negativan teritorij, no u 2015. a osobito u zadnjem kvartalu, dokazali su da mogu i bolje
osobno sam mišljenja da to vrijedi negdje između 40-50 kn po dionici, pa što više ponuđača vjerujem da ćemo se približiti gornjem rasponu te cijene
pogotovo kad Marinko ‘odreši kesu’ 🙂
Ili je jeftinije pustit da propadne PSN i na poznati način preuzet sve puno jeftinije. Tko je lud dat više, kad su na rubu propasti.
Tko god sto mislio i kalkulirao ali da mi je prosjek danasnja cijena ja bi bio happy!
@SeRija
A ovima sto danas ulaze polako?